Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurşun asit akülü sandalyeye jel akü takılabilir mi?

volvoxcnt

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Ben, Plusmed PM-WCHP model akülü sandalyeyi beğendim fakat aküsü kurşun asit akü. Bu aküyü kullanan var mı? Jel akü takılabilir mi bu sandalyeye?

Evet takılabilir, hatta daha iyi olur. Jel akü kurşun asit akülere göre daha pahalıdır ama daha verimli ve dayanıklıdır.
volvoxcnt

sanırım bir kafa karışıklığı var, tekerlekli sandalyelerde, hem normal otolarda hem elektrikli otolarda ve taşıtlarda, elektrikli bisiklet ve motorsikletlerde, avm, metro istasyonu vb gibi büyük ölçekli zemin temizliği için kullanılan temizlik araçlarında, golf ve benzeri arabalarda, küçük çaplı forkliftlerde vesaire kullanılan akülerin hemen hepsi kurşun-asit aküdür...

otolarda ve diğer fosil yakıt araçlarda kullanılan sulu akülerdir, bu akülerdeki elektrolit maddesi sıvı sülfürik asittir, oysa jel akülerde bu elektrolit madde yani sülfürik asit akışkan sıvı değil macun şeklinde jeldir, akışkan olmadığı için sızdırması ya da dökülmesi ihtimali yoktur, akülü tekerlekli sandalyeler dışarıda olduğu kadar ev içinde de kullanıldığı için bu sızdırmazlık özelliği gereklidir...

ayrıca sulu aküler depo ettikleri elektrik enerjisini yüksek akımla vermeye eğilimliyken jel aküler aynı enerjiyi (suluya göre) daha düşük akımla vermeye eğilimlidir, dolayısıyla da bu durum akülü sandalye için daha uygundur...

sonuç olarak aslında elektrik enerjisi tektir, akülü sandalye elektrik enerjisi ister, bu enerjiyi hangi üreteçle verirsen ver akülü sandalye için değişen bir şey olmaz...

Ben, Plusmed PM-WCHP sandalyeyi bilen kullanan var mı. Ön ve arka tekerler hava basınçlı. Bana daha konforlu geldi. Ayrıca ön teker çapı da büyük. Sizce alayım mı? Başlık dışı oldu ama.

volvoxcnt

Bütçe meselesidir ama böyle bir sandalyeye 5 bin TL vereceğime 5 daha verir ikinci el temiz, Avrupa malı markalı bir cihaz alırdım

bence alma, bana akıllıca bir seçim gibi görünmüyor...

akülü sandalyenin nette birçok resmini inceledim, ve motorlarının hub motor denilen tipte olduğunu gördüm ve hub motorların akülü sandalyeler için uygun olduğunu düşünmüyorum...

Üst Alt