Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurum sevki ile alınan Sağlık kurulu raporun aslının kişiye verilmesi

mesen

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar
Ben gelir idaresinin sevki ile hastaneye başvuruda bulundum ama başvuru sırasında H sınıfı ehliyet alabilir özel donanımlı araba kullanabilir kimlik kartı alabilir bunlar içnde rapor düzenlenmesini istedim bugün heyete girdim sonra bana gidebilirsin biz gelir idaresine göndereceğiz dediler ben banada bir rapor aslının verilmesi gerektiğini belirtdim biz vermiyoruz dediler uygulama bu şekilde mi oluyor yoksa benim idda ettiğim gibi bana rapor aslı verilmesi gerekiyormu?

14 Ocak 2012 Tarihli Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin 14. maddesinin 1ve 2 fıkrasında bu konu şu şekilde düzenlenmiştir

Özürlü sağlık kurulu raporunun onaylanması ve verilişi

MADDE 14 – (1) Raporların usulüne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği, formdaki bilgilerin tam olarak doldurulup doldurulmadığı kontrol edilerek, gerekiyorsa eksik ve yanlışlıklar düzeltildikten sonra raporlar; kurum müracaatı ise üç nüsha, kişisel müracaatlarda ise iki nüsha olarak düzenlenir ve başhekim tarafından onaylanır.

(2) Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir.

Hastaneden raporun aslını ne kadar kullanım amacı işaretlenmiş veya yazılmış ise o kadar nüshasını asıl olarak alabilirsin. Dilekçe ile başvur, evrak kayıda sok, dilekçeni elden gezdir, başhekim yardımcısının yanına git derdini anlat ve dilekçenin arkasına not yazacaktır ve en son sağlık kuruluna git raporlarını al.

İl sağlık müdürlüğüne dilekçe verdim olmassa BİMER üzerinden başvuruda bulunacağım

Raporun bir nüshasını size vermek zorundalar. Alıntıladığın yönetmelik madeesi bu konuda çok nettir. Bence başhekime gidip konuyu dillendirmek ve çözüm aramak ilk seçenek olsun. Eğer ondan iş çıkmazsa, BİMER'e şikayet etmek lazım...

2 Gün önce BİMER yazı yazdım konu ile ilgili Bugün İl sağlık mdürlüğünden arandım ve vergidairesi sevki ile gittiğimden dolayı raporum bana verilemeyeceği söylediler yönetmelikdeki 14 maddesini hatırlatmama rağmen halen dediklerinde ısrarlılar gelir idaresinden sonra raporumun olumlu olursa çoğaltılacağı ve H sınıfı ehliyet ve özel donanımlı araba ve istihdam için kullana bileceğimi söylediler bunların bir üstü varmı onlara şikayet etmek istiyorum resmen yönetmeliğe göre değilde kendi kafalarına göre iş yapıyorlar

adamlar yönetmelik baka baka sen yönetmeliği yanlış yorumluyorsun bu rapor sana verilmez diyor yaaaaaa çıldıracam mahkemeye git diyorlar Arkadaşlar kimse yokmu kurum sevki ile gidip raporunu alan

Aşağıdaki maddeyi okuyup "rapor kişiye verilmez" diyen okuduğunu anlamıyor demektir'

"(2) Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir."

Turan yılmaz ben aldım hem salklarlara veremeyiz dedikleri kişinin elinden aldım üzerine basa basa söyledim ben alırım dedim nasıl aldım Bimer tekrar artadım konuyu söyledim bana dedim sözlü söyleniyor veremeyeceklerini ben bunu yazılı olarak istiyorum dedim iş yazılı olunca tutuştular ve il sağlık müdürlüğü vereceksiniz dediler verdiler hemde hastanede kalması gereken asıl raporu verdiler gerçekten salk bunlar raporu düzenlerken 2 nüsha düzenlemişler birisi kuruma yani vergi dairesine gönderdiler diğeride hastnede kalması gerkiyor 3 nüsha düzenlenmediği için ellerindeki raporu vermek zorunda kaldılar ve suç işlediler Bence kimse eğer haklı ise kesinlikle mücadelesini bırakmasın bu ülkedde kanun var ben inanıyorum sonunda haklı hakkını alıyor bir kaç kişinin ağzına bakıpda umutsuzluğa düşmeyin sonuna kadar gidin

vergi indirimi

bülent bey vergi indirimi için mecburen bizi vergi dairesi sevk ediyor dolaysıyla rapor sonuçları oraya gidiyor ve bize hiç bişekilde hastane sonucu soylemiyor işi vergi dairesine atıyor vergi daireside işine geldigi gibi oranları cıkarıyor düşürüyor benim sormak ıstedim hastaneden sonucu nasıl sorup ögrencez saglık kurulu ben kaç kere sordum cevap aynı sonuç vergi dairesine gitcek dedi

yukarıda yazdığım gibi, raporun sonucunu da söylemeliler, bir nüshasını da vermeliler.

Hastanelerin uygulamaları sanırım biraz farklı. Ben de ilk sgk sevkiyle gittim elden teslim etmediler. Ben de ertesi gün gidip tekrar başvuru yapıp yeniden aldım.

Üst Alt