Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

L5 seviyesinde stenoz (omurilik kanal daralması) ve kök basısı ameliyatı olan var mı?

Solveus

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
1
merhaba,,,stenoz ameliyatı geçiren var mı? ameliyat sürecini anlatabilir mi? stenoz-omurilik kanalı daralması

amatörce yorum yazıyorum belirtiym.
hastane dönemmde oda arkadasım bu amelliyatı olmuştu.bi süre walker takıldı bikaç ay fızık tedaviyle de hasarsız atlattı.
konu omurilik olduğundan doktor seçimini iyi yapın :)

Cloud.

slm....emg çekildi bugün...periferik sinirlerde birşey bulunmadı....kısmi felçli olduğumu yazmıştım...L5 deki sinir köklerine bası yapan stenoz var denildi,,,ameliyatsız düzelmez gibime geliyor,,,beyin cerrahı göreceğim 6 ekimde,,,doktor seçimi ilk gideceğim doktor işte,,fakülte prof u...bu ameliyatı düzgün yapan başka cerrahlar bilmiyorum,,belki siteden bilgi gelir

Medikal park turker kılıç beyin cerahi prof dekan

enging76

teşk,,baktım,,,,bel ve omurilik ilgi alanında değil....göztepe/medical park.....gerçi ben Bursa'dayım ama aklımda olsun,,,siz mi ameliyat oldunuz daha önce omurilik stenozdan?

2 sefer ameliyat oldum .. ilk ameliyatım da 8-10 tane beyin cerahhıyla görüştüm platinsiz kurtulma imkanımın olmadıklarını söylediler .. ameliyat olduğum doktor ise platin kesin çözüm ama yaşın genç platinsiz kurtarmaya çalışalım dedi . fakat olmadı . ilk ameliyattan sonra şikayetlerim hiç geçmedi daha da arttı . 6 ay sonra artık yürüdüğüm mesafe 5 metreye kadar düştü . bacak kaslarım erimeye başladı . 2 bacağımda uyuşma ve hissizlik arttı . 10 ay sonra aynı doktoruma tekrar ameliyat oldum . L4-L5-S1 seviyelerine 3 sağda 3 solda toplam 6 adet vida takıldı

eski ve yeni durum kıyaslamanızı rica ettim dm den....kendi durumumu da yazdım,,teşekkürler

stenoz ameliyatı olmuş veya henüz olmamış fakat ağır belirtileri olan arkadaşlar dm den mesaj atabilirsiniz,tel no bırakabilirsiniz....ben ararım sıkıntı yok.....mümkün olan her bilgiyi toplamaya çalışıyorum...özellikle vida-platin gibi aparatlar kullanılmadan çeşitli yöntemlerle ameliyat şansı bulanlarınız varsa lütfen lütfen irtibata geçin benimle...hastane olabilir,doktor olabilir,ameliyat tekniği olabilir,,aklınıza gelen her konu ve detay stenezlo ilgili olarak....lomber yada herhangi bir düzeyde stenoz( omurilik kanalı daralması)--teşekkür ederim peşinen herkese....

@nofear39

tekrar merhabalar....platin ve vidaların sizde ne gibi sıkıntısı oldu bu son 10 ay içinde acaba? ağrı,sızı,batma,yanma türü şikayetlere sebep oldu mu,oluyor mu? kısacası metaller yaşamak ne tür birşey acaba? çok çok geçmiş olsun tekrardan...bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim arkadaşım

fizik tedaviye ameliyattan kaç gün sonra başladınız? özel bir merkezde mi devlet bünyesinde mi fizik tedavi gördünüz? ameliyatınızı devlet hastanesinde mi,özelde mi,yoksa üni tıp fak.bünyesinde mi oldunuz? maliyeti ne oldu?

