Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L1-2 kırığı sonucu omurilik zedelenmesi sonrası his ve hareket durumum..?

Uğur33

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

27.12.2014'de gecirmiş oldugum arac içi trafik kazası sonucu bel kırıgı oluştu...hemen ilk müdehale yapıldı L1 L2 de kırık oluştugu Sinirleri kesen Sıkıştıran kemik parcaları alınarak sinirler rahatlatıldı.
30.12.2014 günü 2. Ameliyatta 10 adet vida 2 adet 16cc kemik grefti konuldu.
Bacaklarımda his vardı,sol bacagımın parmaklarını,bilegimin tamamını tam güclü olmasa da oynatabiliyordum. Sag bacagım da cok hafif hareket var bilegim sıfır sadece itme var..
2. Gün zar zor 4 kişi yardımıyla oturttular acılar icinde ayaklarım hamur gibi dagılıyor kontrol edemiyordum... Eşimle hergün günde 5 seans acısada egzersiz yapıyorum.

13.1.2015 günü başkent fizik tedavi rehabilitasyon merkezi ankara yatış yaptım. FZT eşliginde ve sonrası eşimle beraber devamlı çalışıyorum.. sag ayagıma önden çektirme ile paralel barda yürüyorum bugünlerde walker'e gececem,hızlı bir ilerleme gibi gözüküyor Ayakta durmak benim için inanılmaz...

İlk günden beri tuvalet hissim var,Bacaklarımda uyuşma,karıncalanma ara sıra ELEKTRİK çarpması oluyor(inanılmaz bi acı) Tuvaletimi yaparken sol bacagımdan aşagı dogru inip ayak altında yogunlaşan yogun bi yanma oluyoo belimde zaman zaman agrılar var sanırım biraz zorladıgımdan oluyor.

Gecirmiş oldugum kaza agırdı,çok şükür şuanki halime ALLAH'ım Herkese Acil Şifalar versin.tecrübeli arkadaşlarımın fikirlerini,yorumlarını ögrenmek isterim.işte benim durumumda böyle biraz kısa tutmak istedim ama yine baya bi oldu:)

Allah şifa versin, çok güzel gelişmeler olmuş....

demekki sinir zadelenmesi azmış ve sıkı ve doğru tedavi ile tamamen iyileşirsiniz Allah'ın izniyle
bikaç öneri
idrar yolu enfeksiyonu olmamasina dikkat tedavi yi yavaşlatır
hareket kabiliyetiniz yüksek olduğu için bası yarası çıkmaz ama yinede popoya ve topuklara dikkat
diz kitlemek için cihaz kullanmıyosanız süper zaten
Şu elektriklenme olayı iğrençtir bilirim benimde sol elimde var dı, vucut temasından kaçıp orayı korumayın Daha hassaslaşıyor:)

ALLAH razı olsun,tüm hasta arkadaşlara acil şifalar olsun.Teşekkür ederim

Cloud Emre
Önce güclü olan sol dizim,bi kac gün öncede sag dizimi kitledim sadece ayak bilegim sıkıntılı onuda önden çektirme ile yürüyorum..ama cok az 40-50 metre kadar sonra hemen yoruluyorum.elektrik çarpması,uyuşmalar gibi agrılar beni çok üzüyor başka da bi sıkıntım yok çok şükür.teşekkür ederim

diz kitleme tmmsa benim bildiğim gerisi halloluyor, tamamen Kazadan öncesi gibi olmayı hedefleyin bikaç ay sonra e yürüyosun tmmsın artık gibi salak laflar eden çıkar, yürümek var yürümek var. Tekrar koşmak var vsvs ben oldum diyene kadar tedavi devam
birde compex elektrik tedavi, lokomat, havuz tedavisi, refleKsoloji gibi tedaviler işinize yarar...

Uğur33 çok geçmiş olsun. Hızlı ve keyifli bir geri dönüş oluyor. Her ne yapıyosanız aynen yapmaya devam edin.

Yüzmek iyi gelecektir. Sürekli hareket etmekten daha faydalı hiç ama hiç bir şey olmaz. Bunlarında dışında lokomat vs. hiç bir işe yaramaz.

Boş olan zamanımda Hemen hemen hep burda araştırıyorum geri dönüş varmı eskisi gibi olan var mı?devamlı girip bakıyorum acmış oldugum konuya cevap var mı?ayrıca Bülent abi sizin cevap vermeniz beni çok mutlu etti teşekkür ederim.ALLAH'ım herkese şifa versin hepimiz için hayırlısı olsun...
Benim şuanki durumum çift kanedyene gectim 60-70 adım atabiliyorum sag dizim boşalmasından korkuyorum düşerim diye çünkü sol bacagıma göre çok güçsüz vücut agırlıgı ile kitliyormusum sag ayagımı"dokturların yorumu bu yönde"şimdilik bu şekilde

Daha iyi olacaktır. Hiç merak etme sen. Ki zaten herşey çok iyi gidiyor...

Ama sadece buna odaklanıp hayatı kaçırmamalısın! İşe geri döndün mü? Her ne yapıyor idiysen onları yapmaya devam ediyor musun? Eşinle geziyor, tatile çıkıyor musun? Arkadaşlarınla buluşup muhabbet etmeye fırsat yaratıyor musun? Bunlar olmadığında her şey eksik kalır ve her şey zora girer.

