Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L1 omurilik yaralanması sonrası ortaya çıkan Düşük Ayak sorununa dair çözüm..?

murat7044

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bende bundan 21 ay önce yani 2013 martta geçirdiğim trafik kazasi sonucu l1 omurga kemiğim kirildi ameliyat olup platinlediler
ilk başta his hareket hic bir şey yoktu ameliyattan 12 gün sonra fizik tedaviye başladım .fizik tedavinin 2 günü sol ayagim tedaviye cevap verdi
1 ay fizik tedavi sürecinden sonra evime 2 bastonla yürüyerek ciktim. İlk 3 ayda tek bastonla yürümeye başladım ama hala sağ ayak bilegimde ve parmaklarimda hareket yoktu .
sonrasında defalarca fizik tedavi seanslari gördüm şuan ayagimda hareket var bilegimde de hareket var ama yürürken bilekten sarkiyor kafasına göre basiyor :)

21 aydir akliniza gelen her türlü eksersizi yaptim günlük düzenli olarak yürüyüşe ciktim şuan desteksiz yürüyorum .yokuş cikmak ölüm oluyor resmen .

düşük ayak aksaklik yapiyormu kalçada agri yaratiyormu onu çok merak ediyorum .aklima hep acaba kalcamda bi sorunmu var diye defalarca film rotgen çektirdim hic bisey cikmiyor.

Bide tendom kas transferi ile bu düşük ayak sorunu duzeliyormus .bilgisi olan varmi

Düşük ayak, bilek felçi geçmez diyorlar, ben 18 senedır her gün tens cihazı ile çalıştırıyorum gelişme yok.bunun için karbon afo ile yürümem büyük ölçüde düzeliyor, karbon afo takmadımmı yürümem cok bozuluyor.Tek ilacımız fizik tedavi, ayak dondurma ve kas transferine sıcak bakmıyorum, afo olayı olmasaydı belki düşünürdüm.

Afoyu bende aldim ama hic bir faydasini görmedim çok zorluyor kullanmasi. Simdi foot up diye bi cihaz varmis esnek düşük ayak ateli diye onu sipariş verdim yarin elime gecicek bakalım nasil birşey.
Ama beni ameliyat eden beyin ve sinir cerrahisi tendom transferinin çok basarili olacagini söyledi.
Birde düşük ayak olan ayagin altından bileği ittirdigim zaman sallanma yapiyor komple bacak .1 sene icinde 100 seans üstü tens cihazi ile terapi gördüm .peki bu yaralanmadan dolayi dusuk ayaktan dolayi agrilar ne kadar zaman sürüyor

Sizdeki düşük ayak farklı olabilir hareket olduğunu söylüyorsunuz ,doktorunuzun dediği faydalı olabilir, benim bahsettiğim düşük ayakta ayak bileğini yukarı buken kaslar veya tendonmudur her neyse çalışmıyor çalışmamasının sebebi beldeki omurilik sinirinin hasarlı olması bu yuzden diz altı bacak baldırında incelme olur bunada kas atrofisi diyolar kaslar eriyor ,beldeki sinir düzelse bile buradaki kaslar kayış gibi olmuştur iş görürmü görmezmi bilinmez.Bunun için ilk günden beri fizik tedavi ile burdaki kaslar canlı tutulmaya çalışılır beldeki hadise düzelene kadar.Ben karbon afo kullanıyorum, diğer afolara afo demiyorum zaten onlar 2. dunya savaşından kalma materyel müzelik .bu düşük ayak afo olayından bir çok kişi müzdarip.Şu memlekette bilim insanı yokmu sorunu halledecek, yoksa iş başa düşecek :)

Geçenlerde bi yerde bi yazi okudum diyarbakır da 18 yildir protez teknisyenliği yapan birisi kadin corabi ve silikondan sinir hasarina bagli olarak düşük ayak yaşayanlara bi ürün geliştirmiş .hatta 3 ay kadar kullananlar yorum yapmış sinirlerde geri dönüşüm bile sağlamaya basladigiyla ilgili.ilginç ama her gün arastiriyorum yeni bir bilgi yeni bir gelişme için.bu düşük ayaktan kurtulmak lazim bir şekilde :) eksersiz yapmak ölüm geliyor artik .düşük ayak olan bacagimin kasi kuvveti normal bir bacak kuvvetinin iki kati .sadece sorun bilmekte ve parmaklarda

silahla yaralanma sonucu sağ ve sol ayağımda 8 ay önce düşük ayak oluştu
olaydan 2 ay sonra sağ ayağım normale döndü ancak sol ayağımdaki düşük ayak halen devam ediyor
geri dönüş olacaksa oluyor olmayacaksa fizik tedavi ile dönüş imkanı olmayacağı kanısına vardım fizijle sadece kaslara dışardan çalıştırma yani güncel tutma işlemi uygulanıyor bir nevi sinirin işlevini yapmaya çalışıyoruz o kadar

afolu hayata merhaba diyerek hayatın tadını yaşamaya bakın

arkadaşlar tuvalet hisleri geri gelir diyolar ondada bi gelişme yok kaslar çalışıyor his yok takla hayata merhaba demeli yine

allah herkese şifa versin inşallah

Üst Alt