Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurul başkasının 60 yaş üstü için %10 oran eklememe hakkı var mı?

egeece

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim annemde noroloji demans %50,noroloji titreme %40,göz %32,gastro(hepatit c)%25 ortopeti+fizik %18,hipertansiyon %10 dur.bu durumda sonuç balthazar formül hesabına göre %89 oldu.mevzuata göre 60 yaş ve üstü hastalara verilen %10 da eklenince raporumuz %90 oluyordu.(annem 74 yaşında)ama kurul başkanı yani mersin devlet hastanesi kurul başkanı dr.yahya karakaya bu 60 yaş üstü %10 nu vermeyecegini bunun demans olmasından kaynaklandığını söyleyip vede işi inada bindirince (başhekimliğe şikayet ettiğim için)vermiyorum dedi ve biz tüm hastalıklarımızın plmasına rağmen %89 da kaldık .böyle bir hakkı varmıdır mevzuatta bu konu hakkında bir bilgi varmı.günlerdir uğrasıyorum.ama halledemedim.
ilk rapor %82 çıktı orada da demans vardı ama %10 u eklemişti.ikinciye eklemedi gerekçeside yanlış hesaplamışım oldu.eğer ben bu oranla devletin verdiği diğer haklara başvursaydım yanlış hesapla devleti kandırmış olacaktım.
bana bu konuda yardımcı olacak biri varmı?????

Sakatlık oranı cetvelinde 60 yaş ve üstü için % 10 eklenir açıkca yazıyor. Eklemek zorunda. Raporunuza itiraz edebilirsiniz. BİMER'e de yazabilirsiniz durumu..

Sonucu alınca lütfen bizimle paylaşın..

valla inada bindi vermiycem %10 diyor bende hakem hastane için başvuru yapacağım.siz ne öneriyorsunuz direk bimere mi maiil atayım yoksa hakem hasteneyemi

Sonucu aldınız mı, nedir son durum..?

kurul başkanı keyfi davranıyor. gereğini yapın ve itiraz edin bence

simdide gastrodan verilen tam % 25 oranı ikiye ayırıp % 15 % 10 yapıp puanı masus % 88 edüşürdü.nedenini sorunca ben öyle karar verdim dedi.bu raporla ilgili ve sizi birdaha görmek istemiyorum dedi.bende arşivden ondan habersiz evrakları alıp fotokopisini çektim.bimer ve sağlık bakanlığına şikayette bulundum int üzerinden.bu arada şu anda elimde 18 gün içinde alınan 3 rapor var.2 raporda yaşlılık puanı var ama %40 yazan demans % 20 yazılmış gastro puanı eklenmemiş...3.raporda yaşlılık % 10 u yok gastro puanı ikiye ayrılarak verilmişki eger ben yaşlılık puanını alırsam yine % 89 da kalayım diye.ama doktorun yazdığı evrakda gastro puanı tek % 25 dir.şaştım kaldım bu işe.sırf benim bu puanlama sistemini iyi bilmemden ve bu işteki yanlışlıklarını yüzüne vurmamdan gıcık oldu.

Ben bu adamla başa çıkamayacağım galiba.......çok üzgünüm ama bürokrasiye yenilmek üzereyim....hakkımı aradığım iinsanlarla bu insan aynı topun kumaşı.....çok üzgünüm sinirliyim daha ne diyeyim ben.....

Raporunuza mutlaka itiraz edin.. Peşini bırakmayın bu işin..

itirazımı sağlık müdürlüğüne yapsam hakem hastane mutlaka puanımı düşürecek.......bu işi mersin devlet hastanesinde çözmeliyim ama sikayet ettiğim başhekim yardımcısı memnune hanım diye birisi elinden geleni yap hakem hastane iyice puanını düşürsün bakalım dedi.birbirlerini öyle savunuyorlarki çaresiz kaldım.bana başka bir yol gösterseniz....inanın ilk rapora 24 mayısta başvurmuştum o günden beri hastaneden çıkamadım.sağlık kurulunda çalışanlar bile hakkımı aradığım için bana cepe aldılar(.doktorlar değil tabiki)zaten orada çalışan personel hep şirket elemanı kadrolu bile değiller ama boruları maşallah iyi ötüyo birbirlerine.

O hiiiç belli olmaz.:) Siz tehditlere aldırmayın. İtirazınızı yapın. İtirazdan başka bildiğim yol BİMER'e şikayet etmek ki onu zaten yapmışsınız. Yılmayın, itiraz edin mutlaka.. Siz bu raporu ÖTV'siz araç için mi almak istiyorsunuz. Eğer öyleyse doktorunuza bunu söylediniz mi? BİMER'e şikayet ettiğinizi biliyor mu?

Hakem hastaneden düşük oran çıkarsa dava açarsınız, yine bir umut var yani.. Pes etmeyin. Hastanızın rahatsızlıkları için alınabilecek bir oran % 90. Yani, yüksek bir oran alınamayacak durumu olsa hiç uğraşmayın derdim. Benim kanaatim uğraşmaya değer yönünde. Ama, karar sizin tabii..

aslında amaç araç almaktı annem için ama aracımı aldım çünkü annemi hastaneye dolmuşla götüremiyorum.simdi iş farklı boyuta geldi.evet ötv için olduğu dilekçede yazıyor.zaten eğer amacım para yardımı falan olsaydı bunu p le alabiliyorsun sanırım.ama artık ötv ile ilgili bir sıkıntım kalmadı.iş iyice boyut değiştirdi.geçenlerde benim kızımın okulda parasını çaldılar .çalan veliyi yakalayıp karakola teslim ettim ama o bir anne ve çocukları o okulda hırzızın çocukları denmesin diye şikayetçi olmadım. ama o korku kadına yetti .şimdi okulun bahçesinden içeri giremiyor.yani işin özü bana zarar verdi ama artık diğer çocukların parasını çalamıyor.bunu şunun için anlattım.bu adamında böyle bir derse ihtiyacı var.ben bu hesaplamaları biliyordum,yanlışı farkettim.ya bilmeyenler,faredemeyenler.hakları bu şekilde yeniyor.tamam elimden geleni yapacagım sizide bu konuda bilgilendirecegim.en azından kimsenin hakkı yenmesin.

