Kürt Yazarlar ve Sözleri
ALLAH’ı taniyan ve itaat eden, zindanda da olsa bahtiyardir… O’nu unutan, sarayda da olsa, zindandadir, bedbahttir. Said Nursi
Eğer yüreğinizde sadece sevgiye dair bir bayrak açmışsanız, tüm dünya karşınızda saygıyla eğilecektir. Ozan Deniz Sarıtop
İnsan, evrende gövdesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar… Yaşar Kemal
Yüreğimin kederle ağladığını ve her sessizliğin anlatılmaz bir sesin işareti olduğunu kime anlatabilirdim. Mehmed Uzun
Yüreğim uyan yüreğim uyan. Gözlerdeki gece gibi uykuda kalma. Namazda bizimle yar ol. Feqiye Teyran
Düşünmek, en küçük anlamda, var olmak demektir. Yaşar Kemal
Ey dost! Candan iyi adamların dostu ol,
Ya da iyice iyi adamların düşmanı ol.
Onlar iyidirler ve iyiliği bilirler,
Onlar iyilikten başka birşey bilmezler.
Sen onlara ne kadar cefa göstersen,
Onlar candan vefa gösterecekler.
Sakın kötü adamların dostu olma,
Köpeklerin ne dostu ol, ne de düşmanı.
Onların dostu olsan, seni kirletirler,
Düşmanları olsan seni yaralarlar.
Ahmede Xane
Demir olsam çürürdüm , toprak oldum da dayandım. Yaşar Kemal
Hiç tanımadığınız insanlara "kardeşim" diyebiliyorsanız, yüreğiniz hayatla bütünleşmiş demektir. Ozan Deniz Sarıtop
Bir toplum, hoşgörüsü kadar güçlü, sağlam, haklıdır. Zulmü kadar zalim, zayıftır. Irkçılık ise en korkunç hastalıktır. Yaşar Kemal
ALLAH’ı taniyan ve itaat eden, zindanda da olsa bahtiyardir… O’nu unutan, sarayda da olsa, zindandadir, bedbahttir. Said Nursi
Eğer yüreğinizde sadece sevgiye dair bir bayrak açmışsanız, tüm dünya karşınızda saygıyla eğilecektir. Ozan Deniz Sarıtop
İnsan, evrende gövdesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar… Yaşar Kemal
Yüreğimin kederle ağladığını ve her sessizliğin anlatılmaz bir sesin işareti olduğunu kime anlatabilirdim. Mehmed Uzun
Yüreğim uyan yüreğim uyan. Gözlerdeki gece gibi uykuda kalma. Namazda bizimle yar ol. Feqiye Teyran
Düşünmek, en küçük anlamda, var olmak demektir. Yaşar Kemal
Ey dost! Candan iyi adamların dostu ol,
Ya da iyice iyi adamların düşmanı ol.
Onlar iyidirler ve iyiliği bilirler,
Onlar iyilikten başka birşey bilmezler.
Sen onlara ne kadar cefa göstersen,
Onlar candan vefa gösterecekler.
Sakın kötü adamların dostu olma,
Köpeklerin ne dostu ol, ne de düşmanı.
Onların dostu olsan, seni kirletirler,
Düşmanları olsan seni yaralarlar.
Ahmede Xane
Demir olsam çürürdüm , toprak oldum da dayandım. Yaşar Kemal
Hiç tanımadığınız insanlara "kardeşim" diyebiliyorsanız, yüreğiniz hayatla bütünleşmiş demektir. Ozan Deniz Sarıtop
Bir toplum, hoşgörüsü kadar güçlü, sağlam, haklıdır. Zulmü kadar zalim, zayıftır. Irkçılık ise en korkunç hastalıktır. Yaşar Kemal