Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L1 kırığı olup yürüyebilen var mı?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Bu soru her zaman kafama takılmıştır. Araç içi yaralanma sonucu felç kaldım. Acaba benim gibi L1 kırığı olup da yürüyebilen var mı?

Eğer var ise ben neyi eksik yaptım...

Son düzenleme:
sürgünüm

Elbette var ve sizde de gelişmeler olacaktır mutlaka. Önemli olan yaralanmanın düzeyi.

Ne kadar zaman oldu yaralanalı? His ve hareket düzeyi nedir?

OturanBoğa

Hayli uzun zaman oldu. Gençlik enerjimle 1 yıl boyunca fizik tedavi görüp her türlü çabayı göstermeme rağmen dizden altına can inmedi maalesef.

Abiciğim bir şey daha soracağım; kazadan sonra küçük bir vilayette ameliyat olmak ile, atıyorum Acıbadem'de ameliyat olmak arasında da bir fark yok mudur? Hepimiz işinin ehli doktorlara ameliyat olabiliyor muyuz? Bu da ben de kuşku yaratıyor.

Mesela ben fakir olduğum için kimsenin benimle doğru düzgün ilgilendiğini düşünmüyorum.

ÖzgürKız

Kazayı Türkiye'de yaptım. Ameliyat olmak için bir hafta bekletildim, platin almak için param olmadığı için. Hani diyorum doğru düzgün tedavi görebilsem belki de şimdi yürüyor olabilirdim.

L1 seviyesinden omuriliğim zedelendi. Yürüyorum ama tuvalet hissim yok..?

Merhaba ben 6 ay önce yüksekten düstüm l1 kemiğim kırıldı tuvalet hissim yok yürüyorum ayak serçe parmaklarım da his kaybı var ameliyattan sonra hemen yürüdüm

Sizce his kaybı geri dönüş yapar mı lütfen bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil aslında. Çünkü sinirler çok karmaşık yapıya sahip ne kadar iyileşir ne kadar geriye dönüş olur bilmek zor. Ama şunu söylemek isterim ki bırakın ayak serçe parmaklarınızda da his olmayıversin :) ben karnım ve aşağısını hissetmiyorum keşke sizin kadar hislerimde geri dönüş olmuş olsaydı. Yani serçe parmağınızdaki hissizliği bu kadar kafanızda büyütüp takmayın. Son olarak da umarım geriye dönüş olur ve hislerinizi tamamen kazanırsınız. Mutlu günler dilerim.

Geçmiş olsun kardeşim. Omirilik çok farklı bir şey milyonlarca sinir hücresi var.benimde l1 kırığım var tuvalet hissim ilk baştan beri var ama yürümek için çok fizik tedavi gördüm. Ayak bilegimde hareket yok ama his var.cok farklı bi yapı omurilik .
Birde sinirlerde ki iyileşme 2 yıl gibi bir süre devam eder.o yüzden kafana takma zamana bırak.

Yorumlarınız için teşekkürler inşallah düzelir demekten başka birşey yok

Denizkızı yorum için teşekkürler ben kazadan sonra da bacaklarımda his kaybı olmadı tabiki sizin durumunuzu da anlıyorum .

Hocam Allah şifa versin çok şanslısınız eğer bu durumu kafanıza takıyor ve üzülüyor iseniz size bi tavsiyem var sadece ama sadece 2 gün gata veya herhangi bir bizik tedavi hastanesi sinir bölümünde hastalarla konusun inceleyin ne demek istediğimi hastaneden çıkınca anlarsınız

Beterin beteri var tabiki her halimize şükür

Tak sonda kullanıyorum kendimi zorlarsam biraz idrar yapabiliyorum mesane bu tür kazalarda en çok etkilenen organmış

Yusuf tulay adlı bir arkadaş vardı onun sorunu da benim gibiydi şuan durumu nasıl acaba

Arkadaşlar l1 omurilik zedelenmesinde mesane bağırsak fonksiyonu geri dönen var %50 bası var kesi kopma çizik yok

Ben de l1 omurilik zedelenmesi yürüyorum ayak serçe parmaklarım da his kaybı var tuvalet hissim yok

Yorgun beden hocam öncelikle çok geçmiş olsun.

his kaybınız ne derecede ve hangi bölgede? idrar ve gaita hissiniz var mı?

Mesane bağırsak fonksiyonu ve ayak serçe parmaklarım da his kaybı var

Arkadaşlar cümleten geçmiş olsun bende 6ay önce 7metreden düştüm iki ayak iki el bileği ve L1 çökme kırığı oluştu izmir Atatürk araştırmada ameliyat oldum kemik tozuyla yapıştırdı şuan iyiyim saydığınız şikayetlerin çok şükür hiçbiri yok inşaat işi yapıyordum tekrar çalışmaya başladım

Merhaba ALLAH şefa versin.Şimdi durmun nasıl peki? Benimde bir ay önce yüksekliten düşme sonucu L1 kemiğimde çökme yaşandı.Hıss vardı ama yürüyemiyordum.Ameliyat oldum 6 platin takıldı Şimdi çok ŞÜKÜR yürüyorum.

Merhaba arkadaşlar.Azerbaycandan yazıyorum.1 ay önce yükseklikten düşme sonucu L1 kemiğimde çökme yaşandı.Tüm hissiyatım vardı.Bacaklarımıda oynata biliyordum.Ama belimi düz saklaya bilmiyordum one gidiyordu.Baküde ameliyat olundum 6 platin takıldı şimdi çok ŞÜKÜR yürüyorum oturuyorum kendi işimi kendim yapıyorum ama arılar oluyur bazen belimde.Bu durumu ne zaman kadar sürüyor? Tam önceki gibi olucammı?ilerde felc olma ihtimalim varmı? Bu konuda bilgisi olanlar cevab yazsa sevinirim.Teşşekürler.

axmed235

Henüz çok erken bir dönem. Hem gelişmeler hızla gerçekleşecektir hem de ağrı zamanla azalacaktır. 1 ay sonra travmadan kaynaklı ağrı ortadan kalkar

Bilginiz icin tesekkurler.Peki ileride felc olma riskim varmi?

axmed235

Hayır hayır, ne münasebet! Özenli bir yaşam sürerseniz, düşüp kendinizi yaralamazsanız hiç bir sorun olmaz.

Üst Alt