İnşallah bülent abi iyi olur.

Kaza gecirdikten sonra ameliyat ardından hemen fizik tedavi başkent ankara hastenesine yatış yaptım halen tedavim dewam ettigi için,işime geri dönemedim,eşimle gezemiyorum,arkadaşlarımla sohbet edemiyorum vs...

İnşallah iyi bir durumda memleketime gidersem sosyal hayatıma ne olursa dönmeyi çok istiyorum umarım öyle olur..

Henüz çok çok yeni bir durum olduğu için haklısın tabii ki. Ama ben yine de altını çizmiş olayım, hayatı ıskalama sakın. Kaldığın yerden devam et her şeye. Hiç bir şeyden geri kalma...

Karamsar olmamak gerek,ne olursa olsun hayat dewam ediyor..
Vermiş oldugunuz herbir cümle benim için çok önemli teşekkür ederim abi.

merhaba arkadaşlar,bayadır yoktum son durumum hakkında bilgi vermek istiyorum
günüm spor yaparak geciyor cogu zaman iyi olmak için hiç bırakmıyorum fizik tedavimi
şuan tek kanedyen ile yürüyebiliyorum sol ayagım neredyse eskisi gibi güçlü oldu daha rahat merdiven cıkıp inebiliyorum
sag ayagım sıkıntılı diz bölgemde incelmeler var baldırlarımda neredeyse hiç kas yok iç baldırım bi et yıgını gibi...düşük ayakta dewam ediyor
şuan sag ayagımı güçlendirmek için herseyi yapıyorum..

Elektrik çarpmaların için Lyrıca 150 mg veya 300 mg ilacı şiddetle tavsiye ederim, yıllarca çektim o elektrik çarpmalarını, doktorunuz ile görüşün o da size kesin tavsiye edecektir zaten. Ben çok çektim o sancıları kıvrım kıvrım oluyordum neredeyse elektrik çarpmasından.

Merhaba arkadaşlar ,

benim annem 09/01/2014 tarihinde T12, L1 ve L3 te osteoporoza bagli kompresyon kiriklarindan dolayi vertebra plasti ameliyati oldu(ameliyattan sonra yurt disinda danistigimiz doktorlarin akut ameliyat gerektiren bir durum olmadigini soylemeleri ile sok olduk ).
Ameliyat sonrasi daha once olmayan bacak agrilari oldu 1 gun sonra agrilari iyice artti biz mr istedik doktoru ise mr yerine rontgen cektirdi ve yapilan kemik dilgularinda akma olmadigini annemin abarttigini soyledi
ayni gunun aksami ise agrilar siddetlendi ve birden his ve hareket tamamen kesildi bacaklarda . (Amelyat oncesi yuruyerek getirdik hastaneye ) Doktor cagirdik gelmedi.
Sabah geldiklerinde ise hemen mr cekilip lomber stabilizasyon ameliyati oldu. Kanama olmus belinde ve omurilige baski yapmis.

Neyse, 2 yildir hastanede fizik tedavi ile walker ile yurur duruma geldi . Sol bacagi eski halinde sag ise yaklasik %40 -%50 calisir durumda. Bakalim insallah eski haline gelir . Cok calismak gerek , belki tekrar yuruyemebilir desteksiz ama calismayi birakmadan varolani guclendirmek aslolan.

Bu arada @OturanBoğa abi seninle bu durum hakkinda ozel konusmak istiyorum . Nasil irtibata gecebiliriz ?

Tesekkur ederim.

Allah herseyin hayirlisini versin hakkimizda.

siteye yeni üye oldum saygılar çok geçmiş olsun

bende 07. 07 . 2015 te bi trafik kazası yaşadım motorla arabaya çarptım bu kazada L2 L3 omirilik kemiklerimi kırdım yanlız ucuz yırttımkii bende öyle belden aşşağıya his kaybı olmadı şükür
bide sağ ayak bileğim kırıldı yanlız ben kazada savrulup gitmediğim için kırıklar tağınık değil tek parçaymış onun için ameliyata gerk duyulmadı şükürkii
şu an 6 7 ay oluyo hiç bi sıkıntım kalmadı inşallah hazim var ise içinizde düzelirsiniz allah şifa versin

Merhaba arkadaşlar ufak tefek şeyler dışında tüm sağlığıma kavuştum tabiki koşamıyorum zıplayamıyorum ama artık onlar önemli değil günüm spor la geçiyor belki onlarda geri gelir durumum hakkında yazmak istedim acil şifalar herkese

Uğur33

Çook sevindim bende de hareketler daha iyi dudumda ama belden altta his yok şuanda.Yürürken uzun mesafede hafif yalpalıyor ve kıvırtıyorum.Koşarken kılıfta kılıfta koşuyorum zıplamasa 5cm filan :).

Ama bunlar zamanla gelecek şeyler sizin de geleceğine eminim.Tuvalet hissinin olması çok çok iyi zira ben şuan onunla uğraşıyorum...Tekrar geçmiş olsun dahada iyi olursunuz inşallah

Üst Alt