İyi geceler arkadaşlar, 5510 ve 2022 sayılı kanunlar hakkında kimseden birşey öğrenemedik. Sizlerin bu konuda çok donanımlı olduğunuzu forumdan okudukça öğrendim.
Kuzenim %98 oranında özürlü, özürlü maaşı ve evde bakım yardımı alıyor.
Kuzenimin babası (Dayım) rahatsızlığından dolayı her geçen yıl yürümesi zorlaşıyor. Önceden hoplayıp, zıplayıp koşuyordu ancak şuan 35 yaşında ve bir yere tutunamadan yürüyemiyor. İleriki yıllarda hiç yürüyemeyecek (diğer iki akrabamızda da aynı rahatsızlık vardı onlar şuan yürüyemiyorlar).
Dayımın 2000 gün sigortası var. Dayıma rapor alıp maaş için başvuracağız, ancak nasıl yol izlememiz gerekiyor bilmiyoruz
Biz dayım için malulen emeklilik ve özürlü maaşına başvurabilir miyiz?
Başvurursak bu maaşların hangisini verirler? İkisini birden verirler mi?
Dayım emekli olursa veya özürlü maaşı alırsa kuzenimin maaşı ve evde bakım yardımı kesilir mi?
Rapor almak için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?
Ne için sosyal güvenlik kurumuna, ne için sosyal yardımlaşmaya başvuracağız?
Biraz fazla soru sordum ama bunları soracak başka kimse bulamadık, sgk'ya gittiğimizde kimse bilgi vermiyor üstüne azar işitip geliyoruz? Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Kuzenim %98 oranında özürlü, özürlü maaşı ve evde bakım yardımı alıyor.
Kuzenimin babası (Dayım) rahatsızlığından dolayı her geçen yıl yürümesi zorlaşıyor. Önceden hoplayıp, zıplayıp koşuyordu ancak şuan 35 yaşında ve bir yere tutunamadan yürüyemiyor. İleriki yıllarda hiç yürüyemeyecek (diğer iki akrabamızda da aynı rahatsızlık vardı onlar şuan yürüyemiyorlar).
Dayımın 2000 gün sigortası var. Dayıma rapor alıp maaş için başvuracağız, ancak nasıl yol izlememiz gerekiyor bilmiyoruz
Biz dayım için malulen emeklilik ve özürlü maaşına başvurabilir miyiz?
Başvurursak bu maaşların hangisini verirler? İkisini birden verirler mi?
Dayım emekli olursa veya özürlü maaşı alırsa kuzenimin maaşı ve evde bakım yardımı kesilir mi?
Rapor almak için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?
Ne için sosyal güvenlik kurumuna, ne için sosyal yardımlaşmaya başvuracağız?
Biraz fazla soru sordum ama bunları soracak başka kimse bulamadık, sgk'ya gittiğimizde kimse bilgi vermiyor üstüne azar işitip geliyoruz? Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.