Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kuran hocası engelli var mı? Çalışma yaşamında deneyimlerinizi yazar mısınız?

Gül Diyarı

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Şuan Kuran Hocalığı yapan engelli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum
deneyimlerinden faydalanmak istiyorum
lütfen yardımcı olur musunuz

Kur'an hocasıyım ne öğrenmek istiyorsunuz

ilahiyat önlisans mezunuyum ama tercihlerde Diyaneti seçmedim hata mı yaptım bilmiyorum ...

SELAMÜN ALEYKÜM DEĞERLİ KARDEŞİM

FACEBOOK'TA - KURAN TEFSİR DERSLERİ ÜÇRETSİZ DAĞITIM VE PAYLAŞIMI YAPIYORUM
FACEBOOK-Abdurrahman İbrikci sayfa ve guruplarımı ziyaret edebilirsiniz görüşmek dileğiyle
Selam ve duayla Abdurrahman ibrikçi

Gül diyari.ben önceden fahri olarak yaptim hocalik.yardimci olabilirsem sorunu alayim.sumeyye hanim siz ekpss denmi atandınız ? bende merak ediyorum.bu sene KKÖ.kac puanla alırlar acaba.

ekpss den atanmadım kaç puanla alırlar bilemiyorum fahri çalışanlardan kadroya girdim puanım 87 idi

ilahiyat önlisans mezunuyum ama tercihlerde Diyaneti seçmedim hata mı yaptım bilmiyorum ...

Bence hata yapmışsınız. Sabah 89 arası işbaşı, öğlen 12-13:00 arası paydos. 2000-2500 arası maaş. Böyle bir parayı bu saat çalışmayla bi TRT bir de Diyanet veriyor. Kur'an kursunda çoğu işleri zaten fahri olarak çalışanlar yapıyor. Diğerlerinin çoğu devlet memuru mantalitesi. Son dönemde İslam ve ona ait her şey meslek gurubuna dahil oldu. Hatta birisi bana hafız olursan hiç olmazsa meslek sahibi olursun diyanete yerleşirsin, bak benim çocuklarım hafız oldular meslek sahibi oldular ekmeklerini ellerine aldılar dedi. Yapılan bir araştırmaya göre de torpilin en çok döndüğü kurumlardan birisidir. Neden ? Çünkü hiç iş veya az iş yapıp o kadar maaş alıyorsun. Valla ben kurslarda çalışanların yalancısıyım. Feyyam çok şey kaçırmışsın tercih etmemekle bence.

Feyyam biraz abartmissin.insanlara biseyler ogretmek hicte kolay degil.bilhassa hanimlar cok zorlaniyor.hem hafizlikta oyle herkesin basarabilecegi bi durum değil.hafiz olupta bosta olan cok tanidigim var.

toprak1453

öylede herşey para değil ki bende mahreç eksikleri var ben nasıl kuran öğretirim kendi eksiklerim dururken diye düşündüm şuan mebte memurum zaten napalım az para alalım ama işimizi hakkıyla yapalım...

her Kur'an kursu hocalığı yapanın mahreci iyi mi ki? Yok hayır değil. Camide imamlık yapıp doğru dürüst Fatiha suresini okumayı bilmeyen memurlar var. Hoca seçilirken kıstas alınan şey diploma ve torpil. Az buçuk da Kur'an okuyabiliyorsanız ne ala. Az buçuk iş yapıp bi ton maaş alacaksınız işte daha ne.

öyle de bir gün ben allaha hesap vericem hesap var mizan var bu dunyadaki cebimi dolsursam ne olcak hak edip o parayı almadıktan sonra düşüncem önce kendimi yetiştirip ondan sonra dıyanete geçmek rabbim herkesin hakkında hayırlısını versin...

bu ekpss da yeterlilik istenmiyor arkadaşım
ben diyaneti müftülüğü vs aradım
atanan kişiyi yeterli bulmazlarsa ne düşünüyorlar diye sordum
eğitim verilecekmiş öyle dendi
ben de hem kendimi geliştirme adına hem de eğitmek adına tercih yaptım
82 puanım iyi yani hayırlısı ile olur inş..

