Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurumlar ithal yürüme cihazlarının ödemesini yapmamaya başlamış..?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
az önce nesa ortopediyle görüştüm uzun yürüme cihazına devlet 478 ytl ödüyormuş daha önce 1600 ödüyordu yine sakatlardan tasarruf ediyorlar

Çok yeni galiba çünkü daha gecen ay ssk'lı bir tanıdık için müstehaklık belgesi aldım. İyice ögrenmek lazım.

2009'dan sonra bu tür ödemelerde ciddi sorunlar çıkacak. Detayları bilmiyorum ama, katkı payları vs. derken, sağlığın ticaretini de benimsetecekler işte.. TC vatandaşısın, hastalanıp hastaneye gittiğinde katkı payını isteyecekler, aksi halde tedavi görmeyecek ya da en düşük seviyede "tedavi" göreceksin. Ama üzülmeyin... kömür ve Ramazan iaşeleriniz belediye ve yardımsever insanların zekatları ile karşılamaya devam edecek!..

Böyle bir şeyi kabul edip sineye çekmemiz mümkün değil.
Derhal harekete geçmeliyiz.
İyice saçmalamaya başladılar. Özürlünün bir rahatlığı ithal kullandığı cihazlar ortezler vardı onuda elimizden alacaklar öylemi. Olmaz öyle şey.

Yerli cihazlar için hiç bir ortopedi garanti vermiyor. Kırılabilir sizi yarı yolda bırakabilir diyorlar. Sadece kırılsa iyi ya kırılınca düşüp bir tarafımızı kırsak ne olacak. verdikleri iaşeler bizi ayağa kaldırabilecekmi.

Haydi arkadaşlar oturduğumuz yeter.
Haklarımız daha fazla elimizden alınmadan yaşam şartlarımız daha fazla kötüleştirilmeden ne gerekiyorsa yapalım.

Bütün özürlüler yürüyüş yapalım pankart açalım. Bizi polise dövdürecek değiller ya. Bir o kaldı gerçi yapmadıkları.

şimdi başka bir medikal firma ile konuştum ithal hiç bir ürünü ödemiyor ve %20 katkı alıyorlar yani ödedikleri cüzi rakamdanda kesintiye gidiyorlar geçmiş olsun hepimize

Geçmiş olsun diyip sineyemi çekeceğiz.
Bence sesimizi çıkarmazsak çok yakında evlerimize kapanıp ölüme terkedileceğiz.

Durmayalım arkadaşlar.
Varmısınız bütün ortopedik engelli arkadaşlar kızılayda bu yasayı protesto eden bir yürüyüşe katılmaya.

arkadaşlar 1.ekim 2008 itibariyle EK5-C listesi değismiş.Ve bi cok ortez protez de yeni rakamlar yürürlüğe girmiştir.

İthal cihazlar tamamen kalkmıştır.
Protezlerin fiyatında hiç bir değişme olmamıstır

verilen bir hakkın geri alınmasıdır bu yasal yollardan hakkımızı geri almalıyız

1 ekımden ıtıbaren ithal olan herşeyı devlet kaşılamıyor onay alabılırsınız ama yerlı fiyat ödemesı yapılır yıne

Arkadaşlar birkaçgün çok az daha sabredin 2010 bütçe ödeme talimatı onaylanmış remi gazetede hep birlikte yayınlandığı zaman göreceğiz.(duyduğuma göre ithal yerine farklı bir terim kullanılmış ve fiatı yükseltilmiş)

Evet arkadaşlar beklediğimiz haberler geldi uzun yürüme ortezi tek ayak için kdv hariç bedeli 1650.00 tl den başlıyor ve 1900.00 tl ye kadar ödemesi var
01.05.2010 tarihinden itibaren tüm Türkiye sınırları içinde uygulanması geçerli olacak tüm kullananlara hayırlı olsun.

Üst Alt