Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kuruma ait araca tertibat yaptırdım. Kullanmak için rapora gerek var mı?

SABAN51

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlsar ben sendika başkanıyım sendikamız araç verdi özel tertibat yaptırdım proje çizdirdim.şimdifde rapor istiyorlar..gerek varmı...birde ehliyuet alırkenki raporumda özel tertibatlı araç kullanır yazıyor.

Mevzuata göre bunu yaptıramamanız gerekirdi. Çünkü, sakat statüsündeki araç sadece sakat kişinin üzerine tescilli olabilir ve de o aracı kendisinden başka hiç kimse kullanamaz.

Olası bir kaza anında kasko vbç. konularda zor durumda kalabilirsiniz. Bu konuları emniyet müdürlüğünden alacağınız resmi bir yazı ile açıklığa kavuşturmanızı öneriririm.

Ama, bunları bir yana bırakırsak, özel donanım takılması için, nasıl bir özel donanıma ihtiyaç duyduğunuzun belirtildiği raporunuzun olması gerek. İşte, sağ alt ekstremiteden sakatlığınız varsa, "sağ bacağını kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanımlı araç kullanır" vb. bir ifade yer almalı raporda.

sevgili bülent bey sizin söylediğinizi daha önce trafik memuruda söylemişti fakat ben emniyetten yazı aldım..ilgisini aşağıda sunuyorum..

Sayın Şaban ÖZKAYMAK
16.12.2009 tarihli başvurunuz incelenmiştir.
Çalıştığınız sendikaya ait araca özrünüze uygun yapılan tadilata ilişkin tadilat projesinin çizdirilmesi, muayene istasyonunca fenni muayenesinin yaptırılması, sendika yetkili birimi tarafından aracı başkasının kullanmayacağı ile ilgili resmi yazı ile bildirimde bulunulması ve "H" sınıfı sürücü belgeniz olması şartışla, araca ait mevcut plakaların geri alınıp yerine üzerinde sakatlara mahsus işaret bulunan plakalardan verilmesi ve tescil belgesinin diğer bilgiler bölümüne "......... kişiden başkası kullanamaz" şerihinin düşülmesi kaydıyla aracın tecsil işleminin yapılması mümkündür. Ayrıca, tescil işlemini yapacak trafik tescil kuruluşu tarafından gerekli bilgi ve belgeler gönderilmek suretiyle Genel Müdürlüğümüze görüş sorulması halinde ilgili trafik tescil kuruluşuna da cevap verilecektir. İyi günler dileriz.

sevgili bülent bey sizin söylediğinizi daha önce trafik memuruda söylemişti fakat ben emniyetten yazı aldım..ilgisini aşağıda sunuyorum..

Sayın Şaban ÖZKAYMAK
16.12.2009 tarihli başvurunuz incelenmiştir.
Çalıştığınız sendikaya ait araca özrünüze uygun yapılan tadilata ilişkin tadilat projesinin çizdirilmesi, muayene istasyonunca fenni muayenesinin yaptırılması, sendika yetkili birimi tarafından aracı başkasının kullanmayacağı ile ilgili resmi yazı ile bildirimde bulunulması ve "H" sınıfı sürücü belgeniz olması şartışla, araca ait mevcut plakaların geri alınıp yerine üzerinde sakatlara mahsus işaret bulunan plakalardan verilmesi ve tescil belgesinin diğer bilgiler bölümüne "......... kişiden başkası kullanamaz" şerihinin düşülmesi kaydıyla aracın tecsil işleminin yapılması mümkündür. Ayrıca, tescil işlemini yapacak trafik tescil kuruluşu tarafından gerekli bilgi ve belgeler gönderilmek suretiyle Genel Müdürlüğümüze görüş sorulması halinde ilgili trafik tescil kuruluşuna da cevap verilecektir. İyi günler dil

ayrıca sizin kendi sitenizde TESCİL VE SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ 5. Özürlüler adına tescil edilecek araçlara ilişkin işlemler ..konu başlığı altında engelli aracının kamu kuruluşunda çalışanlarında kendisine ait olmayan aracı kullanacaklarna dair yazı var..ayne şöyle; Kamu kurum ve kuruluşunda çalışan bir şahsın özrüne uygun özel tertibat yaptırılması, yapılan tadilata ilişkin tadilat projesinin çizdirilmesi, muayene istasyonunca fenni muayenesinin yaptırılması, belirtilen kişi haricinde başkası tarafından kullanılmayacağının ilgili kurum tarafından resmi yazı ile bildirilmesi ve şahsın “H” sınıfı sürücü belgesi olması şartıyla, araca üzerinde sakatlara mahsus işaret bulunan plakalardan verilmesi ve tescil belgesinin diğer bilgiler bölümüne “……..’dan başkası kullanamaz” şerhinin düşülmesi kaydıyla; özürlü şahsın çalıştığı kamu kuruluşu adına sakat aracı olarak tescil işlemi yapılmasında sakınca bulunmamaktadır. (Bak.Hukuk Müş.10.11.2006-10575 sayılı görüşü)

Aklımdan tamamen çıkmış bu detay. Uyarı ve bilgilendirme için teşekkür ederim.

ayrıca ankara emniyetinden bugün plakamı aldım...ilgililere teşekkür ederim...

Üst Alt