Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L1 kırığında 15 yıl sonra spastisite başladı. Neden olabilir? Ne yapmalıyım?

Konular
39
Reaksiyonlar
15
Merhaba,Bilgisi olan ya da ayni sorunu yasayan arkadaslar bilgi verebilirse sevinirim.

Trafik kazasi neticesi 15 yil once L1 kirigiyla paraplejikim. Bu gune kadar hic bir sekilde spastisite yani kasilma dedigimiz olayim olmadi. Lastik gibiydi bacaklarim. Fakat son 6 gundur bacaklarimda bir kasilma olustu. gece gunduz surekli kasiliyor.

Vucudumda tetikleyecek bir sey olmadigini kontrol ettim. Doktora gitmeye su an icin cekiniyorum. yaptigim spor mu tetikliyor, acaba kemiklerde bir egrilik ya da omurgadaki civilerde Sinire basi yapma durumu mu olustu diye korkmaya basladim.
Bir sorun varsa da tedavisi var midir kasilmanin. ?

Tesekkür ederim

Vücutta bir enfeksiyon var mı diye kan ve idrar tahlili yaptır bence.

Yeme düzenin değiştiyse, bugünlerde ekstra bir meyve vb. şeyler yiyecek menüne girmişse, bu durum barsaklarda düzeni bozmuş ve gaz sorunu ile beraber kasılmaya neden olmuş olabilir

Yine bugünlerde klimaya ya da rüzgara maruz kalıyorsan.

Tırnaklarda ete batma vb. küçük ama kasılmayı tetikleyecek yeni durumlar ortaya çıkmış olabilir

Aşırı sıcaklardan kalça kısmında terleme ve basıya maruz kalma olabilir.

Ve son olarak, aşırı yorgunluk, uykusuzluk ya da psikolojik zorlanma varsa, bu da kasılmayı tetikler.

""aşırı yorgunluk, uykusuzluk ya da psikolojik zorlanma varsa, bu da kasılmayı tetikler.""Tskkr ederim aynen de bunlar oturan boga,tiroid hormonu calismiyor.Kullandigim ilaci ihmal etmistim:( ve asiri stres.

O halde çözüm de belli. İlacını alıp sakin günler geçirecek, stresten uzak kalmaya çalışacaksın. Mümkünse 10 gün tatile çık :)

:))ilaci aldim 3-5 gun basladim azaldi.stres oldugu anda gece basliyor.Yakinda 2 kamp sonra kismet olursa Bangkok da yarismam var. Gideyim geleyim seni gormeye gelicem:))Tskkrler ilgin icin seni seviyorum walla :))

Üst Alt