Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurumlar arası geçiş yapmak istiyorum. Ne önerirsiniz?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar..ben 1999 yılından beri kamu da engelli kadrosunda veri hazırlama kontrol işletmeni olarak görev yapan devlet memuruyum.çalıstgm kurumdan başka bir kuruma tayin yapmak istiyorm ama acaba hangi kuruma geçeyim diye sizlerden göruşlernizi almak istiyorm.bir kuruma gecmek icin çalıstgnz kurumdan hem maaş hem sosyal yönden iyi olması tercih edilmesnde etkendır.hangi kurum yada kurumlar biz engelliler icin daha iyi.ben 16 bucuk yıldır çalışıyorm.derece kademem 2/1.ayrıca universte mezunuym

Çalıştığınız kurumdan başka bir kuruma tayin olmaz öncelikle bunu belirtmek isterim. Önceden geçiş yapmak istediğiniz kuruma bir dilekçe ile müracaat ediyor, kurum sizin kurumunuza bu durumu bildirir görüş soruyor ve çalıştığınız kurum da eğer uygun görürse geçişiniz tamamlanıyordu. Şimdi ise KPSS şartı aranıyor diye duymuştum ama bu konu hakkında kesin bir bilgim yok.

Teşekkür ederim bahar hanım.emek verip dusuncenizi yazmışsınız.evet kurumların bazıları biz memur ihtiyacımızı kpss yada ekps yoluyla alıyoruz diye cevap veriyolar ama tabiki istisnalar kaideyi bozmuyor.evet sureç sizin anlattgnz sekilde oluyor o sureci biliyorum.ama hangi kurumlar daha iyidir çalısma kosulları yönunden,maaş yönunden,sosyal yönunden vb gibi.benim asıl sorum bu

En çok para
TRT de var sonra Havaalanlarında, Merkez bankalarıda parasal olarak en iyilerden.
Sizin çalıştığınız kurum neresi ona göre değerlendirme yapmak lazım. Mesela DSİ de sosyal olarak iyidir lojmanı var çalıştığınız süre zarfında en azından 5 yıl lojman garanti olur

Nereye gidersen git ama sakın belediyelere gitme siyasetle 1 derece de yönetilen kurumlar biz engellilere göre değil.
Askeriye gibi mantık bitiyor belediyelerde.
nacizane önerim.

O is o kadar kolay degil birincisi sizi isteyen kurum bulacaksiniz ki oyle trt dsi falan oralari zaten almaz oralar yuksek puanlarla kpss ile aliyor. İkincisi kendi calistiginiz kurum muvafakat vermesi lazim onlarda sinavla gecis yapsaniz bile bazen muvafakat vermiyorlar mahkeme yoluyla gecis yapiyosunuz oda eger yeni gececeginiz yer eskisine oranla maddi getirisi varsa ama sizin vhki zaten sinavsiz sekilde yine vhki olacagi icin mahkemeden de sonuc alamazsiniz. Ucuncusu her kurumun farkli sistemi var saglik bakanligi kurumlar arasi nakil kurasi acar senede iki sefer onlardada duz memur ya bir ya iki tane alir kurayla oda. Yani bu isler dile kolay geldigi gibi kolay isler degil. Olaki bisekilde basarirsaniz milli egitimde okula gidin en rahat orasi

Duz memur trt de dhmi de de yine ayni parayi alir esit ise esit ucretten ama oralarda boyle her onune geleni zaten almaz kpss ile cok yuksek puanlarla aliyorlar obur turlu yuksek torpiliniz olacakki trt ye yerlestirsinler

Göruş ve önerilerini yazan tüm arkadaslara çok teşekkur ederm.çok faydalı oldu benim icin.ben karayollarnda çalışmaktaym.

Üst Alt