Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulak zarı deliği ameliyatı için İstanbul'da doktor önerileriniz!?

sigurros

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kulak zarım 5 yıldan fazla bir süredir delik, artık kronik iltihaplanmalar başladığı için timpanoplasti ameliyatı olacağım.

İstanbul'da bu ameliyatı olan var mıdır acaba? Devlet hastanesi ve özel hastaneler için doktor önerileriniz varsa çok iyi olur.

Bir de bu ameliyat teknolojik cihazların önemli olduğu bir ameliyat mı acaba? Çünkü genelde o tarz ameliyatlarda özel hastanelerin avantajı oluyor. Devlet ya da özel hastanede ameliyat olmak arasında ne gibi farklar var sizce bu ameliyat açısından?

@sigurros

Teknik olarak zor bir ameliyat değil. Sonuç olarak yapılan, vücudun uygun bir bölgesinden alınan bir parça derinin kulak zarı üzerine konmasından ibaret. Tabi ki becerikli ellerin ayrı bir önem var.

Ameliyattaki esas zorluk, orta kulakta enfeksiyonun halen devam etmesi veya yeniden başlama riskidir. Özel muayenehanesi olan bildiğim KBB hekimleri, Kadıköy'de Prof.Dr.Öncel Koca, Avrupa yakasında Prof. Tuncay Uluğ. İkisi de aşırı özenli hekimlerdir. İnternetten adreslerine ulaşabilirsiniz.
Geçmiş olsun

Aslında bu hafta iki ayrı doktora muayene oldum daha öncesinde de birçok doktora görünmüştüm ve genel kanı delik büyük olduğu için kulak arkasından kesi yapmadan zor olduğunu söyledikleriydi. Ancak bu hafta gittiğim bir profesör kesiye gerek yok kulak içinden girip yapıcaz dedi. Bu beni bir yandan mutlu etti bir yandan da şüphelendirdi. Şimdi o şekilde yapınca kulak kemiklerinde bir sorun olup olmadığını anlayabilir mi ve bir yerde kalıcı iltihap birikmesi varsa bunun farkına varabilir mi onu merak ediyorum.

Bahsettiğim doktor tomografi bile istemedi sadece duyma testlerime bakarak kemiklerinde sorun olma ihtimali düşük bu teste göre dedi ve hemen yarın ameliyat edebiliriz dedi. Dediğim gibi bir yandan kesi yapılmayacak diye mutlu oldum ama bir yandan da doktor sanki bazı şeyleri eksik yapıyormuş hissine kapılarak şüphelendim. O yüzden doktor önerisi istemiştim. Teşekkürler.

[FONT=sans-serif]Zarın perfore olduğu koşulda "duyma testine bakılarak" kemikçikler ve orta kulaktaki enfeksiyon hakkında bilgi elde edilemez.

Önerim, ameliyat öncesi Östaki tüpünün (orta kulağı havalandıran kanal) fonksiyonel olup olmadığını, kemikçik zincirinde problem olup olmadığını ve orta kulakta enfeksiyon izinin olup olmadığını kesin olarak öğrenin.

Bazı doktorlar, zar kapatıldığında işitme seviyesinin yaklaşık ne kadar düzeleceğini öğrenmek için muayene sırasında zarı sigara kağıdı ile kapatıp işitme testi yaptırırlar. Sonra kağıdı alırlar. Kesin bir sonuç vermese de [/FONT]
[FONT=sans-serif]işitmenin [/FONT][FONT=sans-serif]en kötü ihtimalle hangi seviyede olacağını gösterir.[/FONT]

Mehmet Akşit

Yani bahsettiğim doktora çok güvenmemiş olmakta haklıyım sanırım. Östaki tüpüyle ilgili bahsettiğiniz test nasıl yapılıyor acaba? Bir duyma testi yapan merkeze gitsem onlar yapıyor mudur?

Bu arada sanırım İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde de akademisyenlik yapmışsınız. Sadece östaki için değil yazdığınız tüm testleri İstanbul'da yaptırabileceğim bir yer önerebilir misiniz?

2017 nisan ayında şişli etfal eğitim ve araştırma hastanesinde sağ kulak ventilasyon tüpü, burun eti, geniz eti ve bademcik ameliyatımı aynı anda oldum 4 cerrahi işlem tek bir operasyon ile halloldu. Doktorum profesör doktor berna uslu çoşkun. 182 den randevu al görün derim.

sigurros
Tüm testleri Medeniyet Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde (Eski Göztepe SSK) yaptırabilirsiniz. Randevulu çalışırlar. Giderseniz odyoloji bölümüne selamımı söylemeyi unutmayın:)

Ben sağ kulaktan radikal timponoplasti masdeikomi ameliyatı oldum .artık hiç duymuyor.28 sene oldu diğer kulağımada ameliyat dediler olmafım 20 sene geçti bu şekilde cihazla idere ediyorum.mehmet akşid hocam ameliyat olmalımıyım.sağkulak 95 desibeli duyuyor.sol 45 db yi .görüsünüz nedir.

Bu doktorun karar vermesi gereken bir durum.
Medeniyet Üniversitesine gidebilirsiniz. Odyoloji kliniği oldukça gelişti. KBB kliniğinde Prof. Tayyar Kalcıoğlu vardır.
Özel bir doktor isterseniz Prof.Dr. Öncel Koca'yı bulun.
Geçmiş olsun.

Profesör doktor Burhan Dadas öneririm bahçelievler de özel Muyanehane si var gerçekten on numara bir doktor 8 ay önce radikal mastoidektomi ameliyatı oldum çok memnunum

Radikal timponoplasti örs üzengi çekiç adlı kemiklerin çıkarılması işlemidir.işitme feda edilir iltahap temizlenir.radikal ameliyat olan kulağınız nasıl duyuyor merak ettim.ameliyattan memnuniyeteniz nedir merak ettim.

Üst Alt