Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kur'an kursu öğreticiliginde nasıl görevler veriliyor?

geleceknesil21

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Kur'an kursu öğreticiliginde nasıl görevler veriliyor
Kaç saat çalışılıyor

EKPSS ile Kur'an kursu öğreticisi olabilmek için hafızlık şart mı bilgisi olan var mi

Yeterlilik şartı kaldırıldı.. hafızlık şart değil sadece ekpss'ye girdikten sonra sözlü sınava çağrılıyorsunuz.. ama engel durumunuz imam, müezzin veya kuran kursu öğreticiliği yapmaya müsait olması lazım..

2014 yılında diyanet işleri başkanlığı 200 tane ekpss'den atanan engelli vatandaşın atamasını iptal etmişti.. iyi düşünün derim

Benim engelim fiziksel fiziksel derken sol elimi ve ayağımı tam kullanamıyorum Kur'an kursu öğreticiliginde sıkıntı olacağını sanmiyorum

Engelli statüde kuran kursu öğreticisi olmak için genel şartlar nelerdir peki? Nerden bakabilirim?

Su soruya bilen biri yazarsa çok makbule geçer, saygılarımla:)

dıyanet ışlerı baskanlıgında ımam muezzın kuran kursu hocası olmak ıcın ımam hatıp lısesı mezunu veya ılahıyat onlısans yada ılahıyat lısans mezunu olmanız gerekır bunun yanında hafızlık varsa ayrıca sanslısınızdır oncelık hafız olanlarda olmustur.ayrıca dıyanet muhtemelen yerlestırme sonunda kendı içinde bırde mulakata tabı tutacaktır.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Görevlerinin çalışma saatlerinin nasıl olduğu hakkında bilginiz varsa o konuda da bilgilendirirseniz sevinirim

Haftada 40 saat diye biliyorum.. Ben de imam hatip mezunuyum ve şu anda açıktan ilahiyat okuyorum, Ekpss'den 82 puan aldım fakat İmamlık veya Müezzinliğe tercih yapmaya cesaret edemedim.. Bazılarının ataması iptal ediliyor..

Atama neden iptal ediliyor?

Yeterlilik şartı kaldırıldı.. hafızlık şart değil sadece ekpss'ye girdikten sonra sözlü sınava çağrılıyorsunuz.. ama engel durumunuz imam, müezzin veya kuran kursu öğreticiliği yapmaya müsait olması lazım..

2014 yılında diyanet işleri başkanlığı 200 tane ekpss'den atanan engelli vatandaşın atamasını iptal etmişti.. iyi düşünün derim
şmdi ben inşaat önlisans mezunuyum olabilrmiyim

şem_i bazı engelli vatandaşların engel durumu imamlık, müezzinlik veya kuran kursu öğreticiliği yapmaya müsait olmadıgı için atansa bile ataması iptal edilebiliyor.. 2014 yılında 200 kişinin ataması bu şekilde iptal edilmişti..

@şem_i bazı engelli vatandaşların engel durumu imamlık, müezzinlik veya kuran kursu öğreticiliği yapmaya müsait olmadıgı için atansa bile ataması iptal edilebiliyor.. 2014 yılında 200 kişinin ataması bu şekilde iptal edilmişti..
anladım teşekkürler bende imam hatip 2 yi bitirdim bu sene önümüzdeki sene sonunda şansım olurmu sınav vs sonrasında ögreticilige alınırmıyım ...

Yusuf islam imam hatip veya 2 yıllık açıktan ilahıyat okuduysan olabilirsin.. onun haricinde malesef olamazsın kardeşim.. önceden imam hatip veya ilahıyat okusan bile yeterlilik belgesi şartı vardı. o belge olmadan sınavlara giremiyordun onu kaldırdılar.. şu anda imam hatıp mezunu ve ilahıyat okuyan her insan ekpss'den istediği puanı alıp imam müezzin veya kuran kursu öğretciliği yapabiliyor.. tabi bunun birde mülakat kısmı var.. onuda çalışarak geçeceksin

ALLAH hepimizin hakkında hayırlı olanı versin...

çalışmaya gerek yoktu mülakat içinde. ne bilim bilsem ilahiyat okurdum :) açıktanda olsa okurum artık

malesef henüz mezun deyilim açıkdan imam hatip okuyorum 2ci yıl bitti ...

inşaallah ...mülakaat engelliler içinmi kaldırıldı yoksa herkez içinmi ...

şem_i Mülakat kaldırılmadı sadece yeterlilik belgesi şartı kaldırıldı.. yani siz önceden imam hatipten mezun olsanız bile ek olarak yeterlilik belgesi almak için tekrar sınavalara girecektiniz (KPSS gibi).. bu yeterlilik şartını kaldırdılar.. sadece mülakat getirdiler.. onuda çalışarak geçeceksiniz yapacak birşey yok

evet iyi olmuş bende şimdi sizden duydum :)bi an önce mezun oluruzda inşaallah başlarız ögreticilige...

bu seneki sınavlara giren hocamız bize çocuk egitimi kursuna gidin ve belge alın dedi 4le 6 yaş arası çocuklara ögretmen alımı alacakmış bunun için çalışmalar varmış...

Yönlendirici bilgilerinizi için tesekkurler. Peki diyanetin camilerde verdiği kurslar oluyo kuran kursları, orda da baya dersler gösteriyorlar ve sonunda sertifika veriyorlar , bu sertifika olmuş olsa da mı ihl mezunu olmak gerekiyor?

Yönlendirici bilgilerinizi için tesekkurler. Peki diyanetin camilerde verdiği kurslar oluyo kuran kursları, orda da baya dersler gösteriyorlar ve sonunda sertifika veriyorlar , bu sertifika olmuş olsa da mı ihl mezunu olmak gerekiyor?

Suret imam hatip mezunu veya ilahıyat mezunu olmadan imam, müezzin veya kuran öğreticisi olamazsınız.. Okul diploması şart..

Merhabalar ben bu yıl ilk kez ekpss sınavına girdim ve 81 puan aldım aynı zamanda ilahiyat birinci sınıf öğrencisiyim kuran kursu öğreticiliği düşünüyorum da atanabilirmiyim bilmiyorum ama eğer olursa sizce okulla birlikte yürürmü

son durum ne acaba kuran kursu ögreticiliginde...

Üst Alt