Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kullanmadığım zamanlarda sandalyemin aküsünü nasıl koruyabilirim?

Kingkong1

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben şimdi yaz aylarında haftada bir kere veya iki kere dışarı çıkıyorum bir sorun olmuyorda ekim ayından itibaren mayıs ayına kadar sadece ay da bir defa dışarı çıkıp arabamı kullanıyorum o yüzden akünün bitmesinden çok korkuyorum bunun için kullanmadığım dönemlerde ne yapabilirim?

1- Akülü sandalyeni Çok sıcak, çok soğuk ya da nemli bir yerde bırakma. Aküleri en ideal , 20 derece oda sıcaklığında saklamalısın
Aküleri kullanmıyorsan akülü sandalyeni üç ayda bir tam şarj yapman yeterlidir. Çünkü akü durduğu yerde üç ayda yüzde 30 güç kaybeder yani boşalır. Extra sandalyeyi çalıştırıp aküyü boşaltmana gerek yok. Üç ayda bir tam şarj yeterli. Ve en önemlisi akülü sandalyelerimizi her ne olursa olsun 10 saatten fazla şarjda bırakmayın. Akünün ömrüne olumsuz etkisi var. Kullanırken de sadece , şarjı yarıya indiğinde şarja bağlayıp , tam dolmadan şarjdan çıkartmayın.

Son düzenleme:
Tamamdır çok teşekkür ederim dediklerinizi yapıcam

Üst Alt