Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kuzenimi annesi ve çocuğu evden attı ama aylıklarını almaya devam ediyorlar!?

karasuka

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba abilerim ablalarım. Benim %72 oranında akıldan engelli kuzenimi annesi ve çocugu evden attı.Benim yanımda kalıyor şu anlık ve aylık maaşını bunlar alıyor ve harcıyorlar.Bunada tek 3 ayda 1 kalıyor. Ben bu pisliklere ne yapabilirim?

Aile bakanlığı alo 183 yaşlı ve engelli hattını ara ihbar et...

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bilmiyordum nereye edeceğimi fakat 183'ü deniyeceğim.

Yazıkya üzüldüm zukkum yesinler onun üstünden

Bide annesi olacak

183 aradım fakat pek yardımcı olamıyorlar.2 de bir başka bir şeylere yönlendiriyorlar

Kuzenin annesi
Sizin teyzeniz galiba, Dur bir acele etme durum sandığınız gibi değildir
İnsan akrabasını şikayet edermi

teyze demeye 1000 şahit ister. İnsan bile değil.

ne kötü insanlar var! bunu polise bildirip oradan yönlendirme alabilirsin diye tahmin ediyorum. bu bir suç sonuçta.

@karasuka
tam olarak anlayamadım.bu engelli arkadaş evde bakım maaşı mı yoksa 2022 maaşı mı alıyor ya da her 2sinide mi alıyordu.kardeş hangısını alıyosa alsın evden atıldıgı için hem bakım şartları tutmuyor hemde evden 1 kişi azalmıs oluyor normalde kişi sayısı azalınca yada artınca bildirm yapma mecburıyeti var.bağlı bulundugu aile sos pol il / ilçe müd hangisi ise bizzat gidip şikayet edin yahut başınız ağrımasın istiyosanız yoldan geçen birine kuruma tel açtrıp engellı ıle ılgılı durm söyletın.

heyet hemen gelır ve evden atanlara gerekli cezai işlemi yapar ve maaşıda keserler.bundan sonra eger sende kalmasına durumun uygunsa ve istersen bakıcı yada vasi sen görünüp maaşı sen alır engellinini bakımını yaparsın.ama dediğim gibi en güzeli çarşıda yada bahallede yoldan geçen herhangı birine rica eip aratın bu kişi bayan olursa ii olur çünkü siz bay oldugnuz için şikayet var heyet dediğinde bi bayan aradı dedımı şüphe üzerinizden kalkar.he eger bayansanız bi bay'a aratın işi sağlma alın.

-mka aynen olmaz olsun öle anne cehennemlik

karasuka
anladığım kadarıyla kuzenin bakıma muhtaç engelli. bakıma muhtaç durumda olduğundan dolayı akrabasına haftanın 7 gunu 24 saatlik üzerinden bakım ücreti (evde bakım aylığı) ödeniyor. aynı zamanda kuzeniniz 3 ayda bir 2022 engelli aylığı da alıyor.

bakıma muhtaç kuzeninizi evden atmışlar. bu durumda bakıcı bakım raporunda öngörülen bakım hizmetini vermiyor. bu da aylık kesme sebebidir. ayrıca bakım hizmeti vermediği ayların ödemesi de faiziyle geri istenir.
siz kuzeninizin evde bakım aylığı aldığı aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip olanları anlatınız. gereği yapılacaktır.
hane gelir şartlarınız uygunsa ve kuzeninize siz bakacaksanız bakıcı olarak siz başvurun. gerçi sizin bildiriminizden sonra kuzennizin hanesine bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gidip durumu yerinde rapor edecek, gereğini yapacak ve bundan sonrası hakkında sizleri bilgilendirecektir.

2022 engelli aylığına gelince. kuzeniniz şu an sizde. eger adresiniz kuzeninizin ikamet ettiği içe sınırları içinde ise 2022 aylığı açısından sorun yok. ama sizin eviniz kuzennizin ikamet adresinin bulunduğu ilçe dışında ise bu durumda işler değişir. sizin eviniz kuzeninizin ikamet adresinin bulunduğu ilçe sınırları içinde mi?

