Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L1 omurga kırığı ve omurilik zedelenmesinden tuvaletimi hissedemiyorum..?

nedensin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar geçirdiğim motorsiklet kazası sonucu l1 omurga kırığı ve omurilik zedelenmesi tam 20 ay oldu kaza yapalı yaklaşık 6 ay felç yattım yerde sonra folkır ; değinek ; tek kanadyen ve şimdi 20 ay aldu 5 aydır desteksiz yürüyorum ama yürük ken sorun olduğu belli ediyor size sorucağım şu bn hala küçük ve büyük yuvalet hissi yok idrarımı sıkıştığım zaman hissediyorum ama yaparken hissetmiyorum tak kullanmıyorum kendim yapabiliyorum tam boşaltıyorum mesanede kalmıyor büyük tuvaletimi ise her gün kahvaltıtan sonra eldiven takarak yapıyorum arkadaşlar sizce tuvaletimi hissedebilirbiyim tercübesi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim allah herkese şifa versin...

Tuvalet hissi en son/zor geri gelen bir durumdur. Bu konuyu zamana bırakmaktan başka bir yolunuz yok maalesef. Uyguladığınız tuvalet disiplini gayet mantıklı. İnşallah zamanşa bir iyileşme olacaktır... Sabır.

sana tavsiyem gün içerisinde aklına geldikçe elini karın bölgene hafif bastır ve sağdan sola doğru daireler çiz bağırsakların çalışmasını sağlıyor mümkün olduğunca yürü ve tuvalete hep aynı saatte git birde eldivende taksan tırnağını törpüle içeride oluşacak en ufak bir çizik dahi bağırsaklarda kasılmaya neden oluyor

Çok geçmiş olsun benimde 14 ay oldu kaza gecireli durumumuz hemen hemen aynı fakat ben tek kanedyenle yürüyorum. Ayak bileklerim calismadigi için cihaz kullanıyorum. Sizin ayak bilekleriniz çalışıyor mu allah hepimizin yardımcısı olsun

benimki 3 yılı geçti tek kanedyenle yürümek benim için hayal yürüteçle zar zor yürüyorum kalça kaslarıda ayaklarda çalışmıyor birde koladan uzak dur idrar konusunda çok sıkıntı çıkartıyor dışkıda kanama olursa birşey olmaz deme mutlaka doktora git bağırsaklar bir kasılırsa 1-2 ay tuvaleti işkencenye ceviriyor

benim ayak bileklerimde hareket var sağ ayak bileğim eskisi gibi bütün parmaklarımı oynatıyorum sol tarafta da hareket var ama sağ baş parmağımı oynatıyorum sadece aşağı bükemiyorum demirc o yönden sıkıntım yok idrarım gelidimi tovalete gidip yapıyorum çok şükür tak falan kullanmıtorum bn

Nedensin maşallah durumunuz çok çok iyi tuvalet hissi de gelir inşallah zamanla çok sukret ve sabret bu kadar olduysa gerisi de gelir... Keşke benimde dönse ayak bileklerim çok az çekiyorum sol ayak bilegimi ama çok az..çok şükür bu günümüze herşey daha güzel olacak inşallah

arkdaşlar bn araç bile kullanıyorum vitesli uzun yol bile yapıyorum tek başıma

Nedensin;Ayak bileklerini nasıl calistirdin ne zaman döndü kaçıncı ayindaydi gelişmelerin?? Ne yapmam lazım ayak bileklerim için?? benim için çok önemli bileklerimi geri istiyorum rabbim nasip ederse inşallah elimden geleni yapıyorum allah yar ve yardımcımız olsun

uzungöl ark bnim kendiliğnden döndü kazanın 3 4 ay sonrasında yavaş yavaş hareket geldi ama sol ayağımda ½ 80 var çalırtırman içinse bileklerini bol bol aşağı yukarı oynat.

Üst Alt