Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KYK ile ilgili (Kredi, Burs ve Yurt) merak ettiklerinizi sorabilirsiniz

malidogan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar buradan kişiye özel olmamak kaydıyla bütün genel sorularınızı sorabilirsiniz. Elimden geldiğince siz değerli kardeşlerime yardımcı olmaya çalışacağım.

Merhabalar, 2010 senesinde İstanbul Üniversitesi'ni kazandım ve kredi almaya başladım. 2013 senesinde geçirdiğim kazadan sonra %99 oranında engelli oldum ve okulu bırakmak durumunda kaldım. Bu sene 8000 lira civarı geri ödeme başlayacak. Şu an herhangi bir yerde çalışmıyorum. Sanırım iş göremez raporu alındığında ödeme yapılmıyor. Ancak ben e-kpss ile gelecek sene devlet memuru olmayı düşünüyorum. Benim kredi geri ödemesi için indirim yaptırma veya geri ödememe şansım var mıdır? Teşekkürler.

sonradan engellli olanların üniversite dönemindeki aldıkları kredi ve katkıdan muaf olmaları mümkünmü

Sonradan oluşan engellilik durumunda 1 ay içerisinde kuruma bildirim yapma şartı var fakat 3 aya kadar esnetilebiliyor. Raporunuzu zamanında kuruma göndermek şartıyla engellilik durumu meydana geldikten sonraki ödemeler bursa dönüştürülebilirdi. Şu durumda iş göremez raporu alıp bu borçtan kurtulabilirsiniz. Onun dışında bir şey yapılamaz.

Engelli olarak kyk başvuru süreci hakkında bilgi verir misiniz? Hangi evraklar lazım hata olmaması için neler yapmak lazım ? Birde çıkma şansı kesin mi ?

burs başvuruları ekimde henüz başlamadı. başvuru ekranında yapmanız gerekenler belirtilecek dikkatli okumanız yeterlidir.

%76 engelli raporum var, üzerinde ağır işte çalışamaz yazıyor yani çalışamaz yazmıyor. KYK'dan ne gibi yararlanabilirim bunu bana açıklayabilir misiniz?

Ayrıca anne baba ayrı.

%40 ve üzeri engel durumlarında burstan ve yurtlardan ücretsiz olarak fadalanabilinirsiniz.

[FONT=sans-serif]
[/FONT]
malidogan
Başvuru süreci içinde mi raporu göndermemiz gerekiyor yoksa öncesinde mi ? Göndermemiz gereken rapor orjinali mi eğer değilse gönderirken ne yapmamız lazım ?

Rapor süreciyle ilgili gerçekten bilgi gerekiyor

engelliyim geçen sene üniversite okurken başvurdum çıktı fakat yarım dönemde okulu bıraktım ve iptal dilekçesi gönderdim iptal edildi bu sene yine okula başladım ve tekrar başvuru yapacağım raporumu tekrar göndereceğim sizce çıkar mı tekrardan?

2012-2014 senelerinde kyk kredisi aldım geçen sene engelli raporu aldım eger bu sene raporumu göndersem muaf olma şansı var mıdır??

efsane_3519 sanırım borcunuz hesaplandı ve ödeme takviminiz belirlendi değil mi? borçtan muaf olmak için kyk "çalışarak hayatını kazanamaz" gibi bir ibare istiyor heyet raporunda, sadece bu durumda muaf ediyorlar. 2003-2008 arası almıştım kredi, raporumu gönderdiğimde bana bu şekil cevap vermişlerdi.
1 yıl koşulsuz erteletme hakkın var borcu ama sakın erteletme faiz koyuyorlar. bi şekil ödemeye çalış.

erteletmeyemecburun şu an işsizim yaklaşık bayramdan beri eylülde ilk taksidi ödemem gerekiyordu ödeyemedim erteletmeyi de çok geç ögrendim artık bir sene sonra allah kerim ne yapayım:(

yani reis madem yardımcı olamayacaksın neden bu konuyu açıyorsun 2 gündür sizden cevap bekliyorum insanları neden umutlandırıpta böyle yapıyorsunuz

Üst Alt