Bunların evleri zümrütevlerde ben pendikte oturuyorum. Arayarak bu işlem olmazmı. Gitmem şart mı?

karasuka
Olur tabii
Hemen giderler eve bakmaya kurumdaki memurlar

Bulunduğun ilin Aile Sosyal Politikalar il Müdürlüğü telefon numarasını
internetten araştır bulunur oraya telefon et bildir durumu
mutlaka bakarlar

Bu iş telefonla olmaz kuzeninizi yanınıza alın zümrütevlerdeki aile sosyal bakanlığı E5 MALTEPE huzurevi durağının 50 metre yanında direk gidip müdüre durumu anlatın gerekeni yaparlar..bakmadıkları içinde devlet faiziyle ellerinden aldıkları parayı alır üzülmenize gerek yok.

ACİLEN BAŞVURUNUZU YAPIN...BU BİRİM GERÇEKTEN ÇOK İLĞİLİ HEMEN YARDIMCI OLACAKLARDIR...

E5 Karayolu Mevki70 Evler Köprüsü
Huzurevi Durağı Zümrütevler/Maltepe Telefon: 0216 427 11 00

karasuka

dediğim gibi senden bilinip başın ağrımaması için. bir bayana anlat durumu ve arat.eve şikayet var dıe gelirler ve bir bayan aradı dedıklerı vakıt asla akıllarına sen gelmezsın.nette telefon numarası vardır.

@karasuka
bir önceki mesajımda detaylı yazdım ama tekrar yazayım. bakıma muhtaç engelli kuzeninizi evden atmışlar. bakıcısı bakım hizmeti vermiyor. üstelik evde bakım aylığı almaya da devam ediyorlar. bu durum aylık kesme sebebidir. bakım hizmeti verilmeyip aylık almaya devam ettikleri takdirde yersiz ödenen evde bakım aylıkları onlardan faiziyle istenecektir.

bu durumu kuzeninizin evde bakım aylığını ödeyen il müdürlüğüne gidip bildirmeniz gerekmektedir. gidemiyorsanız telefon açın. Aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü telefonlarına gayet rahat ulaşabilirsiniz.

bundan sonrasını il mdüürlüğü degerlendirecektir.

kuzeniniz sizde kalıyorsa ve kalmaya devam edecekse bu yönde bir isteğiniz varsa belirtin ona göre yardımcı olalım. bu yönde bir istediğiniz yoksa gerisi il müdürlüğünün işi.

alo 183'ü de arayıp zihinsel engelli genci ailesinin evden attıgını söylerseniz daha iyi ilgilenirler. meselenin evde bakım aylığı olduğunu düşünmüşlerdir o yüzden dikkate almamışlardır. zihinsel engelli gencin evden atıldıgını söylediğiniz ve gerekli bilgileri verdiğiniz takdirde alo 183 de gerekli kurumları bilgilendirir ve olayın takibini sağlar.

özetle alo 183'ü arayarak ya da il müdürlüğüne giderek kurumu bilgilendirmeniz gerekmektedir. hem bu kuzeninizin ailesi iin de iyi olur. yoksa, bakım hizmeti vermeden evde bakım aylığı almaya devam ederlerse bunun sonuçları onlar için daha agır olur.

Kalem Aslında alıp vakıfa gitmek istiyorum fakat 3 aylığınıda keserler diye korkuyor. yaklaşık 2 aydır benim ile kalıyor.

Yok 3 aylık kesilmez, onun Kurumu ayrı
İki aydır hiç arayıp sormuyorlar mı nankörler

karasuka
2 aydır sende kalıyor ve ne yapacagına karar vermiş değilsin hala. sana yardımcı olmamızı istiyorsan önce sen ne yapacağına karar ver.

kuzenin senle mi kalacak? senle mi kalsın istiyorsun?

kuzenin 2 aydır sende kalıyor. vakıf kuzeninin evinde kalmadığını tespit ederse de 2022 aylığını kesme hakları var.

kuzenine iyilik yapmak istiyorsan, öncelikle evde bakım aylığı aldıkları il müdürlüğüne kuzenini evden attıklarını ve evde bakım aylığını haksız yere almaya devam ettikelrini söyle şikayetçi ol.

bahsettiğin kuzeninin hakları, ailesinden de senden de önemli. bu durumdan kurumu haberdar etmek zorundasın. zihinsel engelli olduğunu söyledin. büyük ihtimalle vesayet altındadır da.
bu işleri çok karıştırma ve en kısa sürede evde bakım aylığı alınan il müdürlüğüne durumu haberdar et.

ya da acil olarak alo 183'ü arayıp engellinin evden atıldığını vs bilgisini vererek destek iste.

şu an konumuz 2022 aylığı vs değil.

ailesinin attıgı çocuğu bir başkasına da güvenemeyiz.

Üst Alt