Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurumda çok yıpranıyorum. Yapabileceğim bir şey var mı?

Uıess

Yeni Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, benim bir kronik hastalığım var. Ayrıca karaciğer nakli bekleyen bir hastayım. Normal insana göre çabuk yorulur ve dikkatim dağılır. Daha sonra bunun ceremesini çekerim. Ben Allah'a şükür bir kuruma yerleştim. Ancak onlara alındığımda durumumu izah etmeme rağmen personel yetersizliğinden bir özürlü olarak üzerime çok iş bindiriliyor. Bunu keyfi yapıyorum sanıyorlar sanki oysa öyle değil. Üstlerim bu konuda bir şey yapamadı onlara da hak veriyorum fakat ben de böyleyim ne yapayım? Sormak istediğim husus ise şudur; Benim yapabileceğim bir şey var mı? Yada kurum değiştirme şansım açıkçası sessizce kurum değiştirmek isterdim çünkü onlara karşı mahçup olmak istemem. (Bulmuş ta bulunduruyor gibi olmasın ama gerçekten yoğun iş temposu, nöbetler fazla mesailer beni bitiriyor)

Merhaba raporunuzda ağır işlerde çalıştırılamaz yazıyor mu?
Doktorun sizin için ayakta çalışamaz yada ağır işlerde çalışamaz gibi bir yazı yazmasını isteyebilirsiniz.
Ama sanırım sizdeki problem bu değil yoğun iş temposu
Bunu da yanınıza stajyer yada birini aldırmaya çalışarak çözebilirsiniz.
Başka bir kuruma atanma olayı aileniz nerede yaşıyor siz neredesiniz evli misiniz
Eşiniz kamuda mı vs gibi şeyler önemli ona göre belirleniyor.

Uıess hangi kurumda çalışıyorsun, görevin ne, sana fazladan yükledikleri işler ne biraz daha detaylandırır mısın..??

Plumeria

Öyle bir şey yazmıyor. Zaten ailemle beraber ve memleketimde yaşıyorum. Ayrıca bekarım. Ama öğrenmek istediğimi öğrenememiş gibiyim. İlginiz için teşekkür ederim.

Yaptığınız işi bilmediğim için genel olarak cevap verdim.
Eğer oturarak yani pc başı vs çalışanı değilseniz
Doktordan ayakta çalıştırılamaz raporu alabilirsiniz.
Yada ağır işlerde çalıştırılamaz
Her şirketin kendi doktoru var muayene olabilirsiniz.

Başka bir kuruma atanma imkanım var mı dediniz.
Ben de ailenizi sordum çünkü engelilerde aile nedeniyle ailenin yaşadığı ile atanma ihtimali oluyor.
Ayrıca eş de kamudaysa atanma hakkı kullanabiliyor.
Bu yüzden sordum.

Bu forumda arkadaş aday memurken tayinini almış

http://www.engelliler.biz/forum/kur...41670-aday-memurken-engelli-tayini-aldim.html

Siz de dilekçe yazarak tayin isteğinde bulunabilirsiniz.
Normalde aday memurken tayin olmuyor ama istisnalar olabiliyor.

Uıess

Keyfi olarak yaptığınızı sananlar üstleriniz mi? Şayet öyle ise durumunuzu belgelendirin, ya da sizi kısıtlayan sağlık problemlerinizi Durum Raporu alarak kendilerine sunun.. Kurum değişikliği geçici bir çözüm olur sizin için.. Derdinizi burada anlattığınız şekilde karmaşık bir biçimde onlara da anlatıyorsanız, çözüm bulmanız zaten zor.

XDestanX

kesinlikle haklısınız. Ama ben onlara başlarken durumumu anlattım zaten özürlü raporum da var Fırsat buldukça onlara şikayetimi dile getiriyorum fakat personel sorunu var bu yüzden bir şey yapılamıyor. Haklılar fakat yine de bu benim üzerimde bu kadar baskı gerektirmez.

Uıess

Madem bu denli yoğun bir baskı hissediyorsunuz üzerinizde, o hâlde ALO 170 Mobbing hattını arayıp şikayetinizi belirtin.

XDestanX

Ama o konuda da hassasım işte:) Nasıl diyeyim buradaki insanlar iş dışında çok iyiler, onlara kötülük etmiş gibi hissettiriyor bu durum zaten bu yüzden sessiz sedasiz halletmek istiyorum.

Tamam buldum.. İşi bırakın :D Paşam şaka bir tarafa gönlünce olur inşALLAH, ama çözülmeyecek bir problem gibi de durmuyor hani.. Amirlerin ile diyaloğu doğru kurmaya problemini doğru anlatmaya çalış derim ben.. Neyse bende ki çözümleri yedin bitirdin:)

XDestanX

Kusuruma bakmayın abicim, ilginiz için teşekkür ederim gerçekten ve çok özür dilerim:) Bir şeyler geldi aklıma deneyeceğiz.:)

Üst Alt