öncelikle şunu bilmeni isterim , ben çok geç ameliyat olduğum için ; iyileşme sürecim sıkıntılı ve geç oldu .. yani söylediklerim moralini bozmasın ve umutsuzluğa kapılma .. benim ayak kaslarım tamamen erimişti bu yüzden artık bedenimi taşımıyordu ayaklar , belden aşşagısını hiç denecek kadar az hissediyordum ( sıcak su , iğneyi bile çok az hissediyordum ) ( uyuşukluk vardı ve yürürken zorlanıyordum ) ameliyat olduğum zaman çok kısa mesafelerde yürüyebiliyordum. 2-3 adım gibi.. hiç yürüyemiyodum desem bile olur ..

ameliyat sonrası 1 hafta ara ara ağrı ve sancılarım oldu .. yanma veya batma yok . zaten dışarıdan vidalar belli değil bende ..
ameliyat sonrasında ilk 1 ay tek başıma yürüyemedim sebebi ise ayak kaslarımın olmaması . kalkarken ve yürürken tüm baskı belime oluyodu .. bu da tehlikeli ve sancılı oluyodu. kaslar geliştikçe günden güne yürüme mesafem arttı .

metallerle yaşamak nasıl demişsin ? ilk etapda aman kırılırmı aman bişey olur mu .. aman batar mı dediğim çok oldu ..
ama 2. ayın sonunda fizik tedaviye başladım , daha doğrusu rehabilitasyon . bi uzman eşliğinde hareket ederek kendime güvenim geldi ve günden güne o metalleri unutup eski hayatıma dönmeye başladım. 30 seans tedavi gördüm .. bu ay tekrar başlıycam fizik tedaviye ..
(doktorum 6-7 ay ara ile 2 sefer fizik tedavi görmem gerektiğini söyledi o yüzden )

HASTANE : Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi
DOKTOR : Beyin Cerrahı Uzm. DR. Ahmet KARKUCAK
Fizik Hastanesinde de fizik tedavi oldum ..
ben özel ve üni.hastanelerine biraz karşı görüşlüyüm ..

nofear39

çok teşekkür ederim....tekrar çok çok geçmiş olsun....aklıma takılan birşey oldu....ileri vaka derken sanırım siz bir tetikleyici ters hareketle aniden felç oldunuz ve sonrasında yapılan tetkiklerde aslında ileri düzey stenoz olduğunuz tespit edildi?? yanlış mı anlıyorum acaba? çünki ameliyatın hemen öncesi ayak kaslarım erimişti demiştiniz,,keza belki bacak kasları da biraz,,,bu aşamaya gelene kadar zaman geçmiş olmalı felçte? tanı koyulması gecikmiş olamaz mı sizin gecikmenizden ziyade...çok ani 1-2 aylık süre içinde 1-2 adım atamaz olduysanız artık---nasıl size gecikmişiniz demişler,,orayı net algılayamadım? kimbilir tam tanı konulana dek ne kadar doktor,hastane gezdiniz,,,en sonunda var olan şikayetiniz(ağrınız yada kısmi felciniz) tavan yaptı ve iki adım yürüyemez oldunuz....bu durum da geciken siz değil de sanki tanı koyamayanlar olmuyor mu? teşekkürler

İyileşme süreci sıkıntılı ve geç oldu yazmışsınız 1 ayda ayağa dikildiyseniz bu büyük başarıdır.Sanırım sizin omurilik kanalı açılmamış acılsa ayağa kalkma süresi ortala 7 ayı bulurdu.Beyin omurilik sıvısı kendini ancak bu sürede yeniler.Ameliyata felç girmekte iyileşme sürecini uzatır.Anlattığınız gibi kaslar erir birde bunun üstüne 1-2 ay yatakta yattığınızı düşünün nasıl ayaga kalkacaksınız bel bir tarafa kayar dizler bir tarafa.Uzman bir fizyoterapistin eve gelip tedavi yapması çok önemli.Çok geçmiş olsun.

faruk34
iyi dileklerin için teşekkürler ..

bana 8 sene önce 2 tane bel fıtığı olduğu söylendi .. ayağımın birini sürükleyerek yürüyodum .. ameliyattan korktum belden 10 tane kortizonlu iğne oldum . ( isimlerini hatırlayamıyorum) 3-4 ay sonra düzeldim hayatıma devam ettim ..