Kur'an hocasıyım ne öğrenmek istiyorsunuz

aslında o kadar çok sorum var ki :)
mesela sen ilçede mi çalışıyorsun
bizler il tercihi yaptık orda tüm ilçeler taşra yazıyordu
yani ilçe mi ilçe de köylerde olur mu bilinmiyor
engelliyi alırken madur etmezler sanırım

eğitim ne kadar aldınız

kuran hocası olmak bir engelli için fiziksel olarak çok zorlar mı

biraz bahsedebilir misiniz

Bedensel engelli olarak Hem öğreticilik hemde imamlık seçtim.. Diyanet engel durumuna göre müftülüklerde idari personel olarak yada en uygun kadrolara yerleştirme yapacağını söylüyor..
Hakkımızda hayırlısı diyorum

feyyam.kusura bakma.toprak kardesin yazisini senin sandim.bence feyyam haklisin.isinde vicdaninda rahat edecek.kendini yetistirdiginde diyanete gecersin.bende fahri calisirken elimden geleni yapiyodum iyi ogrensinler diye .tüm özverimle hemde.

gül.lise mi ? önlisans mı? puanin.iyiymis.bravo.bedensel olarak yorulmazsin.merak etme.kafan yorulur bu işte.ama severek yapinca yorgunlugunu pek aramazsin.

gül diyarı vuralh feyyam arkadaşlara görevlendirilmelerini ve işlerinde başarılar dilerim toprak arkadaş senin de sanki alınacak br öcün varmış gibi konuşuyorsun Allah kolaylık versin hepimize

79 puan ile tercih ettim diyanet kadrolarını bakalım hakkımızda hayırlısı

Gül diyarı hiç korkma.Allah yardım edecektir.yeterki elinden geleni yap.Allah sevgisini veriyor.Mesela beni bugün 10 yıl önce Kuran öğrettiğim öğrencim aradı o kadar mutlu oldum ki. kocaman yaşlı kadın beni sayıyor hatırlıyor ,sağolsun.Dedi ki Hocam Kuranı elime alınca seni hatırlıyorum.Bu çok güzel bi duygu.Benim başka bir mirasım yok.Onlar okuyup dua ederlerse bu bana yeter İnşaallah.Darısı sana olsun. başlığı görünce şaşırdım sevindim.aslında bende merak ediyordum Engelli bayan hocalık yapan yada yapmak isteyen kardeşlerimiz var mı diye.

sümeyy

Canım çok teşekkür ederim
yalnız ben sizden deneyimlerinize dair bilgi paylaşımı istemiştim
görevi yapan sizsiniz sonuçta
biz acemilere örnek olursunuz diye düşünmüştüm
yardımcı olursanız seviniriz

mavera

evet canım bu görevin manevi getirileri çok güzel
Rabbim hakkıyla yapanlardan eylesin cümlemizi inş...

Hayırlı günler değerli kardeşlerim

mustafa islamoğlu hocamızın sesli ve yazlı arapça türkçe kur'an tefsirinin
tamamını ve gerekçeli kur'an tefsir mealinin dağıtım ve paylaşımını yapıyorum

sayfa ve guruplarım uluslararası boyuta dünyanın her yerinden binlere üyemiz
bulunmaktadır geçen her gün gurubuza katılımlar oluyor kur'an halkalarımız

islam kardeşliği sadece allah rızası içindir tarikat siyaset cematla ilişkisi yok
allah resulu hz muhamed s.a.v bize miras bırakığı risaletin tebliğini yapıyoruz..
Isteyen her kardeşimizi davet ediyorum selam ve duayla allaha emanet ediyorum.

Facebook-Abdurrahman ibrikçi

elbette yardımcı olurum sorularınız neyse sorun genel sordunuz genel cvp verdim daha açık sorarsanız daha açık cvp veririm

sümeyy

canım mesleğe dair bilgimiz olmadığı için genel soru yöneltmek zorunda kaldım

ortopedik engelli için kuran kurslarının durumu nasıl
ilçenin merkezine mi yoksa köyüne kasabasına da veriliyor mu
aklıma şimdi bunlar geldi :)

gül diyarı hnm engelliler için uygun değil kurslar çalıştığınız yere göre değişir merkeze verirler büyük ihtimalle.engellilerin merkeze verilmesiyle ilgili kanun var sağlık durumunuza uygun kurslara vereceklerdir.

çalıştığınız yere ve bulduğunuz öğrenciye göre yas gurubu değişir işinizi de severseniz pek fazla yorulmazsınız öğrenci yelpazesi baya geniş yaş farkı ve eğitim farkı fazla olabiliyor

Bu konu üzerinden çok zaman geçmiş ama.bi hatamı duzeltiyim.feyyam değil.toprak size demişim mesajında.disardan gördüğünüz kadar kolay değil herşey.ogretmenlikte kolay sanılır ama öyle zorlukları varki.milletin çocuğuyla uğraşmak kolaymı.tepene çıkıyorlar.Merdivenden koşarken düşse senden bilirler.bilhassa bu zamanın çocuklari daha haylaz.

Üst Alt