Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
slm arkadaşlar ben adanadan hakkı yaşım 23. 14 aralık 2007 de iş kazası geçirdim ve ağırlık düştü üstüme omiriliğim kırıldı tetbirsizlik sonucu düz yerde yatmam gerekirken apar topar arabaya bindirilip oturarak hastaneye gittim çok acemice bişe oldu zede biraz artmış ama ambulansı bekleseydim çok daha ii olurdu şuan sinir sistemimde gerilme ve ezilme olmuş kazadan 6 ay sonra sol ayağımı çok az kıpırdatmaya başladım sağ ayağımı daha az kıpırdatabiliyorum. kazadan sonra devamlı ayaklarıma titreşim gidior ve halen devam ediyor arkadaşlar. sadece tek yapmanız ayaklarınıza emir vermek beyninizle zorlamak ayağınızı beyninizle kaldırıp indirip gibi emir verin sızı olacakmı yanma olacakmı bend eoluyor eyer sizdede oluyorsa bilki ileşeceksinz buna emin olun ayaklarınızı hareket etttirip gibi emir verin sürekli oynatmaya çalışın omiriliğimdeki platinde bazen ağrılar oluyor sakın umudunuzu yitirmeyin arkadaşlarım allah acil şifa versin hepinize
kardeş l1 kompresyon yada patlama kırığı önemli değil.sonuç da omurilik kemiği kırılmış ve sinire ne kadar zarar vermiş önemli olan bu.
olay ne zaman oldu?mr çektirdin mi?durumun nedir?idrar ve büyük abdest ne durumda?
bunları bildirirse daha çok yardımcı olabilirim.
benim de l1 kırığı.9 ay oldu.hakeret ve his yok.sinirlerde kopma yok ezilme var.,
dediğim gibi durumunu daha net yazarsan sana daha çok yardımcı olabilirim.ağrı yada yama gibi şeylerin olması çok normal...
hakko nun yazdığını okudumdum sanırım benım sorumla alakasız bir cvp. Ah kardeşim 23 temmuzda 19 yıl oldu ben bacaklarıma emır veriyorumda bana itaat etmıyorlar: Ben diyorum surekli ağrılar). Neyse ben bundan 7-8 ay once ege unıversitesi hastanesi ağrı merkezine gittim bana Neorontın ve contromal adlı ilaç tedavisine başlandı baya faydasını gordum gordum ancak yan etkileri okadar fazla ki neorontinin A dan Z ye yan etki. Bende dozu düşürdüm ve çok daha ii gidiyor.
Atosakal 19 yıldır yanma, karıncalanma agrı var. mr çekilemedi malesef oda sanırım ilk dR hatası. Tomografi çekilmıştı ve tam kesi durumu soz konusu yanı biyerlerimide yırtsam bunca zamandan sonra yurumek hayal amaç sadece kaliteli yaşam TR şartlarında nasıl olursa Sadece kendi çabalarımız ve işte birbirimize bilgileri aktararak.
Kardeş yapcak bişey yok gibi geliyor bnde ne yptımsa dindiremedm l2 kırığı 13 yıl oldu ağrılar sürekli olmuyor ama duryor duruyor bazen 1 ayda bir bazen ayda 2 defa faln bi gün bi geliyor durmdan titreşim gibi elktrk deil de içten içe çok cins bi ağrı hertafm kasılıo bnde çeşitli ağrı kesici jeller kullandm şimdi kullanmıyorum bi gün ağrıyp geçio gçeceğini biliorum acaip terliorum ağrıdğnda o oluyor kasıyoruz ya ondan terlioruz bir de işte ağrıosa yandın o gün zehir oldu allah herkse kolaylık versin
benımde l1/l2 kırıgı bende de yanma oluyor ama onun ıyıleşme belırtısı olduguna ınanmıyorum bu nörölöşik gıbı gelıyor bana sonucta beyın emrı alıyor ama yerıne ıletemıyor söle dusunun bır kabloya akım verıosun ve yıpranan noktaya geldıgınde akımı ıletmek ıcın zorluyor ama kıvılcım cıkıyor emır tamamlanamıyor ....
