Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L1 omurilik felçliyim, yarım yamalak hisler var ve afolarla ve walkerla yürüyorum..?

catherine91

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merdiven çıkabilir miyim? sizce bu bi gelişme midir?

Öncelikle h.g Ne zamn of lu oldunz L1 için bişey söyleyemem herkesn derecesi farklıdr merdiven çıkada bilirsnz çıkamaydablrsnz (ynlardn tutnma yeri varsa tutnp çıkarsnz) benm mesela 95 yılı 15 yıl oldu L2 kırığı her safhayı gördm tekrlekli sandelyden desteksiz yürümeye kadar. En iyi doktorunz kendinzsnz bana göre gelşmleri göreblysanz çalışmya devam edin hiçbirzamn bırakmayıni... Allah kolaylık versin...

aliş şerif afyondamısınız?bende afyondayım,tanışmak isterim

Evet Afyondayım atoksal neden olmasın güzel olur tanışalım:)...

özelden mesaj atarsanız telefonunuzu ararım ben

Öncelikle geçmiş olsun, ne zamandır böylesiniz, volkırla, afoyla yürümek, ileşme sürecinde bir aşamadır.Yakında volkırsızda yürürsünüz, ileşme sürecine bağlı.Bu arada mesane, idrarı dışarı cıkarmada problem yaşıyormusunuz.

teşekkür ederim cevapladığınız için. afedersiniz, benim büyük tuvaletimi kendim yapıyorum.idrar için tak yapıyorum.
bizim odalara girişte büyük basamaklar var onlardan çıkabiliyorum.
18 yaşındayım ve kimseye de yük olmamak için merdivenleri kendim çıksam iyi olur diye düşünüyorum
2aydır haftada 4 saat fizik tedavi ve elektrik tedavisi görüyorum. dizlerime yeni geliyor hisler hiç kimsenin yardımı olmadan kendim yürüyebiliyorum walkerla

Merhabalar, ne kadar süredir felçlisiniz? Dizlerinizi kırabiliyor musunuz? Benim eşimin seviyesi t-12 ...Aynı sizin gibi walker ve afoyla çok rahat yürüyor, yavaş yavaş kanadyen denemeye başladık bakalım..
Bizim evimiz 2 katlı, üst kata çıkan merdivenin tek tarafında trabzan vardı, biz de karşına da da paralel şekilde bir trabzan daha yaptırdık, tutunarak üst kata çıkabiliyor...Deneyin bence , ama mutlaka yanınızda birileri olsun, aksi çok tehlikeli olur, Bir yerinizi kırarsanız tedavinizi yavaşlatırsınız -ki asla böyle bir şey istemeyiz hiçbirimiz...:)

1 süredir böyleyim,dizlerimi biraz biraz kırmaya başladım..eşinizin his durumu nasıl?

Gecmiş olsun cok önemlı hızsetmek ayaga kalkıp yüreyecegınıze inaniyorum allah yadımcınız olsun sabır

Merdiven çıkıp-inerken kaza sonucu yaralanma riskini bertaraf ederek küçükten başlayarak denemeler yapabilirsiniz. Ne kadar hareket özgürlüğü elde edeceğiniz tamamen size (yaralanmanın seviyesine ve sizin gücünüze) bağlı.
Aman, sakın merdiven çıkıcam diye gözünüzü karartıp yaralanmayın... Aman.

His derken dokunma duyusunu kastediyorsanız, L4 seviyesine kadar duyusu var diyebilirim.. Kırık T-12 olmasına rağmen , motor hareket L3 seviyesine kadar var. Şöyle açıklıyım, bacaklarının üst ön kısmı, yanları ve dizlerinde dokunma duyusu var..Arka iç kısımlarda yok. Alt bacaklarda iç kısımlarda dokunma hissi var. Ayaklarda hiç yok...AMAAAA...His önemli değil , hissetmeyip yürüyen çok kişi gördüm..Önemli olan motor hareket olması, az da olsa üstüne gidilip kas çalıştırılarak güçlendirilebilir çünkü...
Yılmayın lütfen, aynen çalışmaya devam, çok çok iyi olacak hepimiz için herşey:)

catherine öncelikle geçmiş olsun bende aynı sen gibiyim yani sağ bacağımdaki dokunma hissi diz kapağımdan 4-5cm aşağısına sol bacağımdaki his ise diz kapağının 2-3 cm üzerinde
seviyem L1 ben kaza yapalı 10 yıl oldu kazadan 1 yıl sonrasına kadar anlattığım gibi hisler geldi yalnız dediğin gibi bacağımın üst ve yan tarafında his var arkada yok denecek kadar az.
ben uzun bacak yürüme cihazıyla koltuk deynekleriyle bir çıkışta 300-400 metre durmadan yürüyorum 5-6 sene çok sıkı çalıştım ama şimdi bıraktım egzersizlerimi ve bacaklarımdaki güç geriledi hem de çok
ben de 2. katta oturuyorum ve merdivenleri kendim tutunarak çıkıyorum umarım başarırsın

Üst Alt