Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kurumuma adi maluliyet için başvurdum. Süreçte sorun olabilir mi?

Güllüzar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
geçirdiğim bir ameliyat sonucu prapleji oldum%91. 3yil boyunca belli süreli aralıklarla rapor aldım. asıl konu ise adı maluliyet için SGK yabaşvurdum ve yaklaşık üç aydır henüz sonuçlanmadi.çaliştiğim korum la görüşmüşler, raporlar arasında boşluklar var, diye. egerki öyle ise emekli olmam mümkün değil gibi. bu durumda ne yapabyapabilirim? lütfen en kısa zamanda bilgi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

merhabalar, engelli raporum %91 ve yaklaşık 5 yıl 6 ay câlişma durumum mevcut. bu durumda adi maluliyet gerçekleşir mi?

merhablar sizi soru yağmuruna tutmuş gibi bir görüntü sergiledim fakat bu sorularımın cevabını bir türlü sağlıklı bir şekilde alamıyorum.
ben yaklaşık 3 yıl boyunca rapor aldım. üç yıldan sonra işe girişimi başlatıp tekrar ay ni gün bir aylik rapor daha aldım ve bir ay sonra tekra ikinci kez işe girişimi başlatıp bir gün sonra bir aylık rapor daha aldım.

bu raporunda günü dolduktan sonra işe giriş yapmadan bir aylık rapor daha aldım ve bunun da günü dolduktan sonra hastaneye yatırildim. bu durum malulen emeklilik değerlendirmesi için bir sorun teşkil eder mi? bir diğer sorum ise hala hastanede yapmaktayım taburcu olduktan sonra tekrar istirahat raporu alma hakkım var mısır?

Malulen emeklilik için bi sorun teşkiletmez ben yeni malulen emekli oldum toplam 7 ay belli aralıklarla rapor aldım her hangi bi sorunla karşılaşmadım maluliyetin tespiti için sgk sizi hastaneye sefk etmesi lazım tabiki malulen emeklilik şartlarını yerine getiriyorsanız

Allah acil şifalar versin

Güllüzar

bu arada malulen emeklilik için ilk sigortalı olunan tarihten bu yana 10 yıl geçmiş ve bu süre için de en az 1800 gün prim yatmış olmalı.

benimki adı maluliyet giriyor. çünkü işe gördükten sonra parapkeji oldum ve ağır bir durum. yani n durumda sigorta giriş tarihi önemini yitirir. sadece prim gün sayısı dikkate alınır ve o da zaten 1800 günü aşmış durumdayım. yaklaşık altı yıldır memurum. emekli sandığına tanıtım.

Üst Alt