2013 ün 8 ya 9. ayında sol ayak parmağımdan uyuşma başladı yaklaşık 2 ay da ayaklarım tamamen uyuştu . bu süreçte zaten MR çekindim doktor doktor gezdim . ve ameliyatsız düzelemiyeceğimi anladım .

daha önce uzun süre kullandığım antideprasan ve ağrı kesiciler yüzünden Karaciğer de AST ve ALT değerleri yüksek çıktı. ve Ameliyattan sonra karaciğer yetmezliği çekebilirim diye anestezici ameliyatı onaylamadı . baya bi uğraş verdim bu konuda . en sonun da lokal anestezi ile yapıldı ilk ameliyatım .

ilk ameliyatım 2014 ocak da oldum. doktorum vidasız kurtarmaya çalıştı bende çok istedim ama olmadı .

2014 ağustos ayına kadar her geçen gün kötüye gitti . ağustos ayında tekrar ameliyat kararı aldık . AST ve ALT için tekrar düşmesi için çaba sarfettik ama çok bi değişiklik olmadı . 20.11.2014 tarihinde 2. ameliyatımı oldum . 1 gece yoğun bakımda kaldım ( karaciğer için ) 3. gün yürütmeye başladılar . 5.gün taburcu oldum. 1 ay boyunca sağ ve sol tarafıma yattım . destek almadan hiç bir şey yapamadım . ve 3ay çelik korse taktım.

2 senedir uğraşıyorum . şikayetlerim tamamen bitmedi. tedavim devam ediyor fizik tedavi olarak . çok şükür dikkat ederek günlük hayatımı devam ettiriyorum ..
yaklaşık 2 senede kemikler tekrar kaynıyo ve platinlere gerek kalmıyor .. 2 sene boyunca dikkat etmek gerekiyor

Solveus
Bu hastalığa sebebiyet verecek hiç bir olay yaşamadım . nasıl olduğunu bende bilmiyorum .. Ben bel fıtığıydım ama 8 sene sonrası stenoz ameliyatı oldum :)
dediğim gibi uyuşmayla başladı , hissizlikle devam etti . herşey çok çabuk oldu . ilk ameliyatıma kadar yine iyiydim . ama ilk ameliyatı olduktan sonra her gün daha kötü oldum ..

nofear39

:(,,,durumunuz benimki ile aynıymış hemen hemen...benimki de nasıl olduğunu anlayamadığım bir felç....şuan ayak yada bacak kaslarım erimiş durumda değil fakat o dediğiniz tarz uyuşma hissizlik şuan bende mevcut...tek bacakla başladı,derken o bacağı toparladım fizik tedavi ile,,sonra da diğer bacak....herşey bu son 2 ay içinde tedricen oldu bende....2 aylık bir süre gecikmiş bir ameliyat olacağım anlamına mı geliyor acaba?:(( bir de belimde yeni yeni ağrılar oluşmaya başladı.....hayatım boyunca hiç bel ağrım olduğunu anımsamıyorum....teşekkürler,,

Solveus

Bence gecikmiş bi durumun yok .. ama ihmale gelmeyen bi hastalık .. fizik tedavi ile toparlaman da çok iyi bence ..

bende fizik tedavi istedim fakat omurilik kanalının içinde kemik oluşmuş o kemikler sinirlere baskı yapıyor . fizik tedavinin ameliyat olmadan hiç bir işe yaramıyacağını söylediler ..

ben ameliyat öncesi otururken ve yatarken belli pozisyonlarda kendimi iyi hissediyordum ..
onun dışında ağrılarım çok oluyodu belimde ve iki bacağıma birden ..

