Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L4 C5 kırığı sonrası iyileşme durumuna dair deneyimleriniz..?

leonisleo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Geçirdiği kaza sonrasında L4 ve C5 omurlarında kırık oluşan fakat sinirlerde kesi tespit edilmeyen 22 yaşında kadın hastamız için yazıyorum.
Kaza sonrası sol bacak ve sol kolda his vardı fakat hareket yoktu.
Geçtiğimiz 2,5 ay içerisinde sol diz, sol ayak bileği ve sol ayak parmaklarda biraz biraz hareket başladı, sol kol dirsekte de hareket var ama sol el parmaklarında malesef henüz hareket yok. Sol bacağa shell takılarak paralel barda yürüme egzersizlerine başlandı.

Merak ettiğim bu tip bir kırık vakasından sonra 1 - 2 yıl içerisinde tamamen bir iyileşme olup olamayacağı. Bu konuda tecrübe ve görüşlerinize çok ihtiyacımız var.

Şimdiden teşekkür ediyorum
.

geçmiş olsun 2.5 ay çok kısa bi süre fizik tedavi ilebüyük bir geri kazanım olabilir üstelik keside yok fizik tedaviyi bırakmayın

geçmiş olsun hastanıza acil şifalar dilerim l4 kemiği hakkında bilgim yok fakat araç içi trafik kazası sonucu eşiminde c1 c2 c5 kırıldı kesi durumu hakkındada hiçbir fikrim yok fakat ameliyata girerken doktor ya ölür yaşasada ömür boyu felç kalır dedi fakat mucize mi desem artık bilmiyorum doktor mucize dedi ameliyata girerken ne kol nede bacaklarda his yoktu fakat ameliyat c5 kemiği için yapıldı ameliyattan sonra eşim ayaklarını ve sol kolunu hisetmeye başladı sağ kolda his yoktu şu an 4 buçuk ay oldu eşimi kaldırıyorum yataktan yardımla kalkıyor yürüyor bağımsız fakat ben tek yürümesine izin vermiyorum denge sorunu var ama o kendine güveniyor şu anda sol kol ve elde problem yok yemeğini kendi yiyior sağ elde tam yumruk yapamasada pençe durumuna geliyor kol daha kalkmıyor ama eskisine göre iyi sağ elini avucuma aldım mı baskı yapıp kaldırıyor eğer kesi yoksa hastanızda inanıyorum ki ilerde düzelme olacak ama asla eski haline gelmesini beklemeyin hayal kırıklığına uğrarsınız ne kazanabilirseniz kardır bu arada eşim c1 c2 içinde halovest cihazı takıldı 2 buçuk ay şimdi çıktı hala ağrıları dilerim hastanız gidebildiği en iyi noktaya gider allahtan acil şifa diliyorum

Arkadaşlarımızın yazdığı gibi, çok çok iyi geri dönüşler olmuş ve ilerisi için bu çok ümit verici...

Bence "ne kadar düzelir" diye bugünden düşünmektense adım adım iyiye giden süreci yaşamak çok daha doğru olur. Çünkü kim ne derse desin herkesin kendi durumu fakrlıdır ve ne kadar geri dönüş olacağı ne kadar iz kalacağı asla önceden tahmin edilemez.

Üst Alt