Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L1 kompresyon kırığında rapor oranı belirlemek için 1 yıl geçmesi şartı var mı?

Kral01

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,L1 kompresyon kırığında 1.yılı beklemeden sağlık kuruluna girilebiliyor mu yoksa 1.yılı beklemek mi lazım.Kırıkla ilgili açıklama istenirse açıklama yapabilirim.

bu 1 yıl kazadan sonramı yoksa saglık raporu aldında bu rapor süresinden itibaren 1 yılmı?
-eger saglık raporu aldın ve 1 hafta sonra kaza geçirdin bunun için tekrar başvuru yapabilirsin diye düşünüyorum.
-kaza ile ilgili bilgim yok

Kaza yapar yapmaz 1 yılı beklemeden sağlık kuruluna girebilir mi onu sormuştum.

Trafik kazası sonucu l1 kemiği kırılan kişi illa sağlık kuruluna girmek için 1.yılı doldurması lazım mı yoksa 1.yılı doldurmadan sağlık kuruluna girebilir mi?

Öncelikle çok geçmiş olsun. Heyet raporu veya sağlık kurulu raporu almak için 1 yılınızı doldurmanız gerekmez diye düşünüyorum. Ancak mevcut tedaviniz ve raporunuz devam ettiği sürece kalıcı maluliyetinizin belirlenmesi ve bu sayede tazminat haklarınıza çabuk ulaşmanız mümkün olmayabilir. Hemen akla şu soru geliyor; Bazı felç, kalça kırığı gibi rahatsızlıklar uzun yıllar geçtikten sonra "gelişen zarar" gösterebilir veyahut tam tersi "iyileşme" de gözlemlenebilir. Bu durumda maluliyet nedeniyle veya iktisadi geleceğin sarsılmasından kaynaklanan zararlar nasıl hesap edilecek diye de akla soru gelebilir. Bu gibi durumlar için mahkemelerce sevk edilen davacıların durumu belirlendikten sonra bu ihtimaller de göz önünde bulundurularak "aktüeryal" hesaplama yöntemleriyle hakkaniyetli bir tazminat belirlemesi esas alınır. Tekrar çok geçmiş olsun.

http://www.engelliler.biz/forum/saglik-omurilik-hasarlari/313-l1-kompresyon-kirigi-ve-agri-sorunu.html bu uzantıda da sizin rahatsızlığınıza benzer durumdaki kişiler konuyu tartışmış. Umarım faydalı olur.

1 yılı beklemeden girebilirsiniz ancak kurul süreli rapor verirse tekrar 1 yıl sonra girmek zorunda kalırsınız yani denemekte fazda var sürekli rapor alabilirseniz beklemeden başvuru yapabilirsiniz. destek için mesajla ulaşabilirsiniz.

kardeş belindeki kırık için rapor alabilirsin ben aldım ve sigorta şirketi ona göre ödeme aldım gideceksin sağlık raporu vermeye yetkili hastaneye başvur ne için kullanacağini anlatırsan verirler bende l3 kompreson kırığı mevcuttu %13 kalıcı rapor verdiler diyer nörolojik problemler için hasta nekahat dönemindedir yani tedavi devam etmektdir yazıyordu %13 oranında sigorta şirketinden ödeme aldım

Sayın Kral01,

Kalıcı sakatlık raporu alınabilmesi için 1 yıl beklenmesi gerektiğine ilişkin bilgi sadece kulaktan dolma bir bilgi olup, hiçbir yasal dayanağı bulunmamaktadır. Sigorta şirketlerinin bu yöndeki talepleri de yasal değildir.

Rapor alınabilmesi için belirleyici kriter; tedavinin bitmiş olmasıdır. Yaralanma ve sakatlığın türüne bağlı olarak, tedaviniz bittiği tarihte kalıcı maluliyet raporu alabilirsiniz.

Raporu, Üniversite hastanelerinin Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlıklarından almanız halinde, itirazla karşılaşma ihtimaliniz olmayacaktır. Zira; ancak adli tıp kurumu veya adli tıp ana bilim dalı başkanlıklarından verilen raporlar hüküm kurmaya elverişlidir.

Üst Alt