Evet cigdem kesinikle iyileşme belirtisi degil.Vrdiğin örnek doğru.Kesinin olduğu yere bir uyarı gelince onu ağrı olarak algılıyor sistem ve biim canımıza okuyor.Bunlara NÖROPATİK AĞRILAR deniyor.Ama tavsiyem bir ağrı merkezine gitmeniz.Benim vücudumda bir enfeksiyon dahi olsa ağrılarım, artıyor.Gaz bile olsa aynı şey söz konusu.Ben baya azalttım ilaç tedavisi ile,ancak bu iaç tedavisi sürekli olacak geçici ilaç kullanımı degil etbette.
İleri zamanlarda artabilir,onunda sebebi kireçlenmelere bağlı.Ancak siz yinede bir agrı merkezine gidersenız faydalı ve daha kaliteli bir yaşam sürmenıze yardımcı olur.
Ben 18 yıl sonra gittim ve kesinlikle öneririm.Tabii bu ilaç yada farklı uygulamaların herkeze iyi gelecek diye bir yönü yok.şöyle ki; bir arkadaşıma ilaç sonra ağrı banti,daha sonra elektrot uygulanmış ancak onun ağrılarında değişiklik olmamış.
wedo kardeş ben t12 yim bacaklarımdaki yanma sızlama o kadar çokki sağlam bir insanın ayağını kör bıçakla kesseniz ancak bu kadar acı duyar diyebilirim. çaresi ni bulamadım hatta doktorun biri sana öyle geliyor sende ağrı falan olmaz diye benimle alay etmişti omirilik felcine çare yoksa bunada yoktur bazıllarına göre iyiyimiş ben iyi olduğunada iyileşme umudu olduğunada ağrıların geçeceğinede inanmıyorum sadece var olana alışmaya çalışıyorum t12 yı nasıl kabullendimse acılarıda öyle kabullendim yaşamaya devam saygılar
biyo bende t12 kırığı var ama bacaklarımda ne ağrı nede sızı var tamamen hissiz bundan bir kaç sene evveline kadar soğuk ve sıcağa iğneye falan tepki oluyorda ama artık oda yok
kusura bakmayın arkadaşlarr bayadır yoktum haklısınz evet bir yere geldimii emir gitmiyorr orda duruyorr ya benim merak ettiğim nokta şu : omirilik zedelenmelerinden sonra eski haline yada iyileşecen biri varmı hiç gördünüzmüü ileşen kişileri bunu çok merak ediyorum doktorlar diyor zaman arkadaşlarımız yorum yapmış sınz evet çok haklısınz ben 14 aralık 2007 de iş kazası oldu ve ağırlık düştü üstüme tedbirimizi aldık ama olmadı 7-8 ay sonra sol bacağımı oynatmaya başladım biraz içeri doğru oynatıyorum sağ ayağımı daha sonra oynatmaya başlattım ve beni ameliyat eden doktorum gördü ve şaşırdıı hiç beklemiyordu bukadar kısa sürede ayaklarımı çokda az olsa kıpırdatacağımı sağ ayağımı daha az kıpırdatıyorum sağ tarafın siniri fazla zede görmüş olduğu için şinş hepimiz ileşiriz arkadaşlar sağlık ve mutluluk dilerim sizee
geçen okudum da arka sıradakiler dizisinin yadigarı ocak ayında kaza geçirmiş boynu kırılmış.boyundan aşağısı tutmuyormuş.şimdi ise yürümeye başlamış.tabi hasarın derecesi önemli...