nofear39

ben öne eğik hafif kambur durduğumda sandalyede vs..kendimi rahat hissediyorum biraz daha...ayakta durduğumda yada yürüdüğümde belimde yada sırtımda anatomik bir şekil bozukluğu mevcut değil ama dediğim gibi sadece öne eğik durduğumda rahatım....sizde de böylemiydi acaba ameliyat öncesi? hiç dikkat ettiniz mi o dönemler? bir de ameliyat kapalı mı açık mı yapıldı,,,,kesi uzunluğu ne kadar oldu?:( genel mi belaltı anastezi mi tercih edildi? yada size sordularmı seçmeniz için? belinizden mi yoksa yan taraftan mı ameliyat oldunuz acaba? iki türlü stenoz ameliyatı olabiliyormuş,,duruma göre....ameliyatınız kaç saat sürdü, ne kadar zaman sonra taburcu edildiniz? hastanede yattınız mı? hastanede kaldıysanız sonda benzeri şeyler kullanıldı mı? ne tür dikiş atıldı? bazı dikişleri vucut kendi kaybediyo,bazılarını alıyorlar....biliyorum çok soru soruyorum ama neyle karşıkarşıya kalma ihtimalim var bilmeliyim...6 ekime kadar sizi rahatsız edebilirim,,,özür dilerim peşinen...6 ekim de görüşeceğim doktor türkiyeye dönecek çünki,,maraton benim için yeni başlıcak:(( tekrar geçmiş olsunnn

Solveus

Problem değil aklınıza gelen herşeyi sorun . elimden geldiğince cevaplıyım .. birbirimize yardım etmek için burdayız :)
bende öne eğildiğimde kendimi rahat hissediyordum . omurilikler arasında açılma olduğu için o anlık sinire baskı azalıyo yada kalkıyo.. bu yüzden bi rahatlama mevcut.
Ameliyatım açık oldu . ameliyat yeri yaklaşık 10-12 cm - 24 adet tel zımba ile dikiş atıldı.. bana sormadılar ameliyat uzun süreceği için genel anestezi olacaksın dedi. ameliyat yerim belimde (yan taraf değil ) ameliyatım yaklaşık 5-6 saat sürdü . ameliyat sonrası 1 gün yoğun bakımda kaldım , ( karaciğerden problemim vardı her saat kan alındı değerler kontrol edildiği için ) sonra servise aldılar. servisde 3.gün çıkabileceğimi söylediler ama ben 5 gün kaldım ( kendimi iyi hissedince çıkış yaptım ) . ameliyattan çıktığımda sonda takılıydı problemler yaşadım söktürdüm , bi daha da takılmadı . ameliyattan 10 gün sonra da dikişlerim ( yani zımbalar ) alındı ..

Ters harekete veya tramvalara bağlı bel kaymalarında ,omuriliğe baskı yapan omur kemiklerini yerine getirme yöntemi '''manuel terapidir''' eskiden kırık cıkıkçıların yaptığı bu işi günümüzde manuel terapisler yapıyor.Ciddi anlamda bunun eğitimini gören uzman kişilerin uyguladığı bu yöntemle ameliyata gerek kalmıyor.

MANUEL TEDAVİ NEDİR?

Problem değil aklınıza gelen herşeyi sorun . elimden geldiğince cevaplıyım .. birbirimize yardım etmek için burdayız :)
bende öne eğildiğimde kendimi rahat hissediyordum . omurilikler arasında açılma olduğu için o anlık sinire baskı azalıyo yada kalkıyo.. bu yüzden bi rahatlama mevcut.
Ameliyatım açık oldu . ameliyat yeri yaklaşık 10-12 cm - 24 adet tel zımba ile dikiş atıldı.. bana sormadılar ameliyat uzun süreceği için genel anestezi olacaksın dedi. ameliyat yerim belimde (yan taraf değil ) ameliyatım yaklaşık 5-6 saat sürdü . ameliyat sonrası 1 gün yoğun bakımda kaldım , ( karaciğerden problemim vardı her saat kan alındı değerler kontrol edildiği için ) sonra servise aldılar. servisde 3.gün çıkabileceğimi söylediler ama ben 5 gün kaldım ( kendimi iyi hissedince çıkış yaptım ) . ameliyattan çıktığımda sonda takılıydı problemler yaşadım söktürdüm , bi daha da takılmadı . ameliyattan 10 gün sonra da dikişlerim ( yani zımbalar ) alındı ..

