Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L5-S1 omurga kırığı var. Hisler ortalama ne zaman gelir?

MrYılmaz

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamun aleyküm arkadaşlar,Ben forumda yeniyim buda ilk konum.Aklımda bazı sorular varda benzer durumdaki bilgili kişilerin görüşlerini almak istiyorum.Kazaya gelecek olursak ; Ben Rizede dominosda kurye olarak çalışıp harçlığını çıkartıyordum.9 temmuz günü (5 ay önce) bir kaza geçirdim.Kazada motorun frenleri tutmuyordu,karşımda 17 yaşında sağır,dilsiz ehliyetsiz biri vardı.Kazada benim suçum yoktu.Tek suçum işi bırakmayıp o berbat motora binmeye devam etmekti.

Neyse sadede gelirsek kaza oluyor ve 16 kemiğim kırılıyor,bütün organlarım sönüyor.13 gün yoğun bakımda kalıyorum 2 ameliyat geçiriyorum bel ve femur kemiğinden.Diğer kemikler kendi kaynıyor,organlar tekrar çalışmaya başlıyor.Beldeki kırıklar l5 l6 seviyesinde.Şuan ölü vaziyetten 5 ay gibi bir sürede çok ilerleme gösterdim çok şükür.Şuan 3-4 ay yataklarda yattığım için kaslarda bir erime söz konusu ve yürümem biraz zor birde tuvalet hislerim ve dahada ilginci tuvalete çıkma bölgelerini bile hissetmiyorum.Sizce bu hisler geri gelir mi ? Gelen var mı ? Ne kadar sürede geldi ? ALLAH herkese acil şifalar versin inşallah.iyi forumlar

Hareket düzeyi şükürler olsun ki iyi.Ev içinde tek başıma yürüyorum dışarıya ise ailemden biriyle çıkıp gezebiliyorum.Ve araba sürebiliyorum.Her şey iyi bu açıdan ve her gün daha da iyi oluyor ama beni asıl korkutan ve tedirgin eden ürolojik konular.Şuan tak yapıyorum.Büyük abdesti küçük abdesti şuanlık hiç hissetmiyorum.Eti sıkıncada hissetmiyorum ama parmakla vurulunca çok az da olsa bi acı duymaya başladım.

Yani anlıyacağınız yürümem iyi sayılır ve zamanla daha da iyi olacağına şüphem yok.Tuvalet hissi dışında bir diğer beni zorlayan sorun ise uzun süre oturamama.Bu da çok önemli değil elbet geçer de tuvalet hissinden emin olamıyorum.Şimdiden teşekkürler iyi forumlar,herkese acil şifalar...

MrYılmaz

Tuvalet hissi/hareketi en zor ve uzun vadede geri gelen gelişmedir. Sabır.

TAK'ı düzenli ve özenli yapın. TAK yapmadan mesanenizi boşaltıp boşaltamadığınızı her tak öncesinde deneyin (2-3 gün denemeye devam edin). İşer gibi zorlayın kendinizi ve o esnada göbeğin alt tarafında (tam mesanenin üstünde) parmaklarınızla tık-tık vurun. Bu işeme refleksinizi tetikleyebilir ve işemenizi sağlayabilir. Bu olursa çok iyi. Ama yine de sabah-akşam TAK yapama devam etmeniz gerekir. Çünkü kendi başınıza işediğinizde muhtemeldir ki mesaneyi tam boşaltamazsınız.

Büyük tuvalet için de her gün düzenli olarak tuvalete oturarak barsak alışkanlığını edinmeye çalışın. Sağlıklı beslenin ve kabız olmayın. Bol su için. Olabildiğince çok hareket edin.

Herkes geç geldiğini söylüyor da bir tedavisi yok mu acaba daha erken gelmesi için ? Tak konusunda ustalaştım tak yaparken kendim boşaltıyorum zaten tak olmadan tuvalette de boşaltırım gibime geliyor ama doktorum ters tepip böbreklere kaçabilir dediği için henüz taksiz boşaltmayı denemedim ama başlicam onada doktora danışıp.Büyük tuvaleti sabah ve akşam 2 kere oturuyorum ve alıştırmaya çalışıyorum çoğu zamanda çıkabiliyorum.

Ben rizeden bodruma bir şifa ümidiyle geldim şuan bodrumdan yazıyorum.Bu tedavi eğer en ufak bir fayda sağlarsa buraya yazacağıma emin olabilirsiniz.Elektrik mı ne veriyorlarmış.Yapınca detaylı anlatırım.Çok hikayeler okudum burda bu işi yapan adam hakkında.4 yıldır tak kullanıp doktorların buna alış dedikleri kişi bile buradan şifa bulmuş.Inşallah bende bulurum.Eğer bir farklılık hissedersem yazacağından emin olabilirsiniz.Bence imkanı olan herkes denemeli.Kıymetli yorumunuz için teşekkürler

Kardeş öncelikle aleyküm selam çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin. omurga kırıklarında en önemlisi zamandır. 6ay - 2 sene içerisinde bir takım dönüşler olacaktır ama tamamen ilk hali gibide düzelme olmayabilir.

Bende de omurga kırığı var l2 4 platin var sağ dizim 1 yıl boyunca uyuşuktu his kaybı vardı bacagımın ön tarından kalçama doğru ama zamanla 1-1.5 yıl içerisinde düzeldi kimde ne kadar düzeleceğini Rabbimden başkası bilemez onun için isyan etmeden sabır edip dua etmekten başka çareniz yok ama zaman geçtikçe eskisinden daha iyi olcaksınız buna emin olun Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin inşallah.

Teşekkürler değerli yorumunuz için.Kimsenin tam olarak ne zaman ve ne kadar düzelme olacağı hakkında kesin bir bilgi veremeyeceğini biliyorum ama önümüzde güzel örnekler varsa onlara bakıp güç ve moral bulmak istiyorum sadece.

Benim tam olarak bir düzelme beklentim halen var...Allah herkese acil şifalar versin

Üst Alt