Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lenfödem için hangi oranda rapor veriliyor?

kemaltosun

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
mevzuatda belirtilen özür oranları ne kadar dikkate alınıyor? ben lenfödem hastasıyım son

çektirdiğim ultrasongrafi sonucunda cilt ciltaltında ileriderecede ödem tespit edildiği berlirtilmektedir. mevzuatda ileriderecede lenfödem hastasının özür oranı %80 olarak gözükmektedir buna istinaden engelli

raporunu yüzde kaç alabilirim.

%80 ise karşılığı %80 alırsınız

c- İleri derecede lenfödemi olanlar (Yürüme ve hareketi engelleyecek ölçüde) 80

sol bacağım sağ bacağa göre çok farklı bu yüzden yürümede ve hareket etmekte zorlandığım doğrudur. %80 den aşağı verebilirlermi yani heyette herhangi bir kırpma olayı olurmu?

doktor %80 i uygun görüyor ise heyette kırpma olacağını sanmam.

kanunda %80 gözüküyor ama doktor bu oranı uygun görecekmi onu bilemiyorum kanunumu dikkate alır yoksa kendini riske atmayıp çok düşük bir oranmı verir bilemedim.

kemaltosun

mrb eğerki tek hastalıkdan oran alıyorsan herhangi bir kırpma olayı yok ama eğerki birden cok hastalık varsa balthazar formülünü uygulayarak belirli bir oran düşürüyorlar.

bedriatak merhaba tek hastalığım var oda lenfödem diğerleri sıkıntı verici değil astım başlangıcı var ama ben sadece lenfödem için rapor almak istiyorum ama doktor riske girmeyip çok düşük oran mı verir yoksa kanuna uyup %80 oranını mı verir orada karasız kaldım önceden ultrasongrafide ileriderecede ifadesi yazmamaktaydı geçen hafta çektirdiğimde cilt ciltaltı ileriderecede ödem olduğu yazmakta olduğunu gördüm doktoruma sordum orta derecemi yoksa ileri derecemi ileri derece olduğunu söyledi başka hastanede çektirsemde sonuç değişirmi? yine ileriderecemi gösterir. çok soru sordum kusura bakmayın temkinli hareket etmek istiyorum.

En güzeli sana ileri derecede diyen doktordan oran alman.

evet ama üniversite hastanesinde görevli doktor söylemişti

O hastane rapor vermeye yetkili değil mi. Değil ise tüm elindeki evraklar ile yetkili bir hastaneye başvur sonucu eline al. şimdi ne desek boş maalesef. En güzeli yaşayıp görmek.

maalesef üniversite hastaneleri veremiyor sadece devlet hastaneleri rapor veriyor.

izmir de 9 eylül ve ege üniv. tıp fakültesi hastaneleri veriyor. ankara da vardır mutlaka araştırın bence.

gazi üniversitesi hastanesinde işlemleri yaptırdım
istihdam için devlet hastanesi olması gerekmekte olduğunu duydum söylenti herhangi bir doktordan duymadım

ama peşini bırakmayacağım benim bacağım diğerinin iki katı buna istinaden mevzuata göre vermeleri gerekmekte olduğunu düşünüyorum tabi çoğu doktor kendini riske atmak istemiyor. neyse hayırlısı bakalım çok teşekkür ederim ilgi ve bilgilerinizden dolayı

bugün hastaneye gittim doktorumdan engelli raporu istedim bana %80 alırsın dedi boydan şortla fotoğraf çekmemi ve sintigrafi istedi sintigrafiyi çektirdikten sonra fotoğrafla beraber kurula giriş yapacam birde hastane bana raporda herhangi bir engelli oranı çıkmaması halinde sağlık kurulu rapor ücreti tarafınızca ödenecektir diye kağıt verdiler bu normal bir durummu

OturanBoğa
bölümleri gezdikten sonra kurul kartını teslim ettiğim yer bana bugün (16.12.2016) aramam için numara verdi bende aradım sorduğumda iki tane imzalanmamış rapor var salı günü arayın dedi ben heyete çağıracaklar zannediyordum sorduğumda ihtiyaç duyulduğu takdirde çağırılır dedi bu normalmi herkes heyete girmesi gerekmiyormu? sol bacaktan ileri derecede lenfödem hastasıyım bacağımın fotoğrafını dosyaya koymadım heyette gösteririm diye düşünmüştüm heyete çağırmadılar

rapora itiraz

Arkadaşlar acil yardım istiyorum ben ileriderecede lenfödem hastasıyım ultrason raporumdada böyle yazmaktadır doktorum sağlık kurulu muayene kartına ileriderecede lenfödem yazmasına rağmen bana kurul %20 oran vermiştir bunun için ne yapabilirim lütfen yardımcı olun.

kemaltosun

İl sağlık müdürlüğüne gidip verilen o düşük oranlı rapora itiraz etmelisiniz. Onlar sizi başka bir hastaneye sevk ederler.

