Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L1 vertebra kırığından ameliyat olan var mı?

gabit

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb! oncelikle herkeze gecmis olsun diorum! biraz kendim hakkimda 27 yasindayim kendim kazakistanliyim, 8 ay once istanbulda 7 metrlik yukseklikten dusdum, L1 vertebra kirigim var, 10 gunnen sonra amelyat yapildi platin taktilar. Simdimi durmum sukur cok iyi, fakat biraz sorunlarшь var coraplarimi giymek icin yoksa ayakkabimi gimek icin esnekligim yok. ameliyat yaptigi doktorum 12 ay sonra tekrar ameliyat olmasini soylediler yane birakmam lazim platinleri esnekligim eskisi gibi ola bilermi? lutfen burda oyle amelyat yaptigin insanlar olsa bana yorumlasiniz
tesskurler

slm kardeşim çok geşmiş olsun bende L1 kırığı oluştu trafik kazası sonucu fakat ben okadar şanslı değildim sinir zedelenmesi sonucu felç oldum yürüyemiyorum platin takıldı 9 ay oldu ilk zamanlar çok kötüydü sanki içimde kazık saplı gibi oturup eğilemez hareket edemedim fakat bu zamanla normale dönüyor sürekli egzersiz hareketleri yap suan sanki platin varmı yokmu belli bile değil istediğim giibi eğiliyorum o yüzden kafana takma bununla gecmiş olsun acil şifalar dilerim Rabbimden saygılar...

eyvallah kardesim sanada cok buyuk gecmis olsun! tessekur ederim, ama doktor 12 ay gecince tekrar amelyat olunmasi lazim demist yane platibleri birakmam lazim diyor nasil yapsamki kendim normal hareket alamiom platinle birakmasin istiorum-)) nasil bi rsikler ola biler platini birakinca acaba?
p/s neyse ben ozur dilerim yabnciyim o kadar turkce fazla bilmiom eger yanlis yazssam -))

platinin orda olmasının bence hiç bir riski yok şahsen ben tekrar yürüsem aldırmam platinleri kalsın benle mezara kadar :) sen bol bol zorlamadan egzersiz yap alışman zaman alıcaktır ama alışacaksın eminim bende suan için hiç bir sıkıntı yapmıyor inşlh en kısa zamanda Rabbim şifa versin dostum..

amin kardesim,
sende en kisa zaman allah sifasin versin rabbim. ama ben aldirtmak istiorum alistim ama sonucta cok fazla otruamiom cunku asardaki omurgalarim agrior

Platinlerin vücutta kalmasının -özel bir durum yoksa- hiç bir zararı olmaz. Bence doktorunuzun söylediği fizik tedavi hareketlerini yaparak esnekliğinizi olabildiğince arttırmaya çalışmalısınız. Ve bence çorap-ayakkabı giymek vb. şeyler için de eğilmeyi değil, bacağınızı yukarı kaldırarak işinizi görmeyi denemelisiniz. Bir eksiğimiz ayakkabı-çorap bağlarken zorlanmak olsun! :)

Benzer deneyimi olan arkadaşlar yaşadıklarını paylaşırsa çok yararlı olur....

hmmm dusunmeliyim saol kardesim sana gecmis olsun diorum, ama benim icin sikinta var platnlerden cikartmasin istiorum hemde 12 ay icinde kemikler kayniyacagini soylemis doktorum. Cok heycanliyim

Üst Alt