:(,,,teşekkür ederim...üzüldüm ve korktum..:( fakat yine de bilmek zorundayım..:( çok cesursunuz...ben nasıl dayanırım bilmiyorum...gerçi ameliyatlar kişiye özel durumlar ama:( kesi alanınız çok büyük...avantajınız erkek olmak ve kilolu olmak...ben 53 kiloyum...platin koyulursa dışardan bakıldığında bile belli olabilir...yatağa bası yapabilir geceleri belki,,,türlü türlü şeyler geliyor aklıma:(ben mikro cerrahi yada endoskopi şansı var mı benim için onu öğrenicem öncelikle...açık ameliyat korkutuyor beni....sanırım ben de genel anestezi ile olurum,,,süre deli bir süre....beyin hücrelerimiz mahvolacak:(...bir de bu koyulan titanyum platin vida ve rodların kalitesi de önemli,,türlü türlü markalrı var...bazısı ilk 2 ay içinde kırılabiliyormuş...vida başı kopması diyolar:( ....siz sanırım bu tip şeylerle karşılaşmadınız da? çok şükür diyorum....teşekkürler tekrar...geçmiş olsun

pazartesi istanbula geliyorum....op.dr.Gökhan Özçınar'dan rendavu aldım...ne olacaksa olsun artık,yaşamak işkenceye dönüştü:( oturmak kalkmak yatmak eziyet....yeni bir MR çekileceğim orda...ameliyat demezlerse hayal kırıklıklarının en büyüğü benim için,,,bir an önce ameliyat olup bu eziyetten kurtulmak istiyorum..:(korkmuyorum bile artık sanırım,,,o kadar şok korkuyu bile paralize ediyor:((bahsettiğim doktor bel cerrahisinde oldukça iddialı bir doktor...inşallh şansım yaver gider sevgili dostlar...bu forumda ilgilendiğim konularda bana bilgi saglayan ve tecrübelerini paylaşan herkese binlerce kez teşekkürler....hakkınızı helal ediniz,nolur....ne de olsa ameliyat ufukta var gbi....ne olur olmaz belli olmaz,narkoza toleransım düşük,,,10 yıl öncesinden biliyorum....hayatta kalırsam ve iyileşirsem ben de tecrübemi yazarım ki dostlar faydalansın....herkese acil şifalar diliyorum...Allah bana da ya şifamı versin ya ölümü....başka dileğim yok artık....dayanma gücümün sonuna geldim 2 aydır...:(

Solveus

Çok da cesur sayılmam iğneden bile korkarım :) ama insan çaresiz kalınca tamamen değişiyor , yapamam dediğin şeyin başrolunde oluyorsun .. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın ..
Tabi ki kapalı ameliyat olmak çok daha iyi fakat vida ve platin takmak mümkün değil .. ben doktoruma güvendim ve çok da detaya takılmadım yani vida kalitesi olarak .. çok şükür 10 ay oldu ve her ay gidip röntgen çekiniyorum herhangi bir yamulma yada tahribat var mı die çok şükür ki bi problem yaşamadım .

Bence herşeyi araştır bil , iyi bir doktor bul , güven ve sadece tedavini ol .. Çok detaya takılma ..

hakkında hayırlısı olsun .. Allah şifa versin .. kafana takılan herşeyi burdan yada özelden sorabilirsin elimden geldiğince yardım ederim ..

