Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lavman yaptığım halde tuvaletimi tam yapmıyorum. Ne önerirsiniz?

besalti20

Aktif Üye
Konular
295
Reaksiyonlar
12
lavman yaptığım halde tuvaletimi tam yapmıyorum.? nedeni nedir.?

Bağırsakta bir beyindir. Bazen lavman bile işe yaramıyor.

besalti20
Bağırsaklarınızı lavman ile tembelliğe alıştırmayın.
Bol su için, lifli ve posalı gıdalar tüketin, engeliniz nedir bilmiyorum ama mümkün olduğunca hareketsiz kalmayın.
Gerekli durumlarda seyrek olarak sıvı lavman ya da tüp şeklinde laksatif ilaç uyguladığınızda maksimum etki için mümkün olduğunca (duruma göre 20 dakika civarı) içinizde tütün, hemen ilk üç beş dakikada tuvalete çıkmayın.

@besalti20
Geçmiş olsun kardeşim. Malesef ileri düzeyde kabızlık ofluların kronik hale gelmiş en büyük şikayetlerinden biri.
Bunu yine en iyi aynı dertten uzun süredir muzdarip olan tecrübeli oflular bilir.
@OturanBoğa püf noktası diyebileceğimiz tavsiyeleriniz ve çözüm önerileriniz var mı ?

bol bol kayısı yiyin gün kurusu yiyin bağırsaklar bizim 2. beynimizdir....geçmiş olsun....

Maalesef bunun kolay yolu yok.
4-5 günde bir tuvalete çıkın. Her gün çıkacağım diye kendinizi heba etmeyin. Tuvalete çıkacağınızı hissettiğinizde mutlaka tuvalete gidin, sakın ertelemeyin.
Her gün 4-5 tane kuru kayısı yiyin (kompostoluk diye satılan kuru kayısı bende çok daha etkili)
Kabızlık yapan bütün yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Kola, cips, bisküvi vb. market ürünlerinden uzak durun. Beyaz ekmeği yanınıza bile yaklaştırmayın.
Barsakları çalıştıracak gıdalar tüketin. Kendiniz için bu tür gıdalar belirleyin. Dere otu, sumak, ıspanak, yazın başında çıkan "etli ve hafif acılı" yeşil biber vb. şeyleri deneyin...
Tuvalete çıkacağınız gün karnınıza sağdan-sola doğru masaj yapın.
Dışkılamayı tetiklemek için parmakla makatı uyarın.
Haftada 3 defa C vitamini kullanın.

Barsak tembelliği için ilaçlar mevcut , dahiliye bölümüne yazdırmanız gerekiyor . Akşam kullanılan bu ilaç ishale çevirmediği için çok avantajlı .

Mide ve barsak ameliyatı sonrası 2 hafta yiyecek ve içecek yasağı uyguladıkları için barsak tembelliğine maruz kaldım . Bekunis 3mg / 5mg isimli ilaç verildi . Bu ilacı sürekli kullanmaman gerekiyor , ihtiyaç durumlarında kullanman gerekir .

Bülent abinin uyardığı beyaz ekmek konusunu destekliyorum . Ekmek hariç her şeye benziyor , katkı maddeleri nedeni ile mide de hamur topuna dönüşüyor ve sindirilemiyor . Mecburen beyaz ekmek tüketme zarurıyetı var ise dilimlenmiş ekmeği tepsiye dizerek fırında hafif kızartmanız gerekiyor .

Benim ilave söyleyebileceğim şeftali ve iyice olgunlaşmamız muzdan uzak durun.

kabak , lahana, ekşi erik ve üzerine içilmiş soğuk su iyi gelecektir.

ayrıca Metformin içeren şeker ilaçlarından 500 mg veya 850 mg Kabız olduğunuz dönemde 1 adet bir bardak soğuk suyla yutun. bağırsaklarınız hareketlenir.

Kullandığın ilaç varsa kabızlık edebilir yanetkisi çok

Acillik olursun

Lavman bi işe yaramaz ağızdan olandan iç

Beyaz sıvı sodyum yazıyo

Kefir yogurt bol tursu ev yapımı ve bol bol su.. gunde 7 8 tane kayısı once suda beklet bır sure sonra suyla beraber ıc..sıvıya agırlık ver.makarna pılav unlu yıyeceklerden uzak dur arkadas.

lavman yaptığım halde tuvaletimi tam yapmıyorum.? nedeni nedir.?
Magnezyum ve saf karbonat günde 2 lt ye yakın klorsuz su sabahları aç karnına bir bardak klorsuz suda iyice bir çay kaşığı karbonatı eritip iç yemekten sonra da bir su bardağı suda magnezyumu eritip iç efermag magnezyum vardır bunları yap sonra bak sağlığın + bağırsakların nasıl düzelecek

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

okatur

Öneclikle yorumunuz ıcın cok tsk ederım. yorumunuzu tam olarak anlatamadım. lutfen. tane tane,açık bir sekılde yazarmısınız.
teşekür ederim tekrar.

