Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kuzenim adına araç alabilir miyim?

Şahin A.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, benim kuzenim ( babamın amcaoğlunun kızı ) %90+ engelli raporuna sahip. Ancak ailesinde hiç kimsenin ehliyeti yok ve benim üzerimden arabayı almak istiyor. ( onlara ben yardımcı olacağım getir götür işlemlerinde ). İnternette bir çok konu okudum ancak tam anlamadım bazı yerlerde 3. dereceye kadar akraba alır ancak herkes kullanabilir diyor. Bazı yerlerde noter de kan bağı olmasa bile vasi atanabilirsiniz gibi şeyler söyleniyor. Ben bu aracı üstüme alabilir miyim? Araç hakkında hiç bilgisi olmadığı için aracı benim üstüme almamı istiyor. Bu süreç hakkında bilgisi olan varmı?

Alınan araba rapor sahinin üstüne tescil edilir, bu kesin bilgidir, vasi gerekip gerekmediği raporunda bellidir, vasi gerekiyorsa öncelik aile üyelerinindir,

kazazede

Aile üyelerinin araba kullanma gibi bir durumu söz konusu olmadığı için benim kullanmam gerek. Tabii onların üstüne olsun araç ancak ben bu aracı kullanabilir miyim bunu da bilmek istiyorum.

Şahin A.
1. derece yakınlarına kullanma izni veriliyor diye biliyorum ama net cevabı bulunduğunuz yerdeki Notere veya Polise sorarak öğrenebilirsiniz

Üst Alt