Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KYK bursu almam engelli aylığı almama engel olur mu?

mazlum_38

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Lisans öğrencisiyim engelli aylığına basvurdum yurtta kalıyom eve gelince beni bulamazlar maaş bağlanır mı bide bağlanırsa kyk bursu alırsam maaş kesilirmi

mazlum_38

adresi nere gösterdiysenız oraya gelıp bulamayınca bir daha gelebilirler ya da gelemyıp başvurunuzu geçersiz degerlendırler.eve geldıklerınde evdekıler okulda derse tekrar gelecez derler sizde kurumu arayıp durumunuzu bildirirseniz bişi olmaz.bu birazda görevlı heyete kalmış bişi
Soru 58: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait şnt yardımları ve burslar muhtaçlığın hesaplanmasında dikkate alınmakta mıdır?
Evet dikkate alınmaktadır.

aldığınız burs karşılıksız yani geri ödemeli değilse 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilir.
ama burs alıyorum derken, geri ödemeli KYK öğrenim kredisini diyorsanız, dahil edilmez.
Soru 59: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait burslar ve vakıflardan alınan nakdi yardımlar muhtaçlığın hesaplanmasına dâhil edilmekte midir?
Evet, dâhil edilmektedir.

Üst Alt