Raporu ÖTV'siz araç alımı için isteyince böyle yokuşa sürüyorlar ne hikmetse, sanırım akıllarında hasta yakınlarının, çıkar amaçlı rapor aldığı gibilerinden bir düşünce var ve engel olmak istiyorlar. Ama bence doktor feci bir mantık hatası yapmış..:) Yani, ben olsam diğer rahatsızlıklarından az oran verirdim, yaştan yüzde onuda eklerdim çakılmasın diye, vermeyeceksem % 90 raporu, bu şekilde hareket ederdim, mesela yani..:)

Şaka bir tarafa, şuan doktorunuz yönetmeliğin kuralını uygulamadığı için hatalı durumda.. İki açıdan değerlendirmeye alalım durumu. Siz, "ben hakkımı arayacağım" diyorsanız devam edin yola, çünkü bu şartlarda haklısınız. Ama artık ÖTV'siz araç almak durumu iptal olduğuna göre, inatlaşmayın ve hastanızı daha fazla yormayın hastanelerde.. Rapor işleri çok zahmetli.

Yine karar size ait.. Yaşayacağınız süreci bizimle paylaşmaya devam edin lütfen..

o tek bir şeyde inat ediyor demans zaten bir yaşlılık hastalığıymış %10 verilmezmiş.su an itibariyle buna güveniyor.peki bana göster bu mevzuatı okuyayım diyorum.noroloji uzmanları böyle diyor .diyerek işin içinden çıkıyorbundan sonra annemi rapor için götürmeyecegim.oranlar zaten verilmiş.oranlara itirazım yok.60 yaş üstü de mevauatta var.bununla ilerleyecegim

birde elimde 3 tane rapor var ya şaka gibi...yanlış yapıyolar gidiyorum sağlık kurulu odasına düzelttiklerini sanıyolar yine yanlış rapor veriyolar.birde sekretere kızıyo hasta bizim yanlışımızı buluyo diye.ikisindede de %10 var .allah bir şekilde onlara bunu yazdırıyor yani...

arşivden yeniden evrakın aslını alsam işime yararmı acaba.....asıl evrakla işler daha kolay olurmu...

Yaştan dolayı verilen % 10 oran için herhangi bir hastalık kısıtlaması yok benim bildiğim. Şu hastalık olursa verilir, bu hastalık olursa verilmez gibilerinden bir bilgi göremedim. "Madde 11-e) 60 yaşın üzerindekilerde hesaplanan özürlülük oranına balthazard formülü ile % 10 eklenerek kişinin özür oranı bulunur." hepsi bu..

Sonucu merakla bekliyorum.. Hayırlısı olsun hakkınızda..

bimer sorgolamada bu yazılar çıkıyor......

[FONT=lucida sans unicode]
bimer11.06.2013bimer
sağlık bakanlığı11.06.2013bimer
mersin devlet hastanesi11.06.2013mersin ili kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği
mersin valiliği11.06.2013sağlık bakanlığı
il sağlık müdürlüğü11.06.2013mersin valiliği
mersin ili kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği11.06.2013il sağlık müdürlüğü
[/FONT]

Bimer den sonuç alan varmı bildiğiniz

ilginiz için teşekkür bilgilendirecegim sizi yarın yine hastanedeyim

Başvurunuzun alındığını gösteriyor, cevap daha sonra gelecektir. Bu zamana kadar BİMER'den cevap alamayan olmamıştır heralde. Olumlu ya da olumsuz cevap yazıyorlar mutlaka. Diğer kurumları bilemicem.

hasta yakının ısrarlı talepleri yüzünden adana numune ye gönderilmiştir.boş bir rapor verdiler bana arkasındadad bu yazıyodu.

Evet, doktor size kafayı takmış, ne inat varmış pes yani..:) Gidecek misiniz sevk edildiğiniz hastaneye?

Bu işin sonu nereye varacak çok merak ediyorum, hadi hayırlısı..

boş bir sağlık raporu veriler.gerekçeleride hasta yakının ısrarlı talepi üzerine hakem hastaneye sevki uygundur.tabi ben annemin kolu varken yok yazın kulağı duyarken duymuyo diye itiraz ettim ya...terbiyesizler bimer ve sağlık bakanlığına sikayet ettiğim için delirdiler.

sadece sağlık kurulu doktoru olsa iyi başhekim yardımcısıda ondan beter....onlar benim hakem hastanede 88 bile bulamayacagımı umuyorlar.ama ben dün sağlık kurulunda bulunanan tüm tahlil rapor ne varsa bir adam bulup hastane içinden temin ettiim.hakem hastaneye yapılan tahlil ve raporlarla gidecem.nörolojıden rapor aldım.gastroda da hcv rna nın rakamını bekliyorum.onuda alacağım Allahın izniyle....ben yeniden ücret ödeyecek miyim hakem hastane için..?

Ne oldu sizin rapor işiniz, sonuç alabildiniz mi?

Onlar kazandı. Bimer'den de hiç bir cevap gelmedi...

Yani, hakem hastanede rapor oranı onların dediği gibi düştü mü? Yoksa yine % 10 oran eklenmedi mi?

Üst Alt