@nofear39

Tesekkurler,,,her ay rontgen cekilmesi mantikli,,bunu da not ediyorum,,pazartesi istanbula gidicem,bunu da doktora sorucam,,suan durumum iyi degil,insallah eziyetime bi son verilir,,haklisiniz,,artik vida platin acik kapali umursayacak durumda degilim,anlamadigim hergun bu kadar nasil belirgin bicimde kotulestim:(,,hakkinizi helal edin arkadasim,zamaninizi ayirdiniz,onca sorumu yanitladiniz,,minnettarim...

Yukarida bir yerde 3ay celik korse kullandim demissiniz,,bu konuda detay vermeniz mumkun mu? Geceleri uyurken de mi takiliyo acaba?24 saat takiliyo olamaz heralde,?amac sanirim platini desteklemek?3ay fiks bir suremidir?celik korse kullanmak nasil hissettiriyor?ilk defa duydugum bisiy bu benim:(tekrar gecmis olsun,,

Çelik korse bende kullandım.Normal bez korseye arkaya gelecek şekilde çelik cubuk takıyorlar.Bu cubuk acıttığı için genelde cubuksuz giyerdim korseyi.Yatarken cıkartıyorsun.

http://www.tr.all.biz/img/tr/catalog/242411.jpeg

Arka ve yan kısımlarda çelik cubuk yuvaları oluyor.

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. Güzel bir paylaşım olmuş.

Solveus

hastanede yattığım dönemde yatarken belimin altında duruyordu. kalkıcağım zaman cırt cırtlı kemerini bağlayıp kalkıyodum . taburcu olduktan sonra yataktan kalkarken oturur halde takıp sonra ayağa kalkıyordum . kişiden kişiye değişebilen bişeydir bu bana 3 ay kullanmamı söylediler . yatak harici her daim çelik korseyle geziyordum ..
korseyi taktığınızda belinizi tamamen sarıyor ve omurilik sağında ve solunda olmak uzere 2 tane çelik çubuk var . diğer taraflarında esnek yapıya sahip çubuklar mevcut ..
dik durmayı ve belinizde ki kemiklerin düz kaynamasını sağlıyor .. en güzeli de bele büyük destek sağlayarak çok kolaylık sağlıyor ..
ama zaman geçtikçe insan sıkılıo terletiyo vs. vs.

faruk34
benim kullandığım da buna çok benziyor ..

muratoto
Çok teşekkürler :)

Arkadaslar belden 2.mrimi cekildim,bisiy bulamadilar yine,,sanirim ameliyat olmucam,ist isi kaldi:(delirmek uzereyim,yataga mahkumum nerdeyse ama hala belinde bisiy yok diyolar,,hareketlerim iyice kisitlandi artik:(gillian bare hastaligindan suphelenmeye basladim kendimde,,pek cok tip makalesi okuduktan sonra,,bir norolog daha gorucem,suan yataga buyuk oranda mahkum bi felcliyim bacaklarimdan ama hicbisiyin yok deniliyo,tani alamiyorum:(sanki 2ay once gunde 7,5km yuruyebilen insan ben degilim,moralim cok bozuk,depresyonun dibine vurdum artik,,tani yok tedavi yok,,,ortada neden yok ve gecen 2ay,artan felc ve omurtorpusu agrilar,,:(gillian bare sendromu forumda var,ordan ulasilmasini bekliyorum bana arkadaslar

faruk34

teşk ama sanırım ben belimden ameliyat olmucam...yeni MR abakan doktorlar böyle bişiy söylemediler...hala neyim var neden felcim kimse bilmiyor:( guillian bare hastası olabilirmiyim diye araştırma yapıyorum siteden....bir başlık gördüm,,,bana uyuyor semptomlar fakat yarın fakülteden rendavu alabilirsem artık son çare başka bir nörologa gidicem....size sormak sitediğim bişiy var bir de,,,7 ay öncesi(ameliyattan önceki süreç) ameliyata girmeden önce düşük ayağınız varmıydı,,,kısmen felçken mi girdiğiniz tümör ameliyatına..o süreci biraz anlatabilirmisniz,,,? ameliyat sonrası mı düşük ayak oluştu sizde....bacaklarınız sağasağlammıydı ameliyata girerken? teşkk

