Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kürtler'den PKK'ya çağrı

MeTePe

Emektar Üye
Konular
119
Reaksiyonlar
1,002
PKK Vurdukça...
http://benimicinoldurme.blogspot.com/2011/09/pkk-vurduca.html
PKK vurdukça, siz gerillalar, öldürdükçe ve öldükçe daha güzel bir yer oluyor Türkiye.

Kürtler başları daha dik yürüyorlar, haklılıkları daha da artıyor, daha da pekişiyor.
Dün Siirt'te 5 kadın öldükten sonra Kürt kadını kendini daha özgür hissediyor.
Siz karakollar basıp, mayınlar döşedikçe demokratikleşiyor memleketimiz.
Mutlu günler vaad eden özerklik hızla inşa oluyor, şarapneller ve kemikler üzerinde.
Dul, yetim, öksüz, evlatsız bıraktığınız acılı aileler bu mutlu geleceğin örnekleri olarak diziliyorlar önümüzde.

Her ölüm, çatışma haberinde daha fazla Türk ikna oluyor,
Başbakanın görevlendirdiği müsteşarla yapılan görüşmelerin, Habur’un aslında tuzak olduğunu keşfediyorlar.
Derhal PKK ile masaya oturup, bütün şartlarını kabul edin, daha ne bekliyorsunuz diye sıkıştırıyorlar hükumeti.
PKK’nin bütün şartlarını kabul etmedikçe savaştan başka bir yol olmadığına, savaş dışında hiçbir seçenek kalmadığına olan inançları artıyor.

Polis daha yumuşak davranıyor eylemcilere, operasyonlar duruyor.
İki dilli hayat daha bir tatlı görünüyor,
Anadilde savunma hakkı veriliyor, tutuklular bir bir serbest bırakılıyor,
İmralı’ya giden kosterin arızası geçiyor, hava muhalefet etmeyi kesiyor.
Seçim barajı her yüz ölümde onda bir oranında düşüyor,
Toplu mezarlar açılıyor, hakikat komisyonları kuruluyor,
Devlet adına cinayet işleyen ne kadar eli kanlı adam varsa hesap veriyor.

Ahmet Türk’ün, Osman Baydemir’in, Selahattin Demirtaş’ın sesi daha çok duyuluyor,
Çatışmaların çıktığı yerler sayesinde oraların Kürtçe adları öğrenilip, isimleri iade edilsin diye kampanyalar yapılıyor,
Tarihi, doğası, tüm zenginliğiyle Kürdistan keşfediliyor,
Geleceğimizin teminatı, roketler ve mermilerle parçaladığınız canlar, parçalanan canlarınız…

Siz öldürdükçe, öldükçe geride kalanlar için mutluluğa giden yol daha bir kısalıyor.
Anadilde eğitim, özerk yönetimler, seçim barajı için öldüren de ölen de şereflidir diye yollara dökülmek üzere bütün Türkiye, ha gayret.

Yarısı "çözümün önündeki tek engel AKP'ye” geri kalanın yarısından fazlası da çözümün tek adresi CHP-MHP koalisyonuna oy veren bütün Türklerin gözü namlularınızda.
Sıkılan her mermiyle yakılan köyleri, zorla göç ettirilen milyonları, sokak ortasında infazları, her biri ayrı bir işkencehane olan cezaevlerini öğreniyorlar...

Paylaştığınız savaş görüntüleri, havaya uçurduğunuz her tank sayesinde her geçen gün daha fazla Türk sizin aslında barış için o dağlarda olduğunuzu düşünüyor.
Üzerinizde patlattığınız her bombayla huzur doluyor her yer, bütün dünya sokaklara dökülüyor sizin için.

Akan her damla kanla Türkler ve Kürtlerin kardeşlikleri, komşulukları perçinleniyor.
Birbirleriyle daha yürekten, daha samimi bir ilişki inşa ediyorlar.

Siz öldürdükçe, öldükçe umutlanıyor, mutlu oluyor aileleriniz.

Bize cesetler, cesetler içinde bir ülke armağan ediyorsunuz.

Tıkladım okudum doğrusu çok paradoks göründü bana. Hiç bişey anlamadım. İronik söylem desem oda değildi bence.

Buna ingilizce "sarcasm" diyorlar...

