Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L1 kırığı sonrasında düşük ayak için tedavi önerisi olan var mı?

uzungöl

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
İyi geceler herkese.. 2012 yılı atk sonucu l1 omurga kemiğim kırıldı. Kaza sonrasında düşük ayak sorunumda herhangi bir gelişme olmadi ve afo kullanıyorum. Tendon transferi ameliyatı hakkında sayfada birçok yazı okudum ve başta bayağı heyecanladim haklı olarak...burda ameliyat olan bir arkadaşın yazdığı doktoru arayıp eşim danismis onlarda bizi kapsamadigini sadece dondurma ameliyatı yapilabilecegini onu da afo kullanabildigim icin kesinlikle onermediklerini söylemişler. Arka yada ön grupta çalışan kas olmasi gerekiyormus diz altında.. ne yazikki bende de çalışan kas yok :( bu konuyla ilgili daha detaylı bilgisi olan var mı deneyen başarılı olan yada dondurma dışında başka bir yol var mıdır şimdiden teşekkür ederim herkese

Tendonlarınızın çalışmadığını anlayamazsınız bunun için emg çekilmesi gerekmektedir.
Dondurma işleminden ziyade çalışan bir tendon var ise örneğin aşil tendonu bölümünde, bu tendondan bir parça alınır ve çalışmayan veya zayıf olan bölgeye dikilir sonra ters sinyalin düzelmesi için beyin alışıncaya kadar (yaklaşık 2 ay) ayak alçıda kalır daha sonra dorsifleksiyon çalışmaları ile düşük ayak büyük ölçüde düzeltilebilir..!

Üst Alt