sevgili kübra,
duymadığımız markalara karşı önyargı olmamak lazım. latitude 8 unitron markasının bir modelidir. unitron ise phonak'ın yan markasıdır (beko-arçelik gibi). phonak'lardan pek bir farkı yok kalite açısından. zaten çoğu modelleri de phonak'ın modelleriyle bire bir aynı, bir tek adlarını değiştirmişler, bir de ufak tefek dışı görünüşünü farklılaştırmışlar. geçen yıl cihaz alırken bunu da denemiştim ve sesi bana çok temiz gelmişti. unitron 8 modeli, 8 kanallı, ortama göre otomatik yönlenebilen (adaptive directional) çift mikrofonlu, 3 programlı orta sınıf bir cihaz. fiyatı 2000 lira civarı. ama biraz pazarlıkla 1500'e alınabilir. 2 cihaz alınca ikincisine %50 indirim yapıyorlardı benim zamanımda, hala yapıyorlar mı bilmiyorum. nakit ödemeye de ayrıca indirim yapıyorlardı. dolayısıyla tıpatıp aynı phonak modelinden %30-40 daha ucuza almak varken neden tercih edilmesin ki? bence ses kalitesinden siz de memnun kalırsanız rahatlıkla alabilirsiniz. ama her zaman söylediğimiz gibi, almadan önce bir kaç farklı markayı daha deneyin, en çok hangisinden memnun kalırsanız onu alın. bu arada, çok paranız yoksa asla 2000-2500 liranın üstü cihazlara bakmayın, değmez! (bkz. forumdaki diğer başlıkta bir arkadaşın 5500 lira verdiği oti,con cihazıyla yaşadığı sorunlar!)