Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

KYK ve burslarda engellilerin önceliği var mı?

yousf

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Kyk başvurusu ve burs başvurularında bir önceliğimiz var mı veya haklarımız

%40ve üzeri geri ödemesiz burs alıyor diye duymuştum

Forumda olacak öyle bi msj bakıp link atayım buraya

anne baba engelli olunca çocuga öncelik varmı

@yousf, Evet, var... KYK duyurusuna göre:

Öncelik Belgeleri

Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)

Öğrencilerin; yukarıdaki söz konusu belgeleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alarak, belirlenen süre içerisinde Kurumun "Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No:25 Çankaya /ANKARA " adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekmektedir

Öncelik derken öncelikten kastettikleri nedir acaba

yousf

Çok açık aslında. Önce engelli kişileri değerlendireceğiz demek istiyor.

Alabilirsn ben raporumu gonderdim cikti bursn oncelik var engelli raporu %40 uzeri olana

aynı şekiilde benimde öyle oldu.Bana burs ve kyk çıkmaz sanıyordum ikiside çıktı.Engelli olmasaydım hayatta çıkmazdı

KYK Bursu engellilere daha mı uygun veriliyor?

Arkadaşlar kyk bursunda engellilere oncelik var deniyor bu bursu alabilen arkadaşlar var mi burda yoksa bir şehir efsanesi mi bu

Engellilere öncelik tanınıyor... Engel bilgilerinizi belirtin başvuruda. Rapor göndermeniz gerekiyor muydu hatırlamıyorum... KYK yı arayın raporun gönderilmesi konusunda sağlıklı bilgi alınız öyle hareket edinizm

Tmm zaten e devleten basvuru yaptim raporun noter onayli bir suretini ank gonderdim ben bu basvuruyu yapıp da ala bilen arkadaş varmi onu merak ettim

poyraz.

Gecen sene başvuru yapmıştım. Çıkmıştı bana. Yurt başvurularında da öncelik tanınıyor. Yurt da çıkmıştı bana

Sen simdi kyk bursu aliyonmu buna her sene yeniden başvuru yapiyozmu sonuc ne zaman aciklanir ama kredi degil burstan bahsefiyorum

Gecen sene Ben atandigim için geçen sene iptal ettim.

Bakalim ben muracat yaptim inş cikar hangi okuldu senin kardeşim

Ben burs alırken engelli raporu daha çıkartmamıştım. Şimdi kyk borcum var onun içinde bi kolaylık oluyor mu ki ?

Bildiğim kadarıyla en fazla iki kişilik. Müdürle konuşulursa sağlık raporunuzu gösterirseniz engel durumunuza gore tek kişilik oda verme ihtimalleri yüksektir.

kyk yurdu

kyk yurt başvurusu yaparken engelli raporumu kullanabiliyor muyum? nasıl kullanıcam? ayrıca ayrıcalık sağlar mı benim için çıkması konusunda? şimdiden cevap verdiğiniz için teşekkur ederim

bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilir mi ? önemli

anladım onu biliyorum ama raporu nasıl kullanacağız ve basvuru kyk nasıl olacak onu diyorum ben

brcuates

Kyk yurt basvurusu sirasinda bir takim bilgiler istenmektedir.internetten basvuru esnasinda zaten orda bir secenek var o secenekte %40 ve uzeri engelli saglik raporum var.secenegini secmeniz yeterlidir

%40 ve üzerinde engelli oranına sahipsen burs alabiliyosun

KYK bursu

Merhabalar,
Engelliler için karşılıksız KYK bursu avantajı var mı.

Üst Alt