Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurumlar arası geçiş ile alakalı bazı sorularım var..?

darkjusticer

Yasaklı Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
İyi günler...

Kurumlar arası geçiş ile alakalı bir kaç sorum var bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1- Kurumlar arası geçiş için birden fazla kuruma tayin için dilekçe vermemin bir sakıncası var mı ? Yoksa dilekçeyi ilk verdiğim kurumun cevabını aldıktan sonra mı diğer kurumlar için dilekçe vermem gerekir ?

3-Dilekçe verdiğim kurumlardan olumlu yada olumsuz olarak mutlaka bir cevap gönderiliyor mu ? Cevap gönderiliyorsa bu süre en çok ne kadar olabilir?

4-Yapılan yeni düzenlemede Cumhurbaşkanının onayı ile artık kurumlar arası geçişlerde kadro ya da pozisyon bulunması şartı aranmayacak deniliyor. Bu durum tayin için iyi bir avantaj sayılır mu ?

İyi günler...

Bir üniversitede engelli memur olarak çalışmaktayım. Yaşadığım ildeki üniversiteye nakil için başvurmuştum ve kabul edip çalıştığım kuruma muvafakat için yazı gönderdiler ayrıca çalıştığım kuruma engellilik haklarımı da belirtip tayin olmak istediğime dair dilekçe verdim fakat aradan 2 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen karşı tarafa olumsuz bir cevap vermedikleri gibi dilekçeme de cevap verilmemekte. Personel daire başkanıyla genel sekreterle görüştüm bir netice alamadım.
beni göndermedikleri gibi olumlu yada olumsuz bir cevapta yazmıyorlar. Bu şekilde idari mahkemesine başvuruda bulunabilir miyim acaba ? Yoksa karşı tarafa yada bana muvafakat için mutlaka bir ret cevabı olması gerekir mi ? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu şekilde mahkemeye baivuru yapabiliyorsam aralık ayı başında başvurmayı düşünüyorum.

Kardesim verdigin dilekceye olumlu olumsuz cevap gelmeden mahkemeye gidemesin kurumlar arasi muhafakat alman icin bulundugun gorevde gorevini yapan ve kamuda gorevini senin gitmenle aksamamasi lazim aksi taktirde davada acsan kamu menfati ve isin yurutulmesinin aksatilasi sebebiyle mahkemeler ret veriyo emsal olan bazi arkadaslardan edindigim bilgiler bunlar

Aytektek

2 aydır kurumdan bir cevap alamıyorum olumlu yada olumsuz bir cevap vermeleri gerekiyor bununda bir zaman aşımı olması gerekmiyor mu,

Mahkemeye dava acmak isdiyorsaniz kurumun dilekcenize cevabi beklemeniz lazim dilekceniz bir ayda cevap verilmelidir bir ayi gecdiginiz icin bir bir ust makama verdiginiz dilekcenin nosunu ve tarihini belirterek verdiginiz dilekceye cevap isdeme hakiniz var ordanda cevap bir ayda size gelmezse bu sefer elinizdeku dilekce ornek ve tarihleriyle dekcenize cevap alamadiginiz icin dava acma yoluna gidebilirsiniz ama surec daha yeni sizde biraz daha bekleyip oyle mahkemeye gidin bu arada bir ust makama bir onceki yazdiginiz dilekceye cevap bir ayda gelmedigi ni belirten bir dilekce verin size tafsiyem eger guveniyosaniz bor sendikaya uye olun ve sureci onlar vasitasiyla yurutun bu sizin icin daha uygun olur

Üst Alt