Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kullandığım ilaçlar sistemde görünmezse engelli rapor iptali olur mu?

ertugrul011

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba

ülseratif kolit hastasiyim. 2013 yılında surekli %50 engelli raporu aldım. Şimdiye kadar iş yerinde engelli kadrosunda yer aldım. Vergi indirimden faydalanıyorum. Askerlikten muaf oldum.
Engelli kartı çıkarttım ve daha bir çok yere başvuru yaptım bu raporla.
Ama benim hastaligimin ilaçları bazen zor bulunuyor ve alamıyorum. Türkiye de bulunmuyor malum dolar euro yüzünden. Bu yüzden de sistemde ilaç almadigim gözüküyor.
Bana birisi söylemişti eğer ilaç raporu veya raporlu ilaçlarını aralıksız almazsan raporun oranı düşer yada iptal olur dedi devlet tarafından. Bu ne kadar doğru bilginiz var mı?
Günü gelince almak istiyorum ama piyasada bulunmuyor zaman zaman. 3 ilaçtan 1 tanesini aldım. Diğer ikisi yok. Bu benim engelli raporumu etkiler mi? Ilaç raporumu günü yaklaşınca doktoru tarafından uzatılıyor zaten. Yani sonucta benim hastalığım kronik omur boyu. Tedavisi yok. Bu raporda bana verilen bir hak. Sırf ilaç alamadığım yada almadığım için iptal söz konusu olur mu sizce ?

Raporunu ilaç almamak etkilemez. ilaç raporun olması gerek onuda günü dolunca yeniletirsin. rapor oranı için değil sağlığın için ilaçlarını kullanman gerekir. geçmiş olsun.

Engelli raporu çıkartmadan ilaç kullanan (hem de yıllık ilaç raporuyla) bir sürü hasta var.

Ilaç raporumu uzatıyorum zamanında zaten. Yorumlariniz için teşekkür ederim. Sadece ilaç bulamadigim için hem sağlıma hemde raporuma birşey olur mu diye endişe ediyordum.

Üst Alt