Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kulakta çınlama ve artan işitme kaybım var. Hangi işitme cihazını önerirsiniz?

virgulay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2008 YILINDAN BU YANA ÇINLAMA VE ARTIŞ GÖSTEREN BİR İŞİTME KAYBIM VAR.Çogu zaman 2m ötede normal sesle konuşmaları ayıt edemiyorum.En son odyolojide yapılan test sonuçlarım şöyle:
Saf ses ortalaması: hava yolu: sağ, 38 sol,45
Akustik immitansmetri OKB sağ,-32 sol-64
konuşmayı alma eşiği sağ40 sol 50
konuşmayı ayıretme sağ%92 so%84
en rahat ses yüksekliği sağ 80, sol 80
tedirgin edici ses sag110 sol 110
bu sonuçlara göre önerebileceğiniz işitme cihazı varmı? cihaz alırken nelere dikkat etmem gerekiyor? devlet karşılaramı?
bu arada ankara da yaşıyorum

Mithat Paşa'nın Beğendik tarafından başlayın, Sıhhıye tarafına doğru sağlı sollu işitme cihazı firmalarına uğraya uğraya dolaşın. En son bir kere daha Selis'e uğrayın.
Mutlaka iki kulağınıza birden cihaz deneyin. Ayrıca sağ-sol ayrı ayrı da deneyebilirsiniz. Kimseye kapora filan bırakmayın.
Hoşunuza gideni bir hafta evde denemeden almayın (deneme süresi için para ödemeniz veya senet imzalamanız gerekecektir. Deneme süresi için kredi kartı ile ödeme yapmayın).

Mehmet Bey Cevabınız için çok teşekkürler.bu düzeyde iştme cihazı kullanmasam sorun olurmu? Gittiğim dr gerek yok demişti ama ben zorlanıyorum.Bu düzeyi devlet karşılamaz diyordu doğrumudur?

devletin verdigi at deve degil.450 lira 3 ay sonra alabiliyosun.vermeyiversin madem isitmekte zorlaniyosun.
mehmet beyin oldugu yerde bana ahkam kesmek olmaz ama, sen cihazi al. takarsin, takmazsin.lazim oldugunda hazir durur elinde.
bu diyecegimde, mehmet bey ne der; 500 1000 frekanslarinda dusukluk coksa konusmalar iyi anlasilmiyor. odyocular yuksek frekansa onem versede.
bakin bu benim tahminim:)yoksa isitme kaybiniz hafif bi kayip.

tesekkürler shukufe.en iyisi dediğiniz gibi cihazı almak.bu konulara çok yabancı olduğum için fikirlerinizi almak istedim.Sanırım çok üst model almama gerek yok.

Üst Alt