Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kuşadası, Urla, Çeşme veya Bodrum'da engellilere uygun plaj ve kalacak yerler?

fikoemre

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ailemle birlikte tatil yapmak için Kuşadası, Urla, Çeşme veya Bodrumda engellilere uygun plaj ve kalacak yerler hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim

İyi tatiller dostum.. Yürüme engelli olduğunuzu belirtmişsiniz tanımınızda.. Şayet tekerlekli iskemle kullanmak zorunda iseniz belirtmiş olduğunuz yerlerde, benim gördüğüm kadarıyla,denize girebilmek oldukça zor.. Yok zar zor da olsa yürüyebiliyorum diyor iseniz o takdirde kısa bir yürüme mesafesinden sonra denize girebileceğiniz yerler var.. Mesela Kuşadası ele alalım.. Arabanız var ise ve arabanıza yolun kenarında park yeri bulabilirseniz o takdirde deniz ile aranızda sadece kumsal bulunuyor.. O da yaklaşık 20-30 metre filan.. Ama her yeri ayni değil tabi..Demek istediğim Kuşadası’nda böyle yer mevcut ama sıkıntı arabaya yol kenarında park yeri bulabilmek..
Çeşme merkezde deniz işi zor.Ben Ilıca’da Yıldız Burnu denilen ve deniz içinden sıcak termal su çıkan yerde denize girdim.. Arabayı hemen kenara park edip birkaç adım sonra denize kendinizi atabiliyorsunuz ancak burada da arabaya yol kenarında park yeri bulabilmek büyük mesele..
Urla ve Bodrum’u da gördüm ancak buralarda denize girmediğim için bir şey diyemeyeceğim.. Bodrum merkezde değilde Urla merkezde insanların denize girdiklerini gördüm.. Öte yandan siz de bilirsiniz ki İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerden çıkıp da kendinizi Ege veya Akdeniz sahiline attığınızda hemen hemen her yerden denize girme imkanına sahipsiniz.. Deniz şehir içinde de tertemiz.. Önemli olan arabanıza yol kenarında park yeri bulabilmek.. Aynı şey mesela Marmaris için de geçerli.. Yol kenarında park yeri bulabilirseniz Marmaris içinde yani merkezinde de denize girebilirsiniz..
Oteller konusunda bir şey diyemeyeceğim..
İyi tatiller..

bodrum merkezde plaj yok zaten.
ancak, çevre beldelerdeki plajların olduğu bölgelerin çoğundada, yollar araç trafiğine kapalıdır.
plajdan vazgeçipte bodrum geceleri dersen eğer, o da mümkün değil. çünkü şehir içindeki yaya yollarıda yoğun kalabalıktan yolları tıkıyor. kimse ne bir adım ileri, nede bir adım geri atamıyor. trafik polisleri yayaları ara yollara yönlendirerek yolu açmaya çalışıyor.
bence bodrumu unut.
ama, güvercinlikte özürlüler için bir yer olduğunu duydum. güvercinlik bodruma 20 km.
ayrıca, güvercinlikteki trafik yolu denize çok yakın. müsait bir yerde park edip birisinin yardımıyla denize girebilirsiniz.

sizin yerinizde olsaydım. daha bakir beldeleri araştırırdım.

Gümüldür Ürkmez tercih edilebilir. Kumsalı başlangıçta çok sığ ve kumu taşsız.
Günlük kiralık villa bulmak çok kolay.

hangi fiyat aralığı olsun istiyorsunuz

Ulusal Down Sendromu Derneği_ Etkinlik Duyuru ve Fan Sayfası

PAYLAŞ Kİ, ÖZEL GEREKSİNİMLİ HERKES ÜCRETSİZ FAYDALANSIN
Biz gittik ve gördük, engelliler ve ailelerinin haberi olmadığı aşikar, çünkü koca plajda 2 Down send...romlu birey ve ailesi vardı.
TEŞEKKÜRLER ÇEŞME BELEDİYESİ
(Plajın İsmi TheBEACH Ilıca Şifne ayrımına yakın nokta, Türkiye'nin en güzel plajlarındandır ve mavi bayraklıdır)
Not: AYRIŞTIRILMAMIŞ diye resimde belirttik. Karma plaj, Engelli birey ve ailelerine ücretsiz. Binlerce Engelsiz kişi var o plajda. Bilmeyenler için tekrar belirtelim. Yorumlar ayrımcılıkla ilgili yapılmış.
30 SANİYEN VAR MI?i: http://www.change.org/tr/kampanyala...rası-zor-anlar-yaşayan-ailenin-yanında-olmalı
Hoş Geldin Bebek Proje Tanıtım Videosu (Seslendiren Cüneyt Özdemir 5N1K): Sami Altunel Fark Yaratanlar - YouTube

ılıca halk plajı engellıer ıçın cok kotu okadar kum varkı normal bırı bıle yureyemez orda.şifneye tam oarak nasıl gıderız ozel araçlamı beledıye otobusu varmı?ızmırın nerdeyse her yerıne gıdıyo artık son uygulamada kalkmış olabılrı onu bılemıyorum! akulu sandelye ıçınde uygunmu ayrtıntılı bılgı verebılırsenz sevınırım..

Ben buraya gitmedim. nette fotolarını ve bilgisini gördüm.. tekerlekli sandalyeler için plajdan denize kadar tahta yol var..

Üst Alt