Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L2 kompresyon kırığım var. Sinir hasarım yok. Beni neler bekliyor?

Gurkan11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba, 1 ay once olan bir kaza sonucu L2 kompresyon kirigim mevcut. Sinir hasarim yok. Herhangi bir ameliyata gerek gorulmedi. 1 aydir yatiyorum, kalkinca korse takmami tavsiye ettiler. bazi gunler belim cok agriyor. Bu durumum gecici mi? Beni neler bekliyor? Tesekkur ederim, herkese Allah sabir ve saglik versin.

Sinirde hasar yoksa canınızı sıkmanıza da gerek yok. Sadece kendinize biraz daha fazla dikkat etmelisiniz o kadar.

Korse hareketleri kısıtladığı için iyidir, ama kasların zayıflamasına neden olacağı için de dikkatli kullanılmalıdır. Kasların güçlenmesi için bazı fizik tedavi hareketleri yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Kırığın tamamen iyileşmesi zaman alacaktır. Korse kırık tamamen iyileşene kadar destek amaçlı önerilmiştir. Tamamen iyileştiğinizi düşündüğünüzde kullanmazsınız olur biter. Allah şifa versin...

Kusura bakmayin sizide yoruyorum arkadaslar. Bir sorum daha olacak; arkadaslar ayaga ne zaman kalkmaya baslamam lazim? Su ana kadar hep yataktaydim. Tam bir ay oldu.

Doktorlar ayağa kalkmanızı yasaklamadılarsa bir korse takıp kısa süreli yürüyüşler yapabilirsiniz. Korse mutlaka takılmalı demedilerse korse de şart değil ama destek açısından iyi olur...

bende l3 te kırık vardı yalnız bende platin takılmıştı ben 21 gün sonra yataktan kaldırmışlardı 29cu gün ameliyatın corse ile ayağa kaldırmışlardı yalnız bende sinir hasarıda mevcuttu fizik tedaviye 1 ay sonra başladım

Cok tesekkur ederim arkadaslar, yardimlariniz, desteginiz ve anlayisiniz icin.

Üst Alt