Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kullandığım ilaçların etki etmediğini düşünüyorum..?

Tyler D.

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
49
Xeplion 150 mg
Keday 200 mg
Quelept 400 mg
Selectra 50 mg kullanıyorum.
İlaçların ne etkisini ne de yan etkisini hissediyorum boşa içmişim gibi geliyor. Sizde etki ediyor mu ?

Uzun zamandır aynı ilaçları kullanıyorsan vücudun ilaca alışkanlık getirmiştir.Bosa değildir bence..

merhaba , benim ilaçlarım psikiyatri ilaçları değil ama kemoterapi ve bağışıklık baskılayıcı ilaçlar alıyorum doktorlar onlar da bile en az 6 ay etki etme süresi diyor ....yani sabredin ve kullanın.lütfen kendinize bir hobi edinin toprak çiçek vs kafanızı dağıtın haber izlemeyin sosyal medya takip etmeyin olduğu kadar diyeyim.

Muhtemelen içtiğin ilaçlar işe yaramamış olsa bu foruma yazdığın mesajları yazamazdın, farkındalığın olamazdı. Onca ilacı fil içse etki eder kardeşim :)

Bana psikoz teşhisi konmadan önce mutlu olmadığım için psikiyatriye görünmüştüm bana cipralex yazmıştı antidepresan. 3 gün sonra ve süreğen bi mutluluk vermişti. Şimdi de aynı etkiyi beklediğim için böyle oldu sanırım. Belki de ilaç kullanmasam kötü olcam haklısınız.

Muhtemelen öyledir. Ama sonuçta hissettiklerin önemli. Mutlaka duygularını not et ve doktoruna ilet. Malum, ilaç kombinasyonu ayarlamak zahmetli bir iş. Senin ileteceğin her has doktora yol gösterecektir.

@OturanBoğa, Korkularımdan şikayetçiyim bunu doktoruma her muayenede söylüyorum başka sorunum yok Allah’a şükür. Ketiapin dozunu artırıyor şikayetimi dinleyince.
Bi de alkolle alakamı kesmem lazım demi abi ?

@OturanBoğa, hocam , alkollüyken antipsikotik kullanmak "toksik" durumlara sebebiyet verebilir mi ?

@Descartes, @Tyler D. İlaçların çoğunda alkolle beraber veya alkollüyken kullanmayın diye yazar hele pisikiyatri ilaçları ile kökten sıkıntı Alkol beyini etkiliyor pisikiyatri ilaçlarıda direk beyine etki ediyor intihar gibi bir şey diğer organlara ve sosyal hayata verdiği zararları söylemiyorum bile.

@kara duman, ağabey , tespitlerinizde çok haklısınız

Ben zaten alkol kullanmıyorum ama konu akışına uygun bir hususu bilenlere danışmak istedim.

Xeplion 150 beni öldürür öyle diyim çok ağır gelir sende nasıl yan etki yapmaz şaşıyorum. Bu ilaçlar pozitif belirtileri kesmek içindir hiç kesmiyor sana doktora diyeceksin.

@-ARAGORN-, Dedim kendimi hala öyle zannediyorum dedim bu şikayetler kesilmiyo ömür boyu bazen dedi. Gündelik yaşantını çok etkilemiyosa sorun yok dedi

Ben de farklı hastalıklar için 4-5 ilaç kullanıyorum günde. Bazen aynı ilaca vücut bağışıklık kazanıyor ve etkisini kaybediyor. Doktor aynı görevi gören farklı ilaçlar yazıyor. Bir doktoruna sormanda fayda var bu durumu. Ama bazen de vücut ilaca alışıyor, etkisi yok gibi geliyor. Bu da olabilir. En iyisi doktora danışmak.

@kaiser_soze,
Aynen valla mesela ben yıllardır günde 3 adet prozac içiyorum ama artık takıntılarıma bir faydası olmadığını düşünüyorum .

İlaçlar neye etki ediyor ki zaten ilk psikiatri doktoruna 2007 yılında gitmiştim bunları 3 ay kullan bir şeyin kalmaz dedi 18 sene oldu .

@sokr@t,

ben ilk özele çocuk psikiyatrisine gitmiştim çocuk şizofreni olabilir demişti olanzapin önermişti ben yazamam demişti

Üst Alt