Efermag magnezyum doktora yazdırıp alın bende zorlandığım zaman içiyorum birde eczaneden İngiliz karbonatı diyerek saf karbonat alın, bir çay kaşığı karbonatı bir su bardağı suda iyice eritip iç gün içinde 2 ltre suda iç klorsuz olması şart şebeke suyundan uzak durun magnezyum kasları gevşetir karbonatta vücuttaki mikropların dışarıya atılmasını sağlar, hem sağlığınıza faydası olur hemde kolay dışarlanmanızı sağlar.

besalti20

çok teşekür ediyorum. dediğinizi dikkate alıp denemeye başlıycam.

besalti20

Özürdilerim.. EFERMAG MAGNEZYUM ilacı okudum.Kabızlık ile ilgili bir şey görmedim. Ancak İNGİLİZ KARBONATI'nın faydalı oldugunu gördum.

Günaydın öncelikle çok geçmiş olsun.Fiziksel,hareket kısıtlayıcı engeli olanların ne yazık ki kaçınılmaz götürülerinden birisi de bağırkas tembelliği.Hareketimiz kısıtlı belki çok aktif olamayacağız o yüzden ne yapabiliriz ? Tabiki beslenmeye çok çok çok dikkat etmemiz gerekecek.öyle her istediğimizi yiyelim içelim durumu olamayacak.Olduğunda bedelini ödetiyor vücudumuz.Gluten,şeker,hazır gıda,trans yağ,liften fakir beslenme ve az sıvı tüketmenin sonucu kabızlık maalesef.O zaman beslenmemizde öncelikle şu ekmek olayını bir rafa kaldırmaya çalışalım.Hamur işlerinin her çeşidinden olabildiğince uzak duralım.Bol sebze ve kısıtlı meyve tüketimi, çorba (bağırsaklar için oldukça iyi bir sıvı gıda), sebze yemekleri, zeytinyağlı salatalar, kurubaklagiller ve içebileceğiniz kadar su diyeceğim(bol su iç, okey ama bir kas hastasıyım ve o kadar çok su içemiyorum çünkü bunun bir de lavab kısmı var ki öyle her dakika lavaboya gidilemiyor yani vücudunuzun su ayarını siz yapacaksınız,2-3 litre iç olayı bence bizim gibi engelliler için çok da gerçekçi hedefler değil !) ve bir diğer tavsiyem bazı takviyeler bunların başında probiyotik var.Bağırsak ikinci beyin, kabız olup o rezilliği günlerce çekince sizin için birinci beyin hükmünde bile olabilir o yüzden o beyni beslemenin yollarından birisi de probiyotik takviye kullanmak.Yemekten 1 saat önce içmek etkili.Ve o probiyotikleri besleyecek prebiyotikler(yoğurt,kefir,ev turşusu gibi gibi) bunun yanısıra omega3 (yan etkisi olmayacak herkesin kullanabileceği bir takviye hatta kullanması gereken) ve d vitamininize de baktırıp eksikse mutlaka tamamlayın.Vücut bir bütün ve bozulduğunda çecişti organlarda çecişti reaksiyonlar veriyor bütüne iyi bakmaya çalışalım arkadaşım.

besalti20

Bağırsak kaslarını gevşetip daha kolay dışkılamanızı sağlar

Bir şey değil

Nurtan

Omurilik engellisi o kişi yürüyebilse daha ne isterdi

Acı biber yiyebiliyorsanız ,acı biber tüketebilirsiniz. kimyon kullanabilirsiniz. magnezyum tozu var bunu da suyla birlikte içebilirsiniz.
Bağırsaklar hareketi ve adrenalini severler. sağlığınız elveriyorsa yürüyüş, koşu, yüzme vs. bunları deneyebilirsiniz.

okatur

ingiliz karbonatı aldım. bir kere içtim ama bi fayda görmedim. bir daha kullanmaktan cekındım. hangi aralıklarda içebilirim bilmedim.

okatur

her gün sorun olmaz de mi.. dışkı sertleşiyor ve çok kötü oluyorum,çoğu kişinin yaşadığı bir sorun. dediğini yapacam bakalım,inşallh sen sebep olur ve biraz rahatlatır.
bu arada telefon numaranı alabılır mıyım. özelden mesaj yazsan. çok teşekur ediyorum şimdiden.

okatur
dedıgın gibi rahatlatıyor ınsanı. dolaşımı degerlerı duzeltıyor. tşk ederım kardeşim.
acaba yan etkısı veya zararı var mı. bılımsel olarak sormk lazım kafamıza gore her seyı kullanmk dogruda degıl çunkı

Nöropatik ağrı kesici olan yeşil reçeteli lyrica diye bir ilaç var, ilacı kullandıktan yarım saat sonra bağırsaklar muthiş derecede çalışıyor sinirsel olduğunu düşünüyorum. Deneseniz yazın

Süt ve bal 🍯 kullanabilirsin sadece bal sa olur sütte olur

besalti20

Hiç bir yan etkisi yoktur korkma ama günlük 2 ltre kadar klorsuz su içmen içmezsen böbrekler rahatsızlanır lütfen unutma su içmeyi...

TalanOldu

evet zaten lirika kullanıyorum. Ama dediğiniz gibi bir fayda olmadı.Yani bagırsaklarla ilgili..

Üst Alt