atoksall 14 aralık 2007de iş kazası oldu iş makinasının hidroliğinde arıza vardı ve servisler yapamadıı ve biz tedbirimizi aldıkk hidrolik boşandı ve altında ki destek düşünce ağırlık üstüme düştü ve arada kaldım mucize eseri kurtuldumm hastaneye gittim dizlerime kadar hissediyordum ama ihtiyaç yerlerimi hissetmiyordum
sonra urfadan adana tarsus 70. devlet hastanesine geldim ve 17 aralık 2007de ameliyat oldum ve ameliyattan önce dizlerime kadar hisslerimde gitti ve ameliyattan sonra diz altımdaki kasların kasıldığını hissediyordum başka hiç bişe yoktuu ve sonra ayaklarıma titreşim geliyor du ve kasılıyordu
kazadan 6 ay sonra baldırımda çok ufak bi hareket etmeye başladı ve sonra biraz daha hızlandı sağ ayağım biraz daha geç hareket aldıı sağ ayağımın hareketi az sola göre ve şuanda bile titreşimler aşırı derece oluyor yanmada oluyor kasılmalarda oluyor
ihtiyaç yerlerimi hissetmiyorum hala beynimle devamlı emir verince bacaklarım kasılıyorr ve duruyor tekrar takrar yapıor buu olayı ayaklarımda karıncalaşıyorr
bende bunlar oluyor sizlerde nasıl oluyor L1 KIRIĞI OLAN BİRİ NASIL DURUMDA ŞUANN
1ay önce catıdan düştüm belimde 4 kırık 8 platin var ameliyatı yapan doktor yürümemin cok zor olduğunu söylüyor ama iki ayağımdada titreşiler var ve sol dizimi hafif çekebiliyorum sağ ayağım halen alcıda diz kapaklarıma kadar hissetmeye başladım içinizde benim durumumu yaşayıp şuan yüreyebilen varmı
kesi olduğu için dayanılmaz ağrı olması doğal sanırım tanıdık arkadaşlarım var onlarında kesi dayanılmaz bi ağrı olduğunu söylüyolardı, hatta sitem ediyolardı his yok hareket yok neden bukadar şiddetli ağrım oluyor diye
ilaç tedaviside çare olmuyor bu ağrı sancılara Allah yardımcınız olsun.
arkadaşlar hepinize geçmiş olsun benimde L1 KIRIĞI 2 yıl olluyur ben ayaklarımı rahat bi şekilde çekip kaldırıp indirtebiliyum ve şu an kanedyensiz yürüyurum ama dengeyi sağlayamıyurum tabi afo kulanarak yürüyurum benim ağrılarım dizden aşağısı yani hep tatlıbi kaşıntı şeklinde ağrılarım oluyu başka ağrılarım yok benimde durumda olan varmı acaba
selam ben konyadan mehmet hepinize geçmiş olsun diyorum acil sifalar dilerim .
17.04.2010 kader günümdü benim için evimizin 3 katlı ve kenar sacak betonu kopması sonucu çatıdan düştüm
L1 KIRIGI belim kırıldı ve sol ayak topugum kırıldı omirilik zedelenmesi var ameliyat oldum 10 pilatin belimde sol ayagımda topugunda pilatin ve çivi takılı
10 gün meram tıp fak. hastanesinde yattım 3 ay da fizik tedavi hastanesinde yattım ayagımdaki alçı 1 ay sonra çıkardılar şu anda evde yatıyorum
5 çeşit ilaç kullanıyorum LİLİKA VE KAS GEVSETİCİ BİR KAÇ ÇEŞİ İLAç DAHA KULLANIYORUM bedenimda hissetmedigim yer yok sol ayagımda çok yanma oluyor sag ayagımda kırık yok ama omirilik zedenlenmesi sagda daha çok oldugu için his ve gücü az
1 ay kadar daimi sonta kullandım 1 ayda tak sonta kullandım ama sunda ördek usulu işimi hallediyorum ayaklarımda uyuşma ve kasılma çok kademe kademe önce volkır sonra koltuk deynegine geçtim hergün 200 metre kadar yürüyorum ama sag ayagımın topuk ve bilek fazla çalışmıyor yürümekte baya zorluk çekiyorum
agrılarım yürüdükten sonra ve fazla oturdugum zaman oluyor bu arada kalcada legen kemigimde kırık var en çok o agrı yapıyor 3 ayda kaynar dediler ama demekki kaynamamış bakalım bayram çıkışı konturolum var tekrar yatmak isityorum evde olunca egzersizi pek yapmıyorum fizik tedavi hastanesinde çok faydasını gördüm
