Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L1 seviyesinde zede var. Uzun yürüme cihazıyla günde kaç saat yürümeliyim?

dgn

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
herkese slm bu daha yeni konu açısım ben 14 sene trafik kazası geçirdim l1 l2l 3l l4 kadar zede vardı
şuanda sadece l1 de var ve geri dönüşlerim çok iyi ayaklarımda his falan var
kazayı 4 yaşında iken geçirdim kastanmonuda ankarada tedaviler gördüm sonra
bazı sıkıntılardan dolayı hastaneye yatamadım evde uzun yürüme cihazlarıyla falan yürüdüm
size sormak istediğim ankara özel incek rehabilitasyon hastanesine yatmayı düşünüyorum
sizce orası nasıl odaları falan nasıl internetten araştırdığıma göre giden herkes memmun
sizce günde uzun yürüme cihazlaarıyla evde nekadar yürümeliyim 1 saat kadar yürüyorum
sizce bu yeterli mi değerli bilgilerinizi bekliyorum şimdiden cevap veren herkese teşekkürler

ankardaki rehabilitasyon merkezinde ki memnuniyet kişiye göre değişebilir uzun zaman olmuş bu konunun uzmanı bir doktora danışıp rehabilitasyon hizmetinin size katkıları neler olabilir bu konuda bilgi almalısınız uzun yürüme cıhazı ile ne kadar yürüme konusu ise size zarar vermediği müddetçe istediğiniz kadar yorulana kadar bıkmadan usanmadan yürümeye devam etmeni tavsiye edebilirim sağlıklı günlere

çok teşekür ederim biyo bakalım haziran gibi ankara özel incek rehabilitasyon merkezine gideceğiz
fizoterapistlerinin iyi olduğunu söylüyolar.

Yürümek dahil, kendi başınıza her ne yapabiliyorsanız, yapmalı, çalışan her kasınızı sürekli güçlü ve esnek tutmalı, kilo almamalı, tembelleşmemeli ve her şeyden çok çok çok çok daha önemlisi, asla gündelik yaşamınızdan kopmamalısınız.

Ayağa kalkmak ve yürümek için uzun bacak yürüme cihazına ihtiyaç duyuyorsanız, onunla dahi olsa 1 saat yürümek iyidir. Onun dışında bacaklarınızı itme-çekme, kaldırma vb. hareketlerle güçlü tutmalısınız.

oturanboğa verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

selam arkadaşlar nasılsınız...

bende bugün bir ilk olarak ayaga kalkacam uzun yürüme cihazıyla ölçü alacaklar fizyoterapi hocam cok memnun oldugunu söyledi ben 21 sene dir yürüyemiyorum içim de cok büyük bir heycan var yani bugün gidecem bacaklarımın ölçüsünü alacaklar sizce cihazım ne zamana gelir

şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla

mekaniz06 benim uzun yürüme cihazlarını medikalci 15 günde teslim etti
medikalcine bağlı senin hastalığın nedir?

benim hastalığım tek bacagım da kısalık var dı fizyoterapi hocam uzattı bacagımı damarlarımı gevşetti germe yaparak o yüzden yürüyemiyordum o yüzden uzun yürüme cihazı baglayacaklar

bacağın değilde kasında kısalık vardır senin yoksa germe yaparak kısa bacağı uzatamaz
bende egzersizleri bırakmıştım bi ara ozmana bendede olmuştu kas kısalması
bacağım tam acılmıyodu germe yapa yapa acıldı sendede odur.

ankara özel incek rehabilitasyonda kalan hiç kimse yok mu?
biraz hastane hakkında bilgi verseniz.

cihazsız yürümek

herkesze slm bi kaç sorum olucak
1-uzun yürüme cihzıyla yürüyen biri cihazsız da yürümü?

2-dizlerimi kitlemek için ne tür egzersizler yapmalıyım?

3-bacak kaslarını nasıl güçlendiririm?

Ayakta durabilmek için dizlerini kilitleyemediği sürece cihazsız kalkamaz ve adım atamaz.

