Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurumlar tarafından rapor oranlarının düşürülmesi eziyeti!

gultekin34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2001 yılında almış olduğum %40 raporum var) gözden dolayı vergi indiriminden yararlanmak istediğimde hastaneye sevk ediyorlar yararlanabilmem için yeni rapor isteniyor 2008 sonrası rapor kabul ediliyor ankaraya gönderilip dereceye girilebiliyor raporu eski tarihli olan vaatandaş bundan yararlanamıyor neymiş yeni rapor alıcaksınız illa hastanede çıkan rapor %40 bile olsa hatane elden vermiyor size posta yolu ile vergi dairesi müdürlüğü engelli birimine gönderiyor orasıda ankaraya dereceye girmesi için cevap yazıyor ve rapor ve çıkacak olan yani düzenlenecek olan vergi indirimi yazısı ile çalışmış olduğunuz şirkete gönderiliyor ve bunların hepsi 5 ,6 ay sürüyor:

%40 ve üzeri eski tarihli sürekli raporunuz var vergi indirimi yazısı alacaksınız ama vergi dairesi müdürlüğü hastaneye sevkediyor ve düşük veriyor ise itiraz eder ve hakem hastaneye gönderilirsiniz. buradanda aynı sonuç çıkarsa mahkemeye veririsiniz nedeni verilmiş olan hakkın kaybolmaması) mahkeme lehinize karar vermez ordanda bir üst mahkemeye çıkarsınız orasıda aleyhinize karar vermez ve ordanda anayasa mahkemesine başvurursunuz orasıda aleyhinize karar vermez en son çare olarak avrupa birliği mahkemesine başvurursunuz işte o zaman sonuç aleyhinize çıkar!!!! ama bütün bunlar zaman alır size tavsiyem eski tarihli raporunuzun 10 sene geçmesi gerekir çünkü devlet 10 sene öncesi için sizden geriye dönük meblalar da yani önünüze bedeller çıkarabilir.

bende iş kazası geçirdim koluma yarım metre cam düştü kemiğe kadar biçti,devlet hastanesi parmaklarda kalıcı hasar bulunmakta kronik, ince beceri gerektiren ve agir kaldirmasi gereken islerde calisamaz verdi.Onu kabul etmediler üniversite hastanesinden birdaha parmak ölcümleri istediler,onlarda aynı şeyi yazdı.Ankara dan gelen sonuc %9 gülermisin ağlarmısın.Hani niye 10 değilde 9 size nedenini söleyeyimmi?5 yıllık geriye dönük para almayayım ve 100 tl de olsa aylık bağlanmasın diye.Madem bu puan verme işini en iyi kanunları en iyi uygulayan SGK nın kendi doktorları o halde koysunlar her hastanenin sağlık kuruluna bir gözlemci o imzalasın ne çıkarsa kabülüz de insanları neden oyalıyonuz yok Ankara ya gitsin gelsin düşük puan verilsin baska hastanelere yönlendirilsin,neden bu insanlarla oyun oynuyorsunuz neden?

Arkadaşım elinden geliyosa direk hakem hastaneleri arştır buralardan %40 almaya bak sen uğraş olmazsa olmasın gene ama ugraş belkide alacaksın bellimi olur .

Tekrar rapor çıkarıp deneyin , bu aralar Ankara'ya giden raporlarda rapor oranı düşürülmeleri azaldı .

Tek gözün görmemesinde verilen oran %32.Eski raporlarda verilen oranlar daha fazlaydı.

Valla bende çok ugrastim en sonunda cilt hastalığı ve sol ayak k.cikikligindan 41 aldim

2007 yilinda 72
2010 yilinda 76
Bu iki raporuda kabul etmediler 2012 yilinda tekrar hastahaneye sevk ettiler 57 aldim
56 olarak ankaradan onaylanip dondu.
Nedeni raporda vergi indirimi icin yazmamasiymis.
Emekliligi uzatmaktan baska ise yaramadi.

Sonrada memur olduk 2013 te vergi indiriminin hic onemi kalmadi iyimi. :))

Allah aşkına tabiblere devlet memuru saglık bakanlıgına soruyorum 1990 2015 yılı arasında verilen heyet raporlarında neden şu an düşüş yapılmaktadır soruyorum hangi hastaneye gidersem gideyim 2 adet rahatsızlığım var biri sol tek gözün görmemesi doğuştan diğeri fmf rahatsızlığı soruyorum 2001 yılında alınan rapor 2006 yılında ankaradan neden %32 geliyor hayır yani sakatlık indiriminde kar edeceksiniz hayır yani emeklimi olamayacağım bumu ama yılmayacağım önce üniversite hastanesinden raporum çıkacak 10 güne kadar tamam burdada %30 yada 35 .çıksın gene uğraşıcam hakem hastane olarak bu sefer devlet hastanesini seçicem il sağlık müdürlüğüne başvurararak hayır burdadamı çıkmadı istediğim sonuç mahkemeye gideceğim ne dayanarak almış olduğum rapor 2001 tarihli rapor devlet hastanesinin olduğu için mahkemede sağlık bakanlığına şu sorum olacak bana 2001 yılın 6 ayrı doktor neden bu raporu verdi ve neden siz bu adamlaro doktor yaptınız neden ankaraadaki doktorlarınız daha ileri görüşlümü peki neden diye soracagım arkadaşlar avrupa insan hakları mahkemesine kadar yolu var yeri gelecek 5 milyonluk tablo yada avizeleri salona asıp bakacaksın vatandaşa gelince emekli olamassın yemezlerrrr

2001 yılında devlet hastanesinden almış olduğum rapor üniveriste hastanesinde düşürülecek biliyorum bende il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunarak hakem hastane olan bir devlet hastanesine başvurucam burdanda istediğim sonucu alamazzsam sağlık bakanlığını dava edicem bu kadar basit 2001 yılında 2 adet rahatsızlığım vardı gene 2 adet rahatsızlığım var mahkemedeki izleyeceğim yol şudur arkadaşlar verilen hakların geri alınması arkadaşlar avrupa insan hakları mahkemesi ne kadar yolu var bu işin 2006 yılında %40 olan rapor %32 gelirse ankaradan bende geriye dönük sakatlık indirimlerimide bu takvim yılından itibaren faiziyle alıcam kaybedecek neyim var allah aşkına bu kadar basit yavvv

Üst Alt