Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kütleyen kalça ve kürek kemiği kanatlanması sendromu ile askerlik ertelenir mi?

Batuhan55555

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Benim sinir fonksiyonlarimda azalma ,snapping hip (kütleyen kalca)vede winging scapula (kurek kemigi kanatlanmasi)sendorumu var .
Daha once de bilegimden karpal tunel sendromu ameliyati yasadim. Muhtemelen kurek kemigimden ve de kalcamdan bir ameliyat operasyonu gecirecegim. Tedavi surecindeyim yani.

Sorum su 2019 da tecil hakkim bitiyor. Askerligi aradan cikartmak istiyorum lakin agrilarim ve yasam kalitem berbat bunun icin ozel saglik probleminden dolayi erteleme alabilir miyim?

İkincisi henuz tecilimin bitmesine bir senem varken onden bir erteleme alabilir miyim yani 2019 a ek olarak ?

Ucuncusu ise askeri hastaneler kapandi artik .Diyelimki askeriyede problemimi anlattim ,durumma dair benden nerenin saglik durumum ile alakali belge raporu istenilecek?

Sorumu cevaplamanizi belkiyorum lutfen. Selam ve sevgiler

Batuhan55555

Bu duruma doğrudan bir atıf yok. Sanırım burada hastalıkların sende yol açtığı kısıtlılık göz önüne alınır ve öyle karar verilir.

@Batuhan55555

Askeri hastane kavramı kalktı aslında yoksa askeri hastaneler kapanmadı. Sağlık Bakanlığına devredildi. Bu arada askeri hastanelerin görevleri sivil hastanelere devredildi. Tecil süreniz bittiğinde ya da tecilinizi kendi isteğinizle kaldırdığınızda muayene için hastaneye sevkinizi istiyorsunuz. Askerlik şubesi sizi ilgili bir sivil hastaneye sevk ediyor. Oradan aldığınız raporla, sağlık durumunuz göz önünde bulundurulduğunda, ya erteleme alırsınız ya da doğrudan muafiyet verirler.

Eğer tecil işlemleriyle şimdi uğraşmıyayım, ben gidip normal bir vatandaş gibi engelli raporu çıkartayım derseniz, bu raporu vermeye yetkili hastanelerden birine (üniversite hastanesi, eğitim araştırma hastanesi gibi..) gidip Engelli Sağlık Raporu çıkartabilirsiniz. Yalnız bu rapor askerlik muayenesinin yerine geçmez. Sadece referans olur, işlerinizi bir derece kolaylaştırır. Askerlikten muafiyet veya erteleme almak için ayrı bir rapor süreci gerekir ve bu raporda kullanılan değerlendirme kriterleri ayrı bir cetvelde yer alır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Geçmiş olsun

Son düzenleme:
Üst Alt