Dizleri kilitlemek için de bacak kaslarını güçlendirmek için de temel kural şu: yapılabilecek her şeyi kendi başınıza yapın. Yatarken çekme, kaldırma, itme vb. hareketleri ihmal etmeyin. Olabildiğince ayağa kalkıp yürümeye çalışın. Ve mümkünse, birkaç seans fizik tedavi alın. Böylece oradaki fizyoterapistler size yapmanız gereken hareketleri en doğru şekilde öğretir ve siz de kendi başınıza tatbik edersiniz

Trafik kazasında omuriliğim zedelendi. Yardımcı cihazlar olmadan yürüyebilir miyim?

herkeze selam
5 yaşındayken trafik kazası geçirdim omuriliklerim zedelendi
kaza geçirdimde oturamıyordum tuvalet hissi falan hiç yoktu
çorumdan ankaraya gönderildim burada ameliyatlık bişey yok dendi
ve tedaviye başladım gidip geldim ankaraya oturmaya başladım
sonra kastanmonuda hastaneye yattım 2 aylık sonunda tuvalet hissim geldi
sonra bazı sorunlar oldu çoruma geri dönmek zorunda kaldık bir süre tedavi göremedim.
ve istanbul 70.yıl fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesine yattım burada haraket
yaparken bacağımı kırdım ve geri döndük çoruma ameliyat oldum bu arada kasılmalr bayağı arttı
eve fizyoterapist getirdik 1 sene kadar devam ettik uzun yürüme cihazıyla yürüyodum
sonra maddi sıkıntılar yüzünden tedaviyi kesmek zorunda kaldık ve 3 veya 4 yıl tedavi görmedi evde kendimizin yaptığıyla kaldık
ve kasılmalar bağayı arttı kasılmalardan dolayı sol ayağımda kalça çıkıklığı olmuş 2 cm kısa ve sonunda gecen sene gataya gittik
muayne oldum l1 de sıkıntı var dediler yatış için randevu aldık ama bi türlü sır gelmedi 1.5 sene oldu
gecen ay incek rehabilitasyona yattım fizyoterapis bacak kasların çok zayıf dedi
kısacası:uzun yürüme cihazıyla yürüyorum eve dödüm hastanede 15, 20 dkk bi egzersiz yapıyolar sonra kendi paralel barda
yürüyosun hastanede yatmaktansa dedim evde daha iyi olur gelir gelmez eve paralel bar yaptıdık hergün 2 saat uzun yürüme cihazıyla yürüyorum
ardından tens therapy ile ayak altından masaj yapıyorum.
uzun yürüme cihazıyla düzenli hergün 2 saatlik yürüme annem egzersizde yaptırıyor tens cihazınada bağlayorum
ayak altından acaba kaslar güçlenip uzun yürüme cihazı olamadan kanatyenle yürüyebilirmiyim
artık babama ve anneme yük olmak istemiyorum ha şimdi aradan ne kadar zaman geçmis derseniz
ozman küçüktüm simdi 18 yaşındayım insan büyükdükce anlıyor benim gibi
olup kanatyen ayağa kalkan var mı?
kasları güçlendirmek için napmalıyım?
biraz uzun oldu ama k.b
cevap veren herkeze teşekürler.

Doğancım, durumun şiir gibi kardeşim. Hiç kendine dert etme.

Geçen bunca yılın ardından cihazsız yürüyebileceğini sanmıyorum (ama L1'de bası varsa ve o kalktığında bir gelişme olacaksa, bak onu bilemem). Ama dedim ya, bunların hiç birisini dert etme. Durumun kendi başına yaşamana engel değil. Yapmak isteyip de yapamayacağın hiç bir şey yok. Üniversiteye devam etmek, engelli memur statüsünde memur olmak, KPSS'ye girip memur olmak vb. bir sürü seçenek var önünde. Enerjini bunlara akıtmalısın...

yorumun için teşekür ederim bülent abi

Üst Alt