ayaklarımda da titreme çok kasılmadan dolayı 3 çeşit igne tadevisi uyguladılar enson botoks ignesi yapıldı o biraz azalttı dışardan aldım 800 tl para ödedim devlet ödemiyor diyeceklerim bu kadar hepiniz allah şifalar versin bir sey soracak olursanız cevaplarım
geçmiş olsun arkadaşlar şuan ayak bileklerime kadar hissedebiliyorum diz kapaklarıma kadar tam his diz kapaklarımdan ayak bileklerimin arasında sadece ısıyı algılıyorum iğne batmasını hissetmiyorum ama dokundukları yeri anlyorum her iki bacağımıda cok rahat cekiyorum ama yiterken biraz zorlanıyorum sağ ayağımı tamamen sol ayamı 20cm kadar kaldırabiliyorum sağ diz kapağımı çok rahat kilitliyebiliyorum bana yürüyemezsin diyen geri zekalı cerrah şimdi yürürsün diyor gelde güven....? iki gündür ayak parmaklarımda istem dışı hareketler oluyor nedenini ve iyimi kötümü olduğunu bilen varmı lütfen cevap verin bayramdan önce hastaneden kovuldum ve halen yeni adam akıllı bir yer bulamadım kovulma sebebime gelince hastanede romatizma tedavis olan birine aşık oldum doktorlar ilişkimize cok kızdı ve ben şutlandım ya felçli olmak aşka engelmi önemli olan psikoloji mutlu olman tedavi için şart diyorlar aşık olunca hastaneden kovuyorlar bu nası mantık anlamadım türkiyede gata dışında bildiğiniz adam akıllı vizik tedavi merkezi varmı...
ha unutmadan ayaklarımdaki kasılmalardan sonra ayaklarım normal vucut ısısna ulaştı daha önce buz gibi ve çok ağırlardı şimdi normal ağırlığında hissediyorum bu iyimi
selam benimde l1 kırığımvar ve benimde 2yıl oldu .benim sadece sol ayağımda şiddetli ağrım var sağda sadece kasılma oluyorve sol ayağım güçsüz.her iki ayağımdada üşüme var.yürürken sol ayağım sanki boşa çıkıyor
selam ilk evela tekrar allah yardımcımız olsun hepinize tekrar gecmiş olsun diyorum
valla ne yalan söleyim 7-8 ay önceki gücümü kaybettim 7 ay önce kanedle bunda iyi yürüyordum kasılma ve gerilmelerim çok oluyordu şişmeler oluyordu yürüyünce 1 kaç saat sonra kendimi yi hissediyordum ayaklarımda yumuşuyordu ama şimdi tam tersi ayak bileklerimin reflekslerini kayıp ettim diyebilirim itmeler ve cekmeler bunda once iyiydi şimdi uyuşmalar ve yanmalarım agrılarım aşırı derce arttı ama ayakata deyneksiz durma yetenegim iyi hatta motor bile sürüyorum allaha şükür ocak ayında aşiltendo yani kas uzatma ameliyatından sonra oldu bunlar hep pişmanım iki ameliyatı oldugumua doktora konturole gidiyorum sen gibi hastalarımız 12 ay dan sonra pek bir degişiklik beklemiyoruz dedi ama zamanla agrıların ve yanmaların azalabilir gecebilirde dedi dedimya her zaman işimiz yüce rabbimize kaldı saygılar
Arkadaşlar benimde l1 kırığım var başta ameliyat değil korse tedavisi önerdiler. 4 yıl oldu kırık kaynamış ödem oluşmuş. Ben sırtüstü yüzüstü uzanamıyorum. Yarım saat uzansam bütün belim tutuluyor ve sanki bütün omurga paramparça olmuş kadar ağrı çekiyorum.şimdi doktor diyor emaliyat etsek bile ağrısı bitmez hatta daha fazla olur. Ağır kaldırma ani hareket etme. fizik tedavi gör. Enaz 20 yıl kadar ağrılar devam eder dedi.
Sizlere sorum şu: bu kırıktan dolayı sigorta şirketi tazminat için yüzde 20 oran aldım. Ama 4 yıldır engelli raporu için hiç hastaneye başvurmadım. Sizce bu durumla ilgili kaç oran alabilirim engelli hakları için
DRA-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi