Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kura İle Engelli Memur Alımı için ne zaman nereye, nasıl başvuracağız?

LugaL

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben bu önümüzde ki yıl içerisinde kura ile engelli memur alımı için kura başvurusunda bulunmak istiyorum. Fakat başvuruyu nereye yapacagımı nasıl yapacagımı gerekli evrakların neler oldugunu bilmiyorum bana yardımcı olabilecek kimse var mı?

1) Kura ile memur alımı için başvurulacak kamu kurumu neresidir?

2) Başvuru için gerekli evraklar nelerdir?

3) Başvuruyu hangi tarihler arasında yapmam gerekli?

4) Başvuru için herhangi bir ödeme bedeli var mı?

Cevaplayacak yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim...

LugaL

2017 de başvuru yapamazsın kaydın yoksa 2018 de kayıtlar başlıcak başladıgında kaydını yapıcaksın...ilk bulundugun il ilçe aile sosyal politikalar dairesine gidip kayıt yaptırıp sonra ösym ye gidip orda sisteme girip kaydını tamalıcak sonrasında bankaya ücret yatırıp tercih zamanını bekliceksin banka ücretide 15 tl dir

Kuradan atanmak çok küçük ihtimal bide liseyi bitirip sınava girmek daha kolay kuraya göre

Kura katilimina sadece ilkokul ilkoğretim mezunlari girebiliyor degil mi ?

Ahmedkilicc ortaöğretim kurayamı tabii genç arkadaş ?

sakın sen gençlik hatası yapmayasın

sarasota evet tabii

Eğtim sistemine göre ilkokul ve ortaokul mezunları EKPSS kura yerleştirmelerine katılabilirler. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı sitesinden alıntıdır

Orta okul ilköğretim demek.[FONT=sans-serif]ilk ve ilköğretim demek yani sarasota abi doğru yazmış.[/FONT]

xpitonxd o zaman neden okullarda x ilköğretim okulu y orta okulu yazıyo ? 4. sınıfa kadar ilk öğretim liseye kadar da orta okuldur

ilköğretim 1,2,3,4,5,6,7,8 sınıfları kapsar.Ortaöğretim 9,10,11,12 sınıfları kapsar.

1,2,3,4. sınıf ilkokuldu 5,6,7,8. sınıf yönetmelik değişince ilköğretime dahil edildi.

4 e kadar ilk okul 8 e kadar orta okul.lise ise ortaööğretim diye geçer

Nihayet dogruyu yazdın

Arkadaşlar daha önceden ilk okul ve ortaokul vardı ama ikisi bir değildi yani kısaca yazayım 5.sınıfı bitirip okumayan ilkokul mezunu yada devam edip 8 yılı bitiren ilköğretim mezunu lise mezunu ise ortaögretim mezunudur 2 yıllık okuyan önlisans 4 yıllık mezunlar ise lisans mezunudur gençler öğrensin Ahmedkilicc

Dedigime çıkıyor yine ilkokul ve ortaokul mezunları katılabilir. Lise hariç yani ortaöğretim hariç

Ahmedkilicc
Adaş, liseyi bitirip EKPSS'ye girmeyi bende istiyorum fakat yaş oldu 24 açıktan lise okuyayım diyorum hem zor oluyor hemde minimum 3 yılda bitirebilirim oda bi ihtimal derken yaş olacak 27 hadi mezun olduk diploma aldık EKPSS'ye hazırlanıp girdik onuda başarıyla geçtiğimi varsaydım yine yaş olacak 28 29 belkide 30 yani neresinden bakarsan bak geçecek bir 6 senemiz, ben ortaokul mezunuyum keşke ortaokul mezunu engellilerde EKPSS gibi bir sınav ile kadroya alınsaydılar şimdi bu kadar zorlanmazdık. Kura'yı tercih etmemin sebebide budur belki bir kaç yıla kadar şansımız biraz varsa kurada çıkarız diye...

cemil er
Cemil; öncelikle yardımcı oldugun için teşekkürler kardeşim. Aile ve sosyal politikalar dairesi dediğin sosyal hizmetler mi oluyor? ikincisi ösym'ye gidip sisteme girmek derken ösym web sitesi üzerinden mi sisteme gireceğim ?

Okul okumamanın zararları... birgün mutlaka karşınıza engel olarak çıkıyor.. Tabi neden okumadığınızı siz daha iyi bilirsiniz.. belki özel bir sebebi vardır ama siz, siz olun lise'yi mutlaka okuyun.. imkanınız varsa ünide okuyun.. yoksa açıktan üni okuyun..

LugaL

Rica ederim abi nedemek her ilin bulundugu ilçede aile ve sosyal politikalar dairesi vardır internetten araştır hangi ilde ilçede oturuyorsan orayı ara ekpss ön başvuru kayıt yapılıyormu diye sor yapılıyorsa orda yapıcaksın veya yakın yere yönlerdirir oraya kayıtlar başladığında gidip ön kabul formunu doldurup yine bulundugun ilçenin ösym bürosuna gidip onlar kaydını tamamlıcak fotorafını çekip siteye kaydını tamalıyıp sana sifre vericekler bide bankaya 15 tl yatır dicekler ücreti yatırdıktan sonra kaydın tamamlıcak sana verilen sifreyide sisteme kendin girip değiştirmeyi unutma
Aile sosyal politikalar ve ösym giderken götürcegin belgeler var onlarıda unutma abi

Lugal demek istediğim liseyi bi şekilde bitir 30 olsun 40 olsun ne adamlar var 30 da ilkokula başlıyor bitiriyo 3 sene de bitirirsin zor değil

Zamanın Ötesinde

evet bazı özel sebepler vardı okumamaızda etkisi olan. annem babam yıllar önce ayrıldı her ikisinden de 4 kardeşim ile birlikte ayrı yaşamak zorunda kaldık yıllar sonra annem bizleri yanına aldı fakat okutmaya gücü yetmedi annem ile birlikte çalışıp iki kız kardeşimi okutmaya çalıştım ve yıllar sonra açık öğretimden önce ortaokulu bitirdim bu yılda liseye kayıt yaptırdım daha çok sebepleri var ama saymaya kalksam uzun bir yazı olur...

cemil er
bunlar tamamen kura başvurusu için yapılacaklar dimi cemil kardeşim

Ahmedkilicc
bende öyle tahmin ediyorum 3 yıl gibi süreyle bitirim gibi düşündüm bi bitirebilsem direk ekpss'ye başvuracağım zaten sıradan bir memurluk olsun yeter bana fazla büyük bir hayalim yok fakat yaş konusunda kaygılarım var acaba yaş ilerleyince kadroya alınabilir miyim yinede gibisinden

slm.açık lise konusunda çok endişen olmasın.bende hastalık sonucu engelli kalınca orta okuldan sonra devam edememiştim.sonraları abimler zamanında açık lise oku diyip beni 2011 de kayıt etmişlerdi ama ben seninki ile benzer korku ve düşünceler nedeniyli gitmemiştim..2014 te ise 26 yaşında kendi kaydımı yaptırıp(yeniletip)başladım açık lise okumaya..ve şimdi neden yıllar önce başlamadım diye kafamı duvarlara vuruyorum..çalışma hayatına atılmak isteyince çok ceremesini çektim orta okul mezunu olmanın.. lise mezunu olmayanlar neredeyse adam yerine konmuyor..memurluk,büro memurluğu,masa başı gibi işler için işkurda başvuru dahi yapamıyorum..orta okul ezunu dedin mi sadece temizlik ve benzeri işler için düşünüyorlar seni.ücrette asgari ücret oluyor..biraz düzgün iş bulmanın bile mümkünü yok.....

neyse açık liseye gelince;başlarda çok zorladı ama sonraları kolaylaşmaya başladı.kitaplar çok zor görünüyor ama sınav soruları çok kolay oluyor..biraz çalışma ile geçersin.ben çok çalışıp hep yüksek notlar ile geçtim.şimdi bu yıl mezun olacağım ve yine bu yılki ygs ye girip açıktan üniversitede okumaya devam edeceğim..sadece 2011 yılında başlasam şimdi neredeyse en azından 2 yıllık üni mezunu olmuştum..geç başladığım için çok pişmanım ama yine geçte olsa başkadığım için çokta memnunum..bence daha fazla zaman kaybetmeden bir an önce başla liseye..ocakta bu yılın 2. dönemi için ilk kaydını yaparsın..ayrıca atamalar zamanında(neredeyse bir buçuk yıla yayılmış olan 3 atama oluyor) mezun olabilicek durumdaysan 2018 ekpss sınavına girebilirsin.kazanırsan mezun olduktan sonra atanabilirsin.hemen başlarsan 2019 yılı içinde mezun olabilirsin..yaş konusunda ise endişen olmasın.açık liseye gidenlerin çoğu senden 10 yaş falan büyük..hala çok gençsin.tekrar edeyim inan sınavlar çok kolay.bu konda çok endişe etme.kitaplar seni korkutmasın.

Merhabalar arkadaşlar birkaç sorum olacak sizlere yardımcı olursanız sevinirm

Engelli kurası başvurusu nasıl ve nereden yapabilirim ?
Başvuru için neler gerekli ?
2018'de kura varsa o kuraya nezan kayıt yaptırmam gerekiyor ? saygılar

mbozkurd

Hocam zaten sordugun sorular sayfada yazılı onun dışında istenilen evraklarda raporun, zamanı geldiginde ösym form paylaşıcak onları birde kimligini götürceksin

Ben raporumu yeni aldim . Zaman kaybetmeden basvurmak istiyorum nezaman basvuracagimi bilmiyorum onumuzdeki kuraya katilmak icin bu yuzden sizlere sormak istedim cemil er

ocak şubat gibi çıkar başvuru ilanı o zaman başvurursun şimdi başvuramazsın

abicim detaylı anlatabilirmisiniz ilkögretim mezunuyum? başvurular ? atama zamanı ? en düşük maaş ?vs. vs.

Ben aile ve sosyal politikalara gittim,saglık raporu alıp gelecekmişim onlarda bana bi tane engelli kimlik kartı çıkartacaklarmış aklımda kalanlar bunlar daha sonrasını sordum lakin ben beyin tramvasından unutuyorum hep yardım edermsniz ?

Kardeşim ben yürüme engelliyim bende engelli memur olucam bu yıl bulundugun ildeki Aile ve sosyal politikalara git bi sor derim

Bana dedilerki : Ben aile ve sosyal politikalara gittim,saglık raporu alıp gelecekmişim onlarda bana bi tane engelli kimlik kartı çıkartacaklarmış aklımda kalanlar bunlar daha sonrasını sordum lakin ben beyin tramvasından unutuyorum hep yardım edermsniz ?

Zaten en az 2 ay en geç 2-3 yılda işe başlıyosunuz , Lise zaten 4 -yıl :confused:

Kura mı - tercih mi

Arkadaslar 2018 nisan ayinda ilk defa ekpss ye girecem.
Aldığımız puan karşılığı tercih yapıyoruz galiba ama bu kura olayı ne oluyor oni bilmiyorum açıklarsanız sevinirim bir de 2018 de sınava girenler tercihleri kasım ayında oluyormuş diye duydum peki bu yil mayıs ayindaki kura ne oluyor

Üst Alt