25 yaşındayım. çok küçük yaşlardan beridir iki kulağımda da kolesteatomlu kronik orta kulak iltihabı var. 2007 senesinde sol modifiye radikal mastoidektomi operasyonu geçirdim. Her iki kulakta da işitme kaybı var. Ameliyat olan kulak diğerinden daha iyi duyuyor ama çok iyi değil. Diğer kulakta ise yoğun akıntı var. Ondan da aynı ameliyatı olmam gerekiyor.
Askerlik sağlık yönetmeliğine göre şöyle bir madde var ;
Madde 21 - B -
3- Bir kulağın sağlam veya fonksiyonunun A/19 kadar olduğu durumlarda diğer kulağın dış kulak yolu arka duvar bütünlüğünün bozulduğu ameliyatlar (modifiye radikal, radikal mastoidektomiler)
diyor. Bu maddedeki A/19 da aşağıdaki gibi.
A/19
1) Bir kulağın sağlam olması durumunda (Benim ikiside arızalı) (0-25dB arası) diğer kulağın total olmayan işitme kayıpları
2) Her iki kulağın fısıltı sesini 2(dahil) metreden yukarı (26-40dB arası) mesafeden işitecek derecedeki sağırlıkları
3) Bir veya iki kulakta 4000(dahil) frekanstan itibaren 60dB in üstünde nörosensoriyal işitme kayıpları
Sizce muafiyete girer mi?
Askerlik sağlık yönetmeliğine göre şöyle bir madde var ;
Madde 21 - B -
3- Bir kulağın sağlam veya fonksiyonunun A/19 kadar olduğu durumlarda diğer kulağın dış kulak yolu arka duvar bütünlüğünün bozulduğu ameliyatlar (modifiye radikal, radikal mastoidektomiler)
diyor. Bu maddedeki A/19 da aşağıdaki gibi.
A/19
1) Bir kulağın sağlam olması durumunda (Benim ikiside arızalı) (0-25dB arası) diğer kulağın total olmayan işitme kayıpları
2) Her iki kulağın fısıltı sesini 2(dahil) metreden yukarı (26-40dB arası) mesafeden işitecek derecedeki sağırlıkları
3) Bir veya iki kulakta 4000(dahil) frekanstan itibaren 60dB in üstünde nörosensoriyal işitme kayıpları
Sizce muafiyete girer mi?