Öncelikle şu mr. olayı bazen hadiseyi yakalayamıyor.Birinci sebeb doktorun iyi tanı koyamaması ve bunun sonucunda radyolojide birşey cıkmaması.İkinci sebeb ise daha çok tümörlerde raslanan birşey, doktor tam tanıyı koysa bile ,bizim sigorta veya coğu mr merkezlerindeki mr 1,5 testa gücünde hastalığı göruntelemiyor, en az 2 veye 3 testa gücündeki mr da hastalıklar rahatlıkla görüntülenebiliyor.
Benim hastalığın 1 sene öncesi romatizma tipi dayanılmaz ağrılarla başladı, belimde ,ayağıma uzanan agrılar, zıplayamıyordum arabaya binemiyordum ufak bir sallantıda sanki tornavida ile belimi ve ayağımı oyuyorlardı.O dönem asker olduğum için ağrı kesici ile idare ediyordum.Askerlik bittikten sonra çapa hastanesine gittim mr da 3 fıtık görundu fıtık dendı 1 ay bunla ugraştık, ayaklarda agrı gitmiş uyuşmalar başlamıştı ,Amerikan hastanesine gittim oraki nörolog Bülent Madi bey yürumemden kesin belimde tümör veya intihaplanma olabileceğini söyledi, hastane yatılması gerekmekte diğer tetkik için, tetkik ve ameliyat masraflarının çok tutacağını söyleyerek bizi üniversite hastanesine yönlendirdi, bizde cerrahpaşa tıp fakültesine yatış yaptık.1 ay tetkikler sürdü bişey cıkmadı, en son tekrar belden ilaçlı (kontraslı )ikinci mr da tümör cıktı.O sırada ayaklarda hıs ve hareket kalmamıştı tekerlekli sandalyedeydim.Sonra beyin cerrahisi doktoru prof Emin Özyurt hoca ameliyatımı yaptı.Ameliyata felç girdim ,felç çıktım toparlanmam 7 ay sürdü.Sağ ayaktaki düşük ayak düzeldi, soldaki düzelmedi.

faruk34

...gayet net,,, bunlar tanı tetkik yapana kadar ömür bitiyor,,,bendeki durum da aynı,,,,muz cumhuriyeti snki,,,2 aydır neden felcim bilen yok....daha bugün yataktan çıkabildim,,,istanbula da gidemiyorum....zira yatay halde yolculuk yapılamıyor şehirlerrası:((,,,ben ölünce şundan öldü diyemeycekler bile,,,o kadar berbat bir durum var ortada:((( ben düşük ayak olmdan ne yapılacaksa yapılsın diyorum da bana şuyun var diyen olmadığı gibi her doktor da farklı bişiy atıp tutuyor,,,,

İyi bir profa görun.Malesef süreç öyle bazı doktorlar var gerçekten insanı zıvanadan cıkartıyor.Doktor işini bazen elektronik cihaza benzetiyorum iyisi iyi kötüsü servisten cıkmıyor.

faruk34

tıp fakültesi doktorlarına gidicem en son,,bursa özelleri bitirdim,bursa devleti bitirdim,acıbadem istanbulu bitirdim,,,artık tıp fakültesi de bişiy yapamayız derse,anlamazsa durumu tvlerde skandal avr diye ana yayına çıkıcam,,,,türkiyede sağlık sistemi nedir bilsin türkiyee!!!

Sizin bir üniversite hastanesınde yatış yapıp burada tetkiklere devam edilmesi lazım.Doktorlar tahlilleri öne alıyorlar.Dışardan yaptırsan her tahlıl mınımum 10 gun sürüyor.

Üst Alt