Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurum itirazı sonucu yeniden aldığım rapor kabul görür mü?

melih80

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2006 yılında %64 rapor alıdığım hastahane 3 ay önce %40 rapor verdi, Ankaradan geri geldi. cevap 3.4 e göre düzeltilmesiydi.
aynı hastahaneye o yazı ile tekrar gittim, yine %40 verdi. bu sefer teşhis kısmına şu yazıldı:
SOL ALT EXTREMİTEDE POLİO SEKELİ, HİPOPLAZİ VE SALLANAN BACAK ve sol alt ekstemite YOK HÜKMÜNDEDİR​

Sizce şimdi ne olur. Kurum yine %40 ın altına düşürebilir mi ?

Saygılarımla Melih Aksu

3.4'e bir atıf yok gibi geldi bana. Dilerim yanılıyorumdur. Ama atıf olmasa da sol bacak için yeteri kadar net bir karar var. Bundan bişey anlamayıp mızmızlık yapacağını da sanmam kurumun.

25688761.png

Umarım öyle olur bizim tek istediğim hakkımızı almak ve eşitlik.

Geçtiğimiz aylarda bir kampanya ( dayanışma ) H sınıfı ehliyetle alakalı Devlet kurumlarına gönderdiğimiz mailler vardı.Bununda alakalı somut adım var mı acaba bana sadece işleminiz kayda alınmıştır diye mail geldi oda sadece bir kurumdan.

Birde son olarak 3.4'e göre düzenlenmesi ne demektir acaba ?

Yardım ve Aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkürler.Sizin yardımlarınız ( bilgi ve tecrübeleriniz ) sayesinde H sınıfı ehliyetime OTOMATİK VİTES ARAÇ KULLANABİLİR ibaresini eklettim rahatladım şimdi özgürce plakasında engelli işareti olmayan otomatik vites aracımı kullanıyorum.

Saygılarımla.

Vergi indirim başvurumda oranı düşüren Maliye'ye itiraz dilekçesi..?

sevgili oturan boğa daha öncede kkonu ile alakalı yazmmıştım 3 ayrı ve hakem hastahaneden aldığım rapora maliye düşüm yaparak %20 ye indirdi bende aşağıdaki itiraz dilekçesi yazdım.
Konu ile alakalı yorumunuz nedir ?? dilerseniz rapor ve maliyeden gelen yazıyı fakslayabilirim..

T.C.
MALİYE BAKANLIĞI GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI SAKATLIK İNDİRİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

KARARA İTİRAZ EDEN : MELİH AKSU

ADRESİ :xxx
Telefon : xxx
Faks : xxx
İlgi : B.07.1.GİD.4.99.16.01./BSKT-1881 02.04.2010/12188

KONUSU :Müdürlüğünüzün 02/04/2010 tarih 12188 sayılı almış olduğu karara itiraz cevabı

AÇIKLAMALAR :

Sakatlık Vergi İndirimi ile ilgili olarak başkanlığınıza yapmış olduğum başvuru ilgi yazınızdaki cevabınızada reddedilmiş gözükmektedir.12.10.2009 tarihinde BAKIRKÖY DR SADİ KONUK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDEN almış olduğum 7572 rapor nolu özürlü sağlık kurulu raporumda iş göremezlik derecem % 40 olarak gözükmektedir.Bu almış olduğum rapor tarafınıza gönderildiğinde başkanlığınız bu hastanenin vermiş olduğu raporu Kabul etmeyerek hakem hastane olan DR.LÜTFİ KIRDAR KARTAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ sevk etmiş ve bu hastanden 14.01.2010 tarih 175 sayılı raporu alınıp tarafınıza gönderilmiştir.Hakem hastanenin sağlık kurulundan alınan raporda da iş göremezlik derecesi % 50 olarak belirtilmiştir.Ayrıca hastane raporunda vergi indiriminden faydalanabilir raporu verilmiştir.Bu iki hastaneden alınan raporlara istinaden ve 193 sayılı gelir vergisi kanunu’nun 31.maddesi uyarınca %40 üzerinde çalışma gücü kaybı bulunan kişilere uygulunan vergi indiriminden faydalanmak istiyorum.
Açıklanan nedenlerle başkanlığınızın vermiş olduğu karara İTİRAZ ediyor ve kararın düzeltilmesi için gereğini ve yardımlarınız rica ederim.

Sayıgılarımla,

MELİH AKSU

İdari Mahkeme Dava Dilekçe Örneği Olan Var mı ?

Maliye 1 tanesi Hakem hastahane olmak üzere 3 kez hataneye sevk etti ve sonuçta Hakem hastaneden aldığım %50 raporumu %20 ye düşürdü itirazımıda kabul etmedi Yarın İdari Mahkeme aracılığıyla Dava açacağım Elinde dava dilekçe örneği olan arkadaşlar yada konu hakkında detaylı bilgisi bulunan arkadaşlardan bilgi talep ediyorum saygılar...

