benim annemde noroloji demans %50,noroloji titreme %40,göz %32,gastro(hepatit c)%25 ortopeti+fizik %18,hipertansiyon %10 dur.bu durumda sonuç balthazar formül hesabına göre %89 oldu.mevzuata göre 60 yaş ve üstü hastalara verilen %10 da eklenince raporumuz %90 oluyordu.(annem 74 yaşında)ama kurul başkanı yani mersin devlet hastanesi kurul başkanı dr.yahya karakaya bu 60 yaş üstü %10 nu vermeyecegini bunun demans olmasından kaynaklandığını söyleyip vede işi inada bindirince (başhekimliğe şikayet ettiğim için)vermiyorum dedi ve biz tüm hastalıklarımızın plmasına rağmen %89 da kaldık .böyle bir hakkı varmıdır mevzuatta bu konu hakkında bir bilgi varmı.günlerdir uğrasıyorum.ama halledemedim.
ilk rapor %82 çıktı orada da demans vardı ama %10 u eklemişti.ikinciye eklemedi gerekçeside yanlış hesaplamışım oldu.eğer ben bu oranla devletin verdiği diğer haklara başvursaydım yanlış hesapla devleti kandırmış olacaktım.
bana bu konuda yardımcı olacak biri varmı?????
ilk rapor %82 çıktı orada da demans vardı ama %10 u eklemişti.ikinciye eklemedi gerekçeside yanlış hesaplamışım oldu.eğer ben bu oranla devletin verdiği diğer haklara başvursaydım yanlış hesapla devleti kandırmış olacaktım.
bana bu konuda yardımcı olacak biri varmı?????