Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kullandığım psikiyatrik ilaçlarla Engelli raporu alabilir miyim?

AsiWandam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2 mg nörofren
2 mg akineton
10 mg cipralex

uzun bir süredir bu ilaçları Kullanıyorum, daha önce hiç engelli raporu almadım

Bu kullandığım ilaçlarla engelli raporu alabilir miyim?

Engelli raporu kullanılan ilaclara göre degil tanıya göre verilir uzun zamandır tedavi olmuş olmanız belli bir tanı almanız gerekir

tb2nhf bende 2014 ten beri tedavi görüyom ama hala hastalığım geçmedi hastalığım izmir alsancak devlet hastanesi yaygın anksiyete bozukluğu manisa ruh sağ hastanesinde unipolar f32 f34 diye geçiyor yalnız hastaligim yavas yavas bipolara dogru gidiyor bu durum da bana rapor verirlermi

Bipolar olursanız tanınız degişmeden 1yıl kalırsa %40rapor alabilirsiniz

tb2nhf
Kardeş soracagına alsançakta heyete girsene iki günde rapor çıkar burayada sonucunu yazarsın hakkında hayırlısı olsun

Unipolar depresif nöbet orta F32 F 34 F 38 F 39 bu oranı rapor veriliyor mu peki arkadaşlar teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için ozaprin dulester aripa ilaçları kulllanıyorum

Belli olur

AsiWandam

Mrb ilaçların raporluysa eğer e devlete gir ordan doktor tanı koymuştur o tanıya göre internetten bakarsın oran raporuna

Depresif nöbet diye bir hastalık adı yok, major depresyon var son cetvelde oranları düşürüldü.
Serhatemre
Mantıklı bir çözüm, e-devlette aramaya rapor yazın direkt çıkıyor.

Tam e devlette yazn tam adı unipolar depresif nöbet orta derece F32 F34 F38 F 39 yazıyor

Fatma Mehmet @ Ben alsancak hastanesinden piskiyatri heyet Engeli raporu aldim bir yilik tedavi surecinden sonra verildi

Kimse cevap vermiyor sanrım

Bilginiz yok teşekkür ederim yinede arkadaşlar

Halenur mutlu@ size soyle anlatayim simdi doktor size ilac yazabilmesi icin bir hastalik kodu ile recete yazabiliyo sizin hastaliginiz en az 6 ay gozetimli tedavi ile hastaliginiz in ne oldugunu soyleyebilir bu surecte nobet tanili veya baska tanili recete ye yazilmis tani cok önemli degil o ilaci alabilmeniz icin yazilir tedavi hem piskiyatri hem piskolog hem noroloji tedavi bir takim tesler sonucu bir kana at olustuktan sonra hastalik adi konur ve surekli tedavi ye cevap verip vermedigine bakilir hastaligin eger tedavi ye cevap veriyosa Engeli raporu verilmez eger ilac tedavisiyle duzelme varsa kironiklesmisse surekli tedavi gerekiyorsa Engeli raporu verilir bunun icin de en az 6 ay tedavi girmek gerekiyor Engeli raporu alacaginiz hastaneden

Peki çok teşekkür ederim zaten e devlette gözüküyor yazdım üstte ama ilaç 1 aydır kullanıyorum daha önce kullandım ama eskiden oda gözükmez dedi bana 6 ay beklemm lazım sanırım ama bana girebilirsin demişti 6 aybeklmemne gerek yok dedi aklı. Kariştı teşekkür ederim bnm şöyle diyeyim 4 yıldır böyleyim geç kalmıssn dedi bana kimi tanıdğm artk şizoafeklik olabilirsin dedi

Halenur mutlu@ mutlaka arastirma hastanesinden alin be hastalikla ilgili once ki tedaviniz alabilirseniz Eski doktordan hastalik oykusunu anlatan hangi ilaclari yazdi kac ay tedavi gordunuz be ilaclarin kulandiginiza dair eczane ilac ciktisi eger bu hastalik tan bi hastanede Yatis yapmissaniz Epikiriz isdiyolar bide hicbi hastanenin doktoru ne derse inanma heyet girecegin hastanenin heyet piskiyatri doktorundan tamam almadan heyet te girme Ben ayni hastanede piskiyatri doktorum vardi 8 ay tedavi gordum heyet doktorum baska idi kendo doktorumun gorusunu ayni hastanenin heyet doktoru kabul Etmedi Ben gozlemleyip ben tedavi edecem dedi beni iki yil once hastaligimi Kabul etmemisti o yuzden polikilinik doktoru a degil o hastanenin heyet doktoru a gidip onda muayne olun saygilar

Anladım teşekkür ederim peki heyet günü hangi doktor heyete girecek nerden bilicem ki bn bide yaşadğm yerdeki hastane araştırma değil zaten 2 tane psikiyatri doktoru var

@Aytektek ben alsancağa bir yıl boyunca gittim orda doktor hilmi erdem karaman var manisadan gitme ondan tedavi oldum biraz iyi oldum hastalığım tekrar nüksetti ve şu an sürekli manisa ruh sağlığı hastanesine gidiyom benim dirençli depresyon bir türlü hastalığı yenemedim tek bir ilaç kullanırken ilaç sayım üçe çıktı kalabalıkta duramiyom kafamın içinde sürekli basınç var ise gidiyom ise konsantre olamiyom camiye namaz gidiyom sıkıntıdan patliyom benim için en iyisi yalnızlık bir kendim birde içimdeki çocuk o çocukla iyi anlasiyoz

Alsancakta ki doktorlarin hepsi heyet doktoru sirayla Her ay biri heyet doktoru oluyo doktorun hangi ay heyete girdigini ogren o ay heyete gun al Ben Katip celebi devam ediyom Allah sifa versin iyi aksamlar

Üst Alt