Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kuyruk sokumu ameliyatı ve omuz çıkığı ameliyatı için hangi oranda rapor verilir?

Furkan_

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

7 yıl önce kuyruk sokumum kırıldı. Ağrılarım arttığı için 2 yıl önce kırık olan kuyruk sokumum alındı fakat ağrılarım geçmedi arttı. Doktorum ağrıların kronikleşmiş dedi. Ne oturabiliyorum nede uzun yola çıkabiliyorum. sosyal hayatımı iş hayatımı çok etkiliyor bir yerde uzun süreli oturamıyorum.

2 kere omuz çıkığı ameliyatı oldum doktorum eklemlerin gevşek dedi. Eğer tekrar çıkarsa platin takacağız kol kabiliyetin kısıtlanacak dedi. 2 kolumdada çıkıyor hissi oluyor yani yanlışıkla ters bir hareketimde çıkacakmış gibi hissediyorum.

Engelli raporu almak istiyorum sizce % kaç alabilirim ?

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Furkan_

Cok gecmiş olsun..keşke dr sorabilseydiniz oran ne olur diye..
Ayrıcaa mecbur kalmadıkca platin taktırmak da sizin için sıkıntılı bir durum olur..
Sağlık kuruluna başvurmadan önce iiice araştırıp öyle gidin..
Doktorların coğu oranlardan haberi yok..

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

denizmm

Çok teşekkür ederim sağolun, doktoruma sordum fakat hiç bir bilgisi olmadığını söyledi. Bu foruma araştırmak için kayıt oldum zaten, umarım bilgisi olan birileri çıkarda yanıtlar :)

Furkan_

Rica ederim ama inanın bir fikrim yok..
İnşallah birileri yardımcı olur..

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim bir arkadaşım bu durumlarda olan hastaları iyileştiriyor tabi kırıkı bilmiyorum ama bir parmağa bakıyor

Fonksiyonel olarak bir kaybınız yoksa çok fazla bir oran alamazsınız.

Ama tabi ki rapor için başvurabilirsiniz. Zararı olmaz.

MeTePe şöyle söyliyeyim bir yerde fazla oturamıyorum ağrım oluyor, bu yüzden hayatımın çoğu alanını etkiliyor, omuzlarımda sıkıntılı eklemlerim gevşek olduğu için ufak bir hareketimde çıkma riski var. 2 kere omuz ameliyatı ve kuyruk sokumu ameliyatı geçirdim. Sıkıntılar hala devam ediyor malesef..

Anlıyorum durumunuzu ancak engelli rapor sistemi öncelikli olarak fonksiyon kaybı üzerine kurulmuştur. Yani kolunuz oynuyor mu, elinize bir şey alabiliyor musunuz, yürüyebiliyor musunuz vs. bunlar önceliklidir. Ağrı subjektif bir kriter olduğu için çok fazla dikkate alınmaz.

Bir de ortopedik engellerde verilen oranlar zaten az. Adamın dirsekten eli kesilse doğru dürüst oran alamıyor.

Ama dediğim gibi, şansınızı denemekten zarar gelmez.

Üst Alt