Ya da 3-4 ay bekleyin, sonra başka bir hastaneye başvurun rapor için.

bülent bey ben sağlık kurul muayene kartının fotoğrafını çekmiştim bunun çıktısını alıp itiraz etsem üzerinde doktorumun kaşeli imzalı yazısı mevcut "hastada sol bacakta ileri derecede lenfödem (+)" şeklinde ifade yazmaktadır sizce bu çıktının faydası olurmu

Bülent hocam itiraz evraklarının içine sintigrafi,ultrasongrafi, gibi tekkik raporları ve rahatsızlığımın ne kadar ciddi olduğunu gösteren fotoğrafı eklesem dikkate alırlarmı

OturanBoğa
Bülent hocam hastanenin başhekimine mail attım sıkıntımı anlattım beni aradılar raporunuzu iptal edecez dediler ve heyete çağırdılar bana gıyabi rapor vermişlerdi ondan dolayı heyete çağırdılar kendi doktorum geldi (%80 oran alırsın diyen doktorum) heyetle görüştü inşalllah salı gününe raporumu yetiştirecekler ama 2 yıl süreli tedavisi olmayan rahatsızlığa süreli olması bana mantıksız geldi.

geçmiş olsun.

sol ayağımda hafif derecede lenf ödem var sizce özür oranı kaç verirler hastanede?

ultrasona girdim damar tıkalı değil ancak kilo var ve aort kalp kağaım değişti kan sulandırıcı kullanıyorum.

ultrason raporuyla önce doktorunuza gidip bilgi alın değerlendirme yapın ondan sonra rapor almak için işlemlere başlayın
mevzuatda bu şekilde,

5- Lenf sistemi hastalıkları: (İster konjenital, ister akkiz lenfödemi olanlar)
a- Hafif derecede lenfödemi olanlar 10
b- Orta derecede lenfödemi olanlar
1- Tek ekstremitede 20
2- İki ekstremitede 45
c- İleri derecede lenfödemi olanlar (Yürüme ve hareketi engelleyecek ölçüde) 80

varis çorabı verildi tedavisi yok dendi. hangi derecede dediğimde ortopedi ve damar doktoru bu hafif düzeyde dedi. sanırım %10 oran alırım bundan

evet hafif dedilerse %10 alırsın bununlada ötv den faydalanabilirsiniz

%10 oranla ÖTV den faydalanılıyormu bilmiyordum çok tşk ederim. ben kalpten de en az %30 alıcam VKİ 40.20 çıkıyor obeziteden de 20 alıcam sanırım % 50 falan olacak aort kapağım değişti + hipertansiyon da var çünkü

kalp damara girince hem kalp sorununu dile getireyim hem sol ayak şiş lenf ödemi dimi?

Kalp damar her ikisinde bakar otv de oranın önemi yok rapor icin basvuruda basvuru dilekcesinde (hastane verir) ötv indirimini isaretleyin heyete gidince araç konusunu söyleyin ortopedik oldugunuz için rapora otomatik vites araç kullanır yazarlar aldığınız raporla ehliyet işlemlerine başlılayip ehliyetiniz kodlu ehliyete çevirin sonrasında ehliyet ve raporla araç alirsiniz

Eksik bilgi olabilir araştırmanın tavsiye ederim sirltede tecrübeli arkadaşların yardimci olacağına inanıyorum

ÇOK sğl vakit ayırdın ama araştırınca %90 şart deniyor

Engel Sebebi Önemlimidir. Alınan Aracı Engelli Kullanmak Zorunda mı ?

2017 Engellilerde İndirimli Araç Alımı Şartları. Engellilik oranının (özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranının/kişinin engellilik oranının) %90 ve üzerinde olduğunu. “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde yetkili sağlık kurumlarından. (hastanelerden) alınan engelli sağlık kurulu raporu ile belgeleyen malul ve engelliler bu istisnadan yararlanabilmektedir. Engel sebebinin önemi bulunmamaktadır. Görme, işitme, konuşma veya ortopedik olabileceği gibi zihinsel engelliler veya böbrek rahatsızlığı olanlar. Bu istisnadan yararlanabilmektedir. Bu uygulama kapsamındaki taşıtın ilk alımı (sıfır araç alımları) sırasında ÖTV istisnası uygulanması için, malul ve engellilerin taşıtı bizzat kullanması veya kullanamaması şartı aranılmamaktadır. Dolayısıyla, Kanunun (7/2-a) maddesi kapsamında sıfır alınan araç, malul ve engellinin bizzat kendisi tarafından da kullanılabilir.

kemaltosun

Kemal bey Merhaba; Öncelikle geçmiş olsun Benim annemde yaklaşık 30 yıldır sağ ayakta ileri derecede lenfödem hastası ancak engelli raporu için başvuru yaptık ancak kalp damar cerrahı Orta dereceli olarak değerlendirerek %20 oran vermiştir. Fizik tedavi uzmanıda yürüyememesine rağmen %24 oran vermiştir. Heyete çıkmak için evrakları teslim etmedim henüz bu durumda başından geçen süreciniz olması açısından beni yönlendirebilirmisiniz.

Merhaba benim sağ bacağımda kronik venöz yetmezlik var Daha öncede dvt geçirmiştim birde aynı bacağımda 2. derece lenfödem var kurula girdim %20 oran verdiler doktorla görüştüm zaten dvt den almışsın dedi bu ikisi farklı hastalıklar değilmi ayrı ayrı oran almam gerekmiyormu

Hem lenfödemden hemde kvy den oran alan varmı bilgilendirebilirmisiniz

Üst Alt