Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Latitude 8 işitme cihazı kullanan var mı?

canere

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ilk defa işitme cih.kullanacağız latitude 8 önerdiler bu cihazı kullanan varmı?

sevgili kübra,

duymadığımız markalara karşı önyargı olmamak lazım. latitude 8 unitron markasının bir modelidir. unitron ise phonak'ın yan markasıdır (beko-arçelik gibi). phonak'lardan pek bir farkı yok kalite açısından. zaten çoğu modelleri de phonak'ın modelleriyle bire bir aynı, bir tek adlarını değiştirmişler, bir de ufak tefek dışı görünüşünü farklılaştırmışlar. geçen yıl cihaz alırken bunu da denemiştim ve sesi bana çok temiz gelmişti. unitron 8 modeli, 8 kanallı, ortama göre otomatik yönlenebilen (adaptive directional) çift mikrofonlu, 3 programlı orta sınıf bir cihaz. fiyatı 2000 lira civarı. ama biraz pazarlıkla 1500'e alınabilir. 2 cihaz alınca ikincisine %50 indirim yapıyorlardı benim zamanımda, hala yapıyorlar mı bilmiyorum. nakit ödemeye de ayrıca indirim yapıyorlardı. dolayısıyla tıpatıp aynı phonak modelinden %30-40 daha ucuza almak varken neden tercih edilmesin ki? bence ses kalitesinden siz de memnun kalırsanız rahatlıkla alabilirsiniz. ama her zaman söylediğimiz gibi, almadan önce bir kaç farklı markayı daha deneyin, en çok hangisinden memnun kalırsanız onu alın. bu arada, çok paranız yoksa asla 2000-2500 liranın üstü cihazlara bakmayın, değmez! (bkz. forumdaki diğer başlıkta bir arkadaşın 5500 lira verdiği oti,con cihazıyla yaşadığı sorunlar!)

sevgili unsal
siz bu denediginiz cihaz ileri isitme kaybina olmali cunku formda hep yazdiginiz ileri isitme kaybi oldugunuz ve somo dm kullandiginiz :)8 kanalli oldigunu yazmissiniz ama sizden cikis gucunu frekans araligini sorsam beni kirmazsiniz degilmi cunku isitme cihazi saticilarindan bu bilgileri inanilir olarak genelde alamayiz:(
basligi acan arkadasa
isitme cihazina parayi cok verdikce beklentimiz daha cok oluyor frekans bilgilerine ulasirsak sevgili hunsal sayesinde bunu deneyelim bakalim isitme cihazinda asli masli firmadan hizmet almak servis islerinde aksama olmasin bizlere dogru bilgi veren saticisi olan firmalar olsun:)bu unitrona phonak satanlar destek verdikten sonra niye daha cok para verelim dimi ama:eek::eek:tabi asil markanin orijinali daha cok ise yarayabilirde denedikten sornra karar bize ait

sevgili shukufe,
unitron latitude'larin (ki bunun da kanal sayısına göre 4-8 ve 16 diye modelleri var) mikro bte, bte ve bte hp (high power) gibi bir sürü alt modeli mevcut. ben en güçlü olan bte hp'sini denemiştim. onun maksimum çıkış gücü 135 dB, kazancı ise 75 dB idi. Sumo DM'de bu rakamlar yanılmışyorsam 144-85 dB. elbette sumo çok daha güçlü çıkış gücüne sahip. Ama bu da 85-90 dB'e kadar kaybı olan birine yeterli bir cihaz (benim kaybım da bir kulağımda 90, diğerinde 95 dB civarında). ama bunların da daha ileri kayıplar için sumo veya naida ayarında iki modelleri var: 360 ve 360+ (360+'da direksiyonel mikrfon var, diğeri tek mikrofonlu). Bu modellerin çıkış gücü 144 mB, kazancı 86 dB. Frekans aralıkları ise 100-4900 hz. Zaten ileri kayıplılara hitap eden cihazlarda ne yazık ki frekans aralığı fazla geniş olmuyor.

bu arada, tüm unitron modellerinin fiyatları aşağıdaki linkte yer alıyor:
UNITRON fiyatlarımız - Aktif Duyu Bireysel

hepinize teşşekür ederim; phonak s ııı sp yide öneriyorlar bilgisi olan varmı?

verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim sevgili hunsal
benim resound canta cihaz bozuk degil ama daha yuksek ses veren cihaz istiyorum yoksa cihazim hic bakim filan gormesede mukemmel calisiyor
bence frekans araligi cok onemli cunku denedigim resoundun spark modeli simdi kullandigim cihazin frekans genisliginde degil sesi guzel olmakla beraber kendi cihazim kadar konusmalari anlamdigim icin tereddut ettim almadim
frekans araligi yuksek cift mikrofonlu super power olanlari istiyorum 4900 frekans alani beni tatmin etmicek
yani nadialarda oyleyse bosuna heves etmiyim :(

Benim kullandığım naida V sp de frekans aralığı 6900 hz ve soundrecover ile bu aralık 8500 hz e kadar çıkıyor. Çift mikrofon da var , kısmen de işe yarıyor. 80 db maksimum kazanc. Tabii herkese uymayabilir. UP modelinde kazanc 85 db.

canere

işitme kaybı oranınız nedir bu işitme cıhazını size kim önerdi işitme cihazı kullananlar olarak kaybınızı söyleyin ben ve arkadaşlarım size yardımcı olalım

70 db. odyodontist önerdi.

naida s ııı sp orta dereceden ileri derece işitme kayıpları için tasarlanmış 50 db ile 110 db arası

latıtude 16 kanallı cıc var kulak arkası modelleride var phonak işitme cihazları ile özellikleri aynı arkadaşım kullanıyor fındıkzadede betaton işitme cihazlarından almış cıc modelini ve memnunda 2 ay oldu alalı bir dene ayrıca köklü bir firma arkadaşlar phonakda bir ara iyi çalışma yapmıştı sonra bıraktı unutulduu şimdi yine gündemde bu köklü olmadıgını göstermez bence

Üst Alt