Anladığım kadarıyla siz üç kez itiraz ettiniz maliyeye öyle midir? Ben bir kez itiraz ettim olumsuz yanıt aldım direkt dava açma yoluna başvurdum.
Bende aynı talepte bulunuyorum elinde dava dilekçe örneği olan arkadaşlar ya da konu hakkında detaylı bilgisi bulunan arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim :)

Ben bir defa itiraz ettim

Onlar keyfi olarak beni gönderdiler 3 ayrı hastahaneye sonuncusu Hakem hastahane olmak üzere !!!

Nasıl iştir bu keyfekeder, eşitsizlik :( Aynı engeli olan ama durumu benden iyi olan arkadaşlarım var sevgili Maliye raporlarını % 40 tan % 47 lere yükseltmiş bu nasıl adalettir :mad:

Büyük bir ihimal ile kendi yandaşlarıdır takma kafana burası hukuk devleti aç davanı Verilmiş haklar geri alınamaz...

Açtım davamı :) gazam mübarek olsun inşallah hayırlısı olur gelişmeleri paylaşırım

güli allah kolaylık versin ama maliye kafaya takarsa takar ablacım ben 3 defa il ilk gezdirdiler kendi hesablarına getrdiler allah maliyede yetkililere merhamet versin 52 olan raporu 35 düşürdü devlet hazinesini kara gecirmek için uğraşyolar kahraman bunlar hortumcuları deilde bizim gibi garibanların ekmeğine göz dikmişler allah acısın bizlere gelişmeleri beklyoruz memetaliergin02@hotmail.com

Sağolun amin inşallah olumlu sonuç alırım hayırlısını istiyorum :) Maliye kafaya takarsa bende taktım kafama açtım davamı. "Devletle oyun olmaz dediler" bana dava açacağımı söylediğim zaman. Ben oyun oynamıyorum devlette, hakkımı arıyorum sadece ;)

Bülent bey sizinle defalarca yazışmıştık kısaca kendimi hatırlatayım size 2005 yılından beri özel bir bankada engelli personel kadrosunda çalışmaktayım
%64 engelli raporu ile bu ile başladım 2009 6.ayında maliye yeni bir rapor almam için beni İst.Bakırköy Sadi Konuk Hastahanesine sevk etti yeniden heyete girip %40 rapor aldım
maliye ye gönderdim raporumun üstünü çizip %20 yazıp beni tekrardan rapor almam için aynı hastahaneye gönderdiler
ve tekrar%40 rapor alarak açıklama olarakta sol ayak yok hükmündedir yazarak maliye eye gönderdiler maliye yine aldığım raporun üztünü çizerek %20 yazarak geri göndererek beni hakem hastahane olarak kartal devlet hastahanesine sevk ettiler
hakem hastahane bana %60 rapor verdi ve maliyeye yeniden gönderdi artık sizinde tahmil edeceği gibi yine raporun üstü çizik %20 yazarak bana geri gönderdiler ve engelli vergi indiriminden faydalanamaz erken emekli olmazsın dediler.

Bende yasal hakkımı kullanarak İstanbul Vergi Mahkemesinde yürütmenin durdurulması yönünde dava açtım burdan yetkisizlik kararı ile davam Ankara vergi mahkemesine gönderildi ve burda 03.03.2011 tarihinde teslim aldığım cevapta mahkeme yürütmeyi durdurma istemimizi red etti ama davam devam ediyor,
maliyede yaptığı savunmada raporu veren hastahaleri şuçluyarak raporu nasıl ve neye göre verildiğini hastahane yönetimine sorun yeni yapılan http://www.engelliler.biz/forum/sag...ari-hakkinda-yonetmelik-16-aralik-2010-a.html göre biz haklıyız diyor

şimdi bu duruma benim cevap hakkımı 30 gün içinde kullanmam lazım ama nasıl bir savunma ve cevap yazacağım konusunda bir fikrim yok
sizden savunma konusunda bir yol göstermeniz ve bana mail adresinizi verirseniz size gelen cevabı okumanız için gönderebilirim..

Saygılarımla.

Melih bey, Aralık 2010'da yayınlanan yeni yayınlanan sakatlık oranı cetveli'ne baktınız mı? Bu cetvele göre hangi oranda rapor verilmesi gerekiyor size? Eğer %40 ve üzerinde verilmesi gerekiyorsa, bu durumda hakkınızı alacağınız kesin.
Nasıl bir yol izlenebilir... Bence doktorunuza gidip yeni cetvelin hangi maddesine/tablosuna göre değerlendirme yapılacağını ve hangi oranda rapor verileceğini öğrenin, sonra da mahkemeye bu minvalde değerlendirilmesi gerektiği ve bu değerlendirme yetkisinin de yetkili hastameler'e ait olduğu yönünde başvuru yapın.
Büyük olasılıkla mahkeme adli tıp kurumu'na sevk eder ve oradan alınacak rapora göre kararını verir...

Üst Alt