Tam Türkçe karşılığı yok..
1. iğneleme. 2. iğneleyici ve küçümseyici söz. 3. dokunaklı alay. 4. Tariz. 5. (halk ağzı) laf sokma. 6. dokundurma. 7. gizli alay. 8. istihza. 9. acı söz. 10. acı alay

Hangi kaynağa dayalı bu blog kurmuş biri köşe yazısı gibi yazmış çizmiş .Bu memleket başbağlar katliyamını yaşamıştır a pordon onuda ergenekon yapmıştı değilmi.

türkçe karşılğı yok dedin bi ingilizce kelmini 10 tane türkçe karşılığı cıktı hey gözünü sevdiği dili türkçesi

Buna ingilizce "sarcasm" diyorlar...

Tam Türkçe karşılığı yok..
1. iğneleme. 2. iğneleyici ve küçümseyici söz. 3. dokunaklı alay. 4. Tariz. 5. (halk ağzı) laf sokma. 6. dokundurma. 7. gizli alay. 8. istihza. 9. acı söz. 10. acı alay

İngiliz sözlüğünde 160000 kelime var. Türk Divanü Lügati’t Türk’te 8.000 civarında kelime vardır. Şemsettin Sami’nin 1901’de yayımladığı Kamus-ı Türkî adlı sözlüğünde 26.000 kelime bulunmaktadır. Eski Türk Dil Kurumunun 1945’te ilk baskısını yayımladığı Türkçe Sözlük’te 15.000 kelime vardır

* 1994 baskılı kitap, İngilizce'de 500 bin sözcük bulunduğunu yazıyor. Fakat, bugüne geldiğimizde İngilizce sözvarlığının 1 milyonu bulduğu deklare edildi. İşte gazete haberi:
1,000,000 words! - Telegraph
başka bir ilişim:
One millionth English word could be 'defriend' or 'noob' - Telegraph

* Winston Churchill özellikle geniş vokabüleriyle ünlüymüş. Yazılarında tam 60 bin farklı kelime kullanmış.

Dikkatinizi çekerim ki TDK'nin onuncu baskısında madde içi ve madde başı toplam 77 bin söz bulunuyordu.

* Herhangi bir İngilizin günlük kullandığı sözcük sayısı ortalama 5 bin. Kendimize baktığımızda bu sayının henüz bine bile ulaşmadığını görebiliriz. Türkçe hakkındaki bilgiyi TDK Başkanı Şükrü Halûk Akalın vermişti.

--------/

Bu şekilde anlatma sanatını bi İngilizler mi kullanmışki bu anlatımın ''sarcasm'' olduğunu idda ettiniz?

Veya patenti ingilizemi aittir.:) Süper alaka olmuşşş.

Konuyu kel alaka yerlere taşımayalım.

"Tam türkçe karşılığı yok" demek bu sözcüğün Türkçe'de tam olarak ifade edildiği bir sözcük yok demektir. Örneğin televizyon sözcüğünün de tam türkçe karşılığı olmadığı için dilimize televizyon olarak geçmiştir.

Önemli olan konu içeriğidir. Burada Türkçe İng tartışması yapmıyoruz. Türkçe anadilim, İngilizceyi de 12 yaşımda öğrendim 35 yıldır kullanıyorum. Eğer tartışmak gerekirse rahatça tartışabilirim.

Metepe 12 yaşında nasıl ingilizce öğrendin?
Sadrazam çocuğu falanmıydın?
Biz 12 yaşımızda doğru dürüst türkçe konuşamıyorken, sen böyle bir ülkede hemde o devirde hangi imkanlarla yabancı dil öğrenebildin?
Senin yaşlarında bu ülkede bir sürü ilk mektepden başka okul görmemiş insan var. Sırf maddiyatsızlık yüzünden.

Terörü yargıla, yargılarken en büyük suçluyuda yargıla!!
Bir ülkede eğitimsizlik en büyük caniliktir. Eğitim vermemek kasıtlı yapılan şark kurnazlığıdır.
Politikacılar bu devletin altına dinamit döşemişlerdir. Hayvancılığı, tarımı öldürmekle kalmamış birde halkı zır cahil bırakmıştır.

En büyük terörist bunlardır.

Bu masum cana katleden terörsitleri herkez yerden yere vurur. İş bu değildir. İş asıl halka zulm eden hakkını gasp etmişleri, fakirleştirenlerden hesap sormaktır.
Teröristle mücadele emniyet kuvvetlerinin görevidir. Böyle dillendirmekte ona daha çok güç katar. Daha çok kamçılar.

Metepe 12 yaşında nasıl ingilizce öğrendin?
Sadrazam çocuğu falanmıydın?
Biz 12 yaşımızda doğru dürüst türkçe konuşamıyorken, sen böyle bir ülkede hemde o devirde hangi imkanlarla yabancı dil öğrenebildin?
Senin yaşlarında bu ülkede bir sürü ilk mektepden başka okul görmemiş insan var. Sırf maddiyatsızlık yüzünden.
..

Konuyu yine dallandırıp budaklandırıyorsun. Çok merak ettiysek anlatayım. Ne sadrazam çocuğuyum, ne de bakan... Sıradan bir devlet memuru çocuğuyum. İlkokula Sarıkamışta kürtlerin, türklerin falan birlikte gittiği bir okulda başladım. Yani senin sandığın gibi özel okul falan değil, sıradan bir ilçe okulu... 5. sınıfta hocamın zorlamasıyla anadolu lisesi sınavına girdim. O zaman Türkiye'de 2 taneydi ve tümüyle ingilizce eğitim veriyorlardı. Yani anlayacağın devletin okulunda tamamen devlet imkanlarıyla ingilizce öğrendim. Ne cebimden para çıktı, ne de kursa falan gittim.

Her ne olursa olsun, eğitim almış olmak kimseyi suçlu yapmaz. İmkanı olan herkes elbette eğitimden sonuna kadar yararlanmalıdır. Devletde bu konularda oldukça cömerttir. Okumak isteyene çok sayıda imkan sunar.

İmkanı olan herkes elbette eğitimden sonuna kadar yararlanmalıdır. Devletde bu konularda oldukça cömerttir. Okumak isteyene çok sayıda imkan sunar.

Metepe sınavsız eğitim ve ücretsiz eğitim her vatandaşın hakkıdır.
Öğrencinin çok çalışkanına imkan tanımak anayasaya aykırıdır. Ayrımcılıktır. Bir devlet hizmeti her kesime eşit olmalıdır.
Ben inekliği sevmiyorsam okuma hakkım elimden alınamaz. Bedava eğitimden faydalanmak için!
Her insan oturup saatlerce ders çalışmak zorunda değildir. İmkan vardıdamı bu toplum okumadı? Sen bir üniversite okumanın maliyetini elbette biliyorsundur! Bir emekli, bir asgari ücretle insanlar nasıl okuyacak?

Amma cömertmişiz. Cömertlik devletin memurlarına olsa gerek!
Saddam deprem konutlarını izlemedinmi haberlerde! Devlet depremzedeleri kapı dışarı atıp bürokratına lojman tesis etti...
Senin haksızlık yapana taraf olduğunu ben baştan beri biliyordum.
Devlet ergenekoncularada imkanlarını sonuna kadar açmış farkındaysan!!
Nerde, suçlu insan var. Devlet seçmiş, beslemiş, büyütmüş. Bide içeriye doldurmuş ki vatandaşı devlete düşman etsin...
Bravo...

saww,

Sen günümün neşe pıtırcığısın... ;) :D
Canım sıkıldıkça yazdıklarını okuyup okuyup gülüyorum.. :D

Ne anlamalıyız şimdi? Uğraşan didinen, çalışan, çabalayanla yan gelip yatan bir olmalı mı? :) :)

Ha.. bu arada ben üniversitede okurken babam emekli idi.. Ayrıca benden önce 2 çocuk daha okutmuştu... Ben de öğrenci kredisi vs. gibi şeylerle okudum. Üniversitede okumak elbette kolay değil... ama eskiye göre kıyaslanamaz bile... Şimdi heryerde yurtlar, krediler, burslar vs. gırla gidiyor. Yeterki okuma azmi olsun.

Benim "taraf" olduğum doğru... Ama haksızlık yapana değil, çalışana, çabalayana, okuyana, emek sarfedene, bir işin ucundan tutana tarafım. Yan gelip yatana değil.

Saddam'ın deprem konutlarına gelirsek eğer; o konutlar vatandaşlara verilmiş konut değil.. deprem konutu. Yani insanlar sokakta açıkta kalmasın diye yapılmış geçici konutlar. İçine oturanların malı değil! Devlet zaten yıllarca kira almadan oturtmuş, iyi de yapmış. Ama kim havadan konut sahibi olabiliyor ki? Depremin üstünden 14 yıl geçti. Bu evler ya TOKİ vasıtasıyla oturanlara uygun şartlarda satılır, ya da kamu malı olarak başka amaçlarla kullanılır. Sen ki adaletten bahsediyorsan orada deprem mağduru olup kendi evini parasını vererek alanla, parasıyla kirada oturanla, beleşe konanı birbirinden ayırabilmelisin. Aksi takdirde o evlerin gecekondudan ne farkı kalır?

Şu ergenekon meselesiyle ne anlatmaya çalıştığını da anlayamadım? Ne konuyla alakası var, ne de söylediklerinle... Eğer ben devlet imkanlarıyla okudum diye bana laf dokunduruyorsan sana yararnmak mümkün değil. :) Kolejde okusam bu sefer ona laf ederdin... Üzülme, ben artık sadece kitap okuyorum... kimseye zararım yok. :D :D:D

Ne anlamalıyız şimdi? Uğraşan didinen, çalışan, çabalayanla yan gelip yatan bir olmalı mı? :) :)

Öyle bi şeymi dedim. Eğitim herkezin şartsız şurtsuz hakkıdır. Sen şimdi beni yerleştir. Bi Tıp fak. bak bakalım 6 sene sonra mezunmuyum değilmiyim?
Hodri meydan!.. Kendini veya bir başkasının diğer insanlardan daha mı zeki olduğunu sanıyorsun?
En azından bir fırsat verilirse her kezde bu kapasitenin olduğunu anlaman lazım! Herkez prof. olamaz. Ama doktor olabilir.
Ben fırsat eşitsizliğini anlatmaya çalışşıyorum.
Çalışan öğrenciyi ödüllendirmek bedava eğitim olamaz. Bedava burs ya herkeze verilir. Yada kimseye!

Bu arada bursla ilgili bir forum yorumu; İnekledik;)
tam burs alamadım diye annemin zamanzaman şikayetlerine mashar oluyorum.giyinip süslenip gezeceğime daha çok ders çalışmalıymışım. güzellik iyi bir diploma ve iş olmassa bir işe yaramazmış.
ah be
anneciğim, bir de şöyle düşün. ya hiç burs alamasaydım. paranın tamamını ödemek zorunda kalsaydınız.
bu
aileler baş belası. illa boğaziçi dediler, gece gündüz inekledik kazandık. burs dediler iyi kötü onuda aldık. bakalım sırada ne var. hayırlısı. (15.04.2007 15:49)
BURS NEDR? burs ne zaman?

Bunu anlamadığınıza anlamamazlığa verdiğinize inanmıyorum!
Saddam niye senin memuruna lojman yapsın:confused: Adam dışarda kalmış evsiz barksız kalmışa hibe ev yapmış!
Yani mal devletin değil! Devletin bile olsa devlet zaten baştan aşşağı verecekli. Her çöken yapıda bel. kamu ihmali, denetimsizliği kusru vardır.
Git bi çivi çak bakalım vergi vermeden çakabiliyormusun! Vergi alıyorsan sorumluluk sende 50000 can boru değil! CAN, CAN, CAN... insan canı bunlar!
İtalyada bilim adamlarını mahkemeye çıkardılar! Cinayetten yargılıyorlar! Neden; deprem için gerekli uyarıcı bilgileri vermedikleri için!

Saf a yatıyorsun heralde! 50000 kişi öldü 1 tane adam 7 sene ceza yattı çıktı...
Yedi noktalık depremin faturasını doğaya kesemessin! Elin memleketinde hergün oluyor. Binalar çökmüyor.

Teröristlerden bahsediyorsun! İyi çok güzel ama işine gelen terörist kötü! İşine gelmeyenlere terörist bile demiyorsun!
Ergenekon terör örgütü davasıda buna dahil!

Temel eğitim herkesin hakkıdır. Meslek eğitimi kişiye tabidir. Meslek sahibi olmak için mutlaka üni. okumak gerekmez. Kaldı ki herkes doktor veya mühendis olacak diye bir şey de yok.
Not olarak söyleyeyim.. ben hayatımda hiç burs almadım. Kredi yurtlar kurumunun kredisini aldım... onu da son kuruşuna kadar geri ödedim.

Teröristlerden bahsetmişken... Ahmet Şık, Nedim Şener, Balbay veya Haberal hangi terör eylemlerine bulaşmış? Benim gözümden kaçmış.. sen hatırlatıver! :) Mutlaka bir yerlerde silahlı falan eylemleri olmuştur.. ya da bombalama falan... :) Yoksa niye savcılık suçlamada bulunsun ki. :) Sanırım gazeteciler yazdıkları kitapları ona buna atarak silahlı eylemde bulunmuşlar.... Hele bir Ahmet Şık var ki adamın kitabının adı "İmamın Ordusu".. Kitabın adı bile silahlı.. Terör silahı olmasın da daha ne olsun? :D :D :D

Haberal binlerce hastanın hayatını da kurtarmış ama yanlışlıkla olmuştur muhakkak... Teröristin hayat kurtarmayla işi ne? :D :D

Yaz sen yaz... :D okuması güzel